Tuskin kukaan enää kyseenalaistaa jääkaapin tai pyykinpesukoneen tarpeellisuutta, mutta miten on leipäkoneen tai munankeittimen laita?

Maidonvaahdotin, riisinkeitin, etanahaarukka... Suomalaisten keittiöissä on vino pino tavaroita, mutta mitkä niistä ovat oikeasti tarpeellisia?

Yhden mielestä maidonvaahdotin on kaikkien aikojen turhake, toinen ei voisi elää ilman sitä.

Ruokatieto-yhdistyksen mukaan sähkölaitteiden käyttö suomalaisissa kotitalouksissa alkoi hiljalleen kasvaa 1930-luvulta lähtien. Vuosikymmenien myötä muun muassa jääkaappi, sähköliesi, pyykinpesukone ja mikroaaltouuni alkoivat löytyä tavallisista suomalaiskodeista. 

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Erityisesti viime vuosisadan loppupuolella erilaisten hilavitkuttimien määrä markkinoilla kasvoi, ja ajan ikoneja olivatkin muun muassa leipäkone ja Aromipesä. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Mutta joskus turhakkeenakin pidetyt kodin vempaimet voivat olla oikeasti käteviä apulaisia, jotka eivät jääneetkään kaappiin pölyyntymään vuosikymmeniksi. Se, mikä on toiselle roska, voi jollekin olla aidosti hyödyllinen.

Jos esimerkiksi hella on hidas, voi munankeittimestä olla iloa kiireisinä aamuina, mikäli nauttii munansa mielellään tismalleen puolikovana. Ja kuten olemme aiemmin raportoineet, Aromipesäkin on tehnyt kertaalleen paluun

Nyt on aika selvittää, mitkä turhakkeiksi nimetyt tavarat voivatkin olla tarpeellisia. Kerro meille, mikä kodin laite on vastoin yleistä käsitystä osoittautunut hyödylliseksi! Voit kertoa yhden sijaan myös useamman.

Vastauksia saatetaan hyödyntää Me Naisten jutussa. Olemme sitoutuneet suojaamaan vastaajien yksityisyyttä.

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.
Sisältö jatkuu mainoksen alla