Onko nyt hyvin? Onko kaksi liikaa? Kuva: Shutterstock
Onko nyt hyvin? Onko kaksi liikaa? Kuva: Shutterstock

Kannattaako täydellistä heittoa yrittää useampia tunteja?

Sinulla on kaunis sohva, väreihin sointuvia tyynyjä ja ihanan pehmeä viltti. Kysymys kuuluu: miten viltti kuuluu asetella sohvalle, ja kuinka kauan hommaan menee? Vastaus: viltti pitää heittää rennon huolettomasti, ja SIIHEN KULUU TUNTIKAUSIA!

Asiaa on hiljattain puitu yhdessä Facebookin sisustusryhmistä, jossa aloittaja avautuu viltinasettelukriisistään: viltti ei asetu sohvalle huolettomasti, vaikka sitä kuinka heittelisi. ”Viimeisen tunnin ajan olen koettanut. Uudestaan ja uudestaan, ilman tyydyttävää lopputulosta. Kuinka se voi olla niin vaikeaa?”

Kommenttiketjuun tuli neuvoja, ohjeita, naureskelua sekä kehotuksia hankkia kunnon ongelmia, mutta hyvänen aika. Pakkohan tähän pulmaan on pyytää asiantuntija-apua.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Asunnonvälitysyhtiö Bo LKV:n Instagramista löytyy runsaasti rennon viltin sohvakuvia, ja Bo:n luova johtaja Peeta Peltola kertoo asetelleensa niitä työn merkeissä paljon. Miten se tehdään?

– Kokemukseni on, että jos viltin haluaa sohvalle huolimattomasti, se onnistuu parhaiten ensimmäisellä kerralla. Kun heittoa alkaa yrittää, homma vaikeutuu, Peltola toteaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Peltola kertoo, että viltti kannattaa taittaa kerran tai pari, tähdätä käsinojalle, heittää ja olla ottamatta asiaa liian vakavasti.

– Rento asennekin on tärkeä! Se ei lopulta ole niin vaikeaa.

Jos täydellisen huolimaton heitto ei ykkösellä eikä yrityksistä huolimatta onnistu, Peltolalla on lohdullista kerrottavaa: Bo suosii nykyään siististi viikkaamista. Rennosti heitetty viltti alkaa olla jo kliseinen.

Peltolan neuvo asunnon stailaajalle on klassinen: karsi liika tavara pois. Ylistailaaminenkin saattaa jo kyllästyttää ihmisiä, joten ehkä ei kannata tuhrata paljoa aikaa pienten asetelmien tekoon. Hän antaa myös kuuman vinkin.

– Pelkkä sohva ilman vilttejä ja tyynyjä näyttää freesiltä!

Seuraavassa Better Homes and Gardensin tutoriaalissa opetetaan kolme eri tapaa tössäyttää viltti sohvalle: siisti, käsivarsikääntö ja rento heitto (”Flip And Toss -method”). Antoisia heittelyhetkiä!

 


 

Vierailija

Jo on oma elämä kadoksissa kun vilttien asettelusta täytää fäsäröidä, voi hyvät hykkyrät.

Jokainen voi toki käännellä ja väännellä peittojaan miten tahtoo, mutta ketä se oikeasti kiinnostaa. Tosin eihän se minulta pois ole, eikä kukaan satuta toisiaan tällä asialla, toivottovasti.

Sisältö jatkuu mainoksen alla