Kuvat
Sanoma-arkisto / Karoliina Paatos

Suomalaiset ovat pelkistetyn ja käytännöllisen sisustuksen ystäviä, Torin kyselytutkimus kertoo.

Miltä tyypillinen suomalainen koti näyttää? Jos on uskominen verkkokirpputori Torin tuoretta kyselytutkimusta, suuret linjat voisi vetää yhteen näin:

  1. Lattia on päällystetty laminaatilla.
  2. Seinät on maalattu.
  3. Ikkunoiden edessä roikkuvat verhot.
  4. Osa kalusteista on hankittu käytettynä.
  5. Värimaailma on selkeä, yleensä yksi- tai kaksivärinen.

Tori kertoo kyselytutkimuksensa tuloksista tiedotteessaan. Kyselytutkimukseen osallistui hieman yli 1 100 suomalaista, joista 78 prosenttia oli naisia ja 24 prosenttia miehiä.

Kyselytutkimuksessa selvitettiin myös sitä, millä tavoilla suomalaiset kotejaan sisustavat. Valtaosa vastaajista kertoi tekevänsä pienet remontit kotosalla itse. Yli puolet vastaajista kertoi, ettei vaihda verhoja esimerkiksi juhlapyhien mukaan.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

– Sehän kuulostaa sangen tutulta. Toki on syytä huomioida, että kuvailu perustuu enemmistön mielipiteeseen ja silti vähemmistössä voi olla erimielisiä merkittäviäkin määriä. Mutta verhot haluaa liki 90 prosenttia vastaajista, ja yksi- ja kaksiväristä on 72 prosentissa kodeista, Tori.fi:n markkinointipäällikkö Laura Kuusela kertoo tiedotteessa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Yli puolet suomalaisista jättää verhot vaihtamatta vuodenajan ja juhlapyhien mukaan.
Yli puolet suomalaisista jättää verhot vaihtamatta vuodenajan ja juhlapyhien mukaan.

Vain 7 prosenttia ei ole koskaan ostanut käytettyä

Ekologisuudesta puhutaan nykyään paljon. Kyselytutkimuksen vastaajista joka viides kuitenkin kertoi, ettei huomioi ekologisuutta sisustusostoksilla. Toisaalta vain 7 prosenttia vastaajista kertoi, ettei ole koskaan ostanut sisustustavaroita tai kalusteita käytettynä.

36 prosenttia vastaajista kertoi tarkastelevansa sisustusratkaisuissa hintaa hyvin tarkasti. Joka viides vastaajista totesi, ettei piittaa sisustusasioissa juurikaan hinnoista.

Kyselytutkimuksen perusteella suomalaisten kotien yleislinja on pelkistetty. Glorian Koti -lehden haastatteleman sisustusliike Zarron omistajan Irene Lemmettin mukaan suomalaiset ovat kuitenkin muuttuneet vuosi vuodelta rohkeammiksi sisustajiksi.

– Nykyisin suomalaiset sisustavat rohkeammin ja värikkäämmin, ja muutos on tapahtunut aivan muutamassa vuodessa.

Lue Irenen haastattelu kokonaisuudessaan tästä:


Osallistu kyselyyn

Jokainen koti on oma, yksilöllinen soppensa. Monelle koti onkin paikka, joka ilmentää omia mieltymyksiä ja jopa persoonallisuutta.

Teemme myöhemmin kuvapainotteista juttua siitä, miltä suomalaiset kodit näyttävät. Sitä varten tarvitsemme sinun apuasi.

Lähetä meille kuva kotisi sisustuksesta alla olevalla lomakkeella. Vastaa myös kyselyyn, jonka tavoitteena on selvittää, millaiset asiat ovat suomalaisille kodissa kaikista tärkeimpiä.

Jos osallistut kyselyyn, hyväksyt, että kuviasi ja kommenttejasi voidaan käyttää Me Naisten jutussa, joka voidaan julkaista myöhemmin myös is.fi-sivustolla.

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.
Sisältö jatkuu mainoksen alla