Kuvat
Shutterstock & Sanoma-arkisto
Ah, kotona paras!
Ah, kotona paras!

Vastaa liutaan sisustusaiheisia kysymyksiä ja anna meidän veikata, millainen tyyppi sielussasi kurkkii.

Silmät ovat tunnetusti sielun peili. Mutta mitä koti kertoo kaikessa hiljaisuudessa asukistaan?

Joidenkin tahojen mukaan paljonkin: mahdollisesti joissain tapauksissa yhtä paljon kuin ne silmät. Suomessa jopa viranomaiset saattavat tehdä johtopäätöksiä ihmisten pystyvyydestä ja elämänhallintakyvyistä kodin perusteella.

”Tutkimusten mukaan esimerkiksi huoltajuus- ja huostaanottotilanteissa sosiaaliviranomaiset kiinnittävät huomiota kodin siisteyteen, eli niin tavallaan mitataan myös vanhemman pätevyyttä”, tutkija ja ammattijärjestelijä Ilana Aalto kertoi Helsingin Sanomien haastattelussa pari vuotta takaperin.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Ihmisen pätevyyden arvioimista hänen kasojensa kautta on kuitenkin usein myös kyseenalaistettu. Ilana Aallonkin mukaan sotku on vain osa elämää. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kaikki meistä eivät yksinkertaisesti ole erityisen järjestelmällisiä. Jotkut ovat siistejä vain silloin, kun nimenomaan kaikki tuntuu menevän päin seiniä.

Siitä todisteena käy esimerkiksi tämä Me Naisten kolumni:

Väitämme kuitenkin, että sisustusmaku voi kertoa ihmisestä vähintään yhtä paljon kuin hänen ruokamieltymyksensä. Siispä teimme leikkimielisen testin, jonka avulla voit selvittää, mitä sisustusmakusi kertoo sinusta tyyppinä. Tee se tästä:

Osuiko nappiin vai menikö ihan päin seiniä? 

Vierailija

Kaikki kylppärit on typeriä: makuuhuoneen kokoisia tiloja joissa on kasveja ja amme keskellä lattiaa.
Missä pesukone, sauna, pyykkinarut, pesuaineet?

Vierailija

Onneksi kysyttiin mistä tykkää, eikä mitä oikeasti kotona on. Näillä on nimittäin tosi suuri ero, kun asuu vuokra-asunnossa.

"Mistä ruuasta pidät kertoo sinusta" testi on huonompi, koska se ei huomioi allergioita.

Sisältö jatkuu mainoksen alla