Kuvat
Krista Keltanen
Keittiön taustaseinä on käsitelty mustaksi. Lotta Harald suunnitteli kaapistojen ovet, ja puuseppä toteutti ne vanerista.
Keittiön taustaseinä on käsitelty mustaksi. Lotta Harald suunnitteli kaapistojen ovet, ja puuseppä toteutti ne vanerista.

Yhdessäoloa, mutta myös omaa rauhaa. Se oli tavoitteena, kun Lotta Harald, hänen sisarensa sekä vanhempansa suunnittelivat yhteistä vapaa-ajanviettopaikkaa.

Lotta Harald oli haaveillut kesäkodista jo vuosia, ja kun vanhemmilla sekä sisaren perheellä oli samat unelmat, päättivät he etsiä yhteistä tonttia.

Lotan vanhemmat havittelivat aluksi tonttia mantereelta, jonne olisi päässyt helposti autolla ympäri vuoden. Mutta kun Lotta löysi netistä Bromarvissa sijaitsevan upean saaripaikan, koko perhe innostui. Saaren kaksi tonttia ostettiin sekä yhdistettiin, ja talojen suunnittelu alkoi.

Avuksi palkattiin arkkitehti Susanna Urala, joka pisti paperille perheen toiveet.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Lotta rakastaa mökin ympärillä aukeavaa saaristoluontoa. Sitä suojeltiin rakentamisen aikana.
Lotta rakastaa mökin ympärillä aukeavaa saaristoluontoa. Sitä suojeltiin rakentamisen aikana.

Rakennuksia nousi saarelle kaikkiaan neljä: kaksi sata-neliöistä taloa, saunarakennus vierashuoneineen ja varastorakennus tekniikalle. Lotta jakaa toisen asuinrakennuksista sisarensa perheen kanssa. Talossa on kaksi samanlaista 50 neliön asuntoa. Talot valmistuivat vuonna 2013.

Lotan ja Emilin kesäkodissa on kaksi makuuhuonetta ja suuri olohuone, jonka yhteydessä on avokeittiö sekä ruokatila.

Suuri kynttelikkö ruokapöydän yllä on Ernst Kirchsteigerin. Liinavaatekaappi löytyi Lotan vanhempien autotallista.
Suuri kynttelikkö ruokapöydän yllä on Ernst Kirchsteigerin. Liinavaatekaappi löytyi Lotan vanhempien autotallista.

Terassin grillin käyttämiseen Lotta perehtyi äitiyslomalla ollessaan perusteellisesti, ja sai saaren grillimestarin tittelin. Kolme sukupolvea kerääntyykin usein Lotan ruokapöydän ääreen. Saarella on tapana viettää paljon aikaa yhdessä. Parasta on, että ollaan lähellä toisia, mutta silti kaikilla on mahdollisuus vetäytyä.

– Oli valtavan tärkeää löytää tapa elää samalla saarella, yhdessä mutta silti omassa rauhassa. Mielestäni olemme onnistuneet siinä. On kiva kokoontua syömään yhdessä, kun tietää, että omaakin aikaa riittää kaikille, Lotta sanoo.

Sohvapöytänä oleva puinen kela on rakennusjäte saaren rakennusprojektista.
Sohvapöytänä oleva puinen kela on rakennusjäte saaren rakennusprojektista.

Kerroksellisuus, uuden ja vanhan yhdistäminen, on Lotan sisustustyylin juju. Osa kalusteista on löytöjä paikallisilta kirpputoreilta. Lotta on myös innostunut kunnostaja: moni kaluste on saanut maalilla uuden ilmeen.

– Jos kuljen remonttilavan ohi, aivan varmasti kurkkaan sinne. Esimerkiksi taloyhtiön roskalavalta löysin puisen kansituolin, jonka kunnostin ja maalasin mustaksi. Sohvapöytänä toimiva kela taas jäi jätteeksi saaren rakennusprojektista. Sen piti olla tilapäinen ratkaisu eräissä juhlissa, mutta se olikin niin kiva, että jäi paikoilleen.

Juttu on tiivistelmä Glorian Kodin numerossa 6/2019 ilmestyneestä jutusta. Tämä on Glorian Kodin artikkeli, joka on julkaistu menaiset.fissä. Lisää Glorian Kodin juttuja löydät osoitteesta menaiset.fi/gloriankoti.

Sisältö jatkuu mainoksen alla