Vapaa-ajankodin suuret ikkunat katsovat merelle. Kuva: <span class="photographer">Krista Keltanen</span>
Vapaa-ajankodin suuret ikkunat katsovat merelle. Kuva: Krista Keltanen

Mustaa maalia, valkoisia pintoja, lattiaan lankkua ja ikkunoita lattiasta kattoon. Tällä yhdistelmällä tehtiin Jaanan ja Tommyn perheen kakkoskoti saareen.

Musta rantasauna tervehtii venelaituriin saapuvia tulijoita Jaanan ja Tommyn kesäpaikassa, saaressa Inkoon ja Tammisaaren välimaastossa. Saunan takaa siintää perheen kakkoskoti, suuri musta lasiseinäinen talo. Rakennus valmistui jouluna 2016.

– Emme halunneet perinteistä hirsimökkiä vaan modernin kakkoskodin. Suunnittelimme taloon itse hyvän pohjaratkaisun, ja valitsimme sen valmistajaksi Honkatalot. Muokkasimme talosta Honkatalojen arkkitehdin kanssa toiveidemme mukaisen ekopuutalon.

Ruokailutilan kruunaa Flosin 2097-valaisin. Kuva: Krista Keltanen

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Ennen saaripaikkaa Jaanan ja Tommyn perhe vietti kesälomat Päijänteellä suvun yhteisellä perintömökillä. Kun suku kasvoi, tila loppui kesken. Ensin suunnitelmissa oli lisärakennuksen tekeminen suvun mökille. Mutta ajomatka oli pitkä, ja perhe halusi viettää mökillä enemmän aikaa. Jaana ja Tommy päättivät etsiä toisenlaisen ratkaisun ja löysivät sopivan tontin saaresta Raaseporin suunnalta syksyllä 2015.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Keittiö on suunniteltu niin, että ruuanlaittaja voi ihailla merimaisemaa. Kuva: Krista Keltanen

Jaana ja Tommy halusivat mustan talon, jossa olisi paljon ikkunoita ja sisätiloissa raikasta valkoista.

– Oli selvää, että talo on yhdessä tasossa ja sauna sijoitetaan omaan rakennukseen rannan tuntumaan. Saunarakennukseen saimme sijoitettua myös vierashuoneen, Jaana kertoo.

Lasiovi ja lattiasta kattoon ulottuva ikkuna tekevät löylyhuoneesta avaran. Kuva: Krista Keltanen

Jaana Ja Tommy eivät kaivaneet värejä uuteen taloonsa, sillä suurista ikkunoista sisään tuleva luonto tuo tarpeeksi värejä kotiin. Ikkunat jatkuvat lattiasta kattoon ja olohuoneessa ne ovat osin liukuovia. Sisustusratkaisujen he halusivat kestävän aikaa.

Makuuhuoneesta aukeaa huikea näkymä merelle. Kuva: Krista Keltanen

Makuuhuoneen sisustus on Jaanan suosikki. Hän rakastaa hotellihuoneita, ja heti alusta oli selvää, että täällä tavoitellaan hotellimaista henkeä.

– Sisustimme mökin juuri tänne valituin kalustein. Oli kivaa, ettemme joutuneet tekemään kompromisseja, vaan onnistuimme löytämään sopivat sisustukselliset ratkaisut. Natuzzin sohva on ainoa huonekalu, jonka toimme kodistamme. Tänne se verhoiltiin vaaleanharmaalla, helppohoitoisella villakankaalla, Jaana kertoo.

Juttu on tiivistelmä Glorian Kodin numerossa 08/2018 ilmestyneestä jutusta Kaukana arjesta.Tämä on Glorian Kodin artikkeli, joka on julkaistu menaiset.fissä. Lisää Glorian Kodin juttuja löydät osoitteesta menaiset.fi/gloriankoti.

Asukkaat: Yrittäjäpari Jaana ja Tommy sekä lapset Patric ja Philip.

Koti: Vapaa-ajankoti Raaseporin saaristossa. Honkatalojen hirsitalossa on 140 neliötä. Lisäksi tontilla on 30-neliöinen saunarakennus.

Sisältö jatkuu mainoksen alla