Susanna on jättänyt Airbnb-vieraille pyyhkeet pöydälleen. Kuvat: Susannan kotialbumi
Susanna on jättänyt Airbnb-vieraille pyyhkeet pöydälleen. Kuvat: Susannan kotialbumi

21 neliön asunnossa asuva Susanna Kettunen ei kaipaa lisää tilaa. – Ihminen oikeastaan pärjää aika pienellä määrällä tavaraa. Myös pieni koti voi tuntua avaralle.

Helsinkiläinen lentoemäntä Susanna Kettunen, 31, on asunut jo kymmenen vuotta pienessä, mutta ihanassa kodissaan. Helsingin Kampissa sijaitsevassa asunnossa on 21 neliötä. Hän esitteli niitä kilpailussa, jossa Me Naiset etsi ihania ja pieniä suomalaiskoteja.

Susanna halusi aikoinaan ostaa asunnon mahdollisimman keskustasta, sillä hän ei halunnut maksaa vuokraa kenellekään muulle. Usein asunnossa majailee myös hänen tanskalainen poikaystävänsä. Puolet ajasta Susanna asuu nykyään Kööpenhaminassa.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

– Olen vaihtanut asunnon sisustusta usein. Pieni koti toimii hyvin, kun ei ole turhaa tavaraa ja kierrättää vaatteita tasaisin väliajoin. Suurin paheeni on kirpputorit, joista teen aina löytöjä. Pienessä kodissa on kuitenkin uuden tavaran löytyessä aina myös luovuttava jostain, jotta säilyisi edes jonkinlainen harmonia, Susanna sanoo.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

– Pienessä kodissa kaikki on lähellä ja turha tavara karsiutuu myös helpommin pois. Sisustusratkaisuja joutuu miettimään kauemmin, jotta niistä tulee varmasti toimivia.

Niinä päivinä, kun Susanna on Tanskassa, hänellä on usein Airbnb-vieraita ympäri maailmaa. Hänen mukaansa vuokraustoiminta on yksi syy siihen, että koti pysyy minimalistisena.

”Sisustusratkaisuja joutuu miettimään kauemmin, jotta niistä tulee varmasti toimivia.”

– Olen toiminut Airbnb-majoittajana jo muutaman vuoden ja vieraita käy muutamia joka kuukausi. Kaikki on mennyt tosi hyvin ja olen saanut tavata ihania ihmisiä ympäri maailmaa. Airbnb-toiminta myös auttaa siinä, ettei yksiön nurkkiin kerry tavaraa, jolla ei ole käyttöä.

Hänellä ei ole ollut koskaan ongelmia Airbnb-lomailijoiden kanssa. Sen sijaan pienemmät vieraat kuumottavat häntä joskus kysymyksillään.

– Jos luonani on käynyt lapsia kylässä, ovat he usein todenneet, että ”missäs ne muut huoneet ovat”. Se on erittäin hyvä kysymys, mutta vastaan usein, että tarvitseeko niitä olla, Susanna kertoo.

Vanhan talon huonekorkeus on yksi Susannan suosikkiasioita. Tavarat mahtuvat isoon vaatekaappiin ja sängyn alle. 

– Ihminen oikeastaan pärjää aika pienellä määrällä tavaraa, ja mielestäni myös pieni koti voi tuntua avaralle. Jos kaipaan lisää tilaa, menen silloin mökille Veikkolan maalaismaisemaan.  Joskus haaveilen siitä, että voisin ostaa naapuriasunnon. Yhdistäisin asunnot ja suunnittelisin niistä jotain täysin uutta. Mutta sitten mietin taas, tarvitsenko todella lisää tilaa vai voisiko taas tavaraa karsia ja mennä kirpparille myymään?


Susannan eteiseen mahtuu tavaraa, vaikka se onkin pelkistetty.
Susannan eteiseen mahtuu tavaraa, vaikka se onkin pelkistetty.
Susanna on miettinyt jokaisen sisustustavaran paikan huolella pienessä kodissaan.
Susanna on miettinyt jokaisen sisustustavaran paikan huolella pienessä kodissaan.
Minikeittiö kattaa kaiken tarvittavan. Kuvat: Susannan kotialbumi
Minikeittiö kattaa kaiken tarvittavan. Kuvat: Susannan kotialbumi
Sietämätöntä

Airbnb-toiminta tulisi kieltää, vakituisille asukkaille ei koidu kuin häiriötä kun osaa asunnoista aletaan pitämään hotelleina. Jos ei ole varaa matkoilla asua oikeissa hotelleissa niin silloin ei pitäisi edes matkustaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla