Kun oma sisustusmielikuvitus loppui kesken, espoolainen Laura pyysi avuksi sisustussuunnittelija Mikko Toppalan.

Lattea ja sävytön.

Siltä näytti perheen uusi koti espoolaisen Lauran mielestä, vaikka lattiaan oli juuri asennettu kaunis, tamminen kalanruotoparketti ja kaikki kodin seinät oli vasta maalattu.

Laura ja hänen puolisonsa ihastuivat arkkitehti Seppo Mäntylän suunnittelemaan moderniin ja pelkistettyyn taloon, jossa on isot ikkunat, toimiva huonejako ja spa-henkiset kylpyhuoneet.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Mutta kun koti oli sisustettu uusilla huonekaluilla, kaikki näyttikin liian saman väriseltä. Laura koki, ettei oma mielikuvitus riittänyt ja pyysi avuksi sisustussuunnittelija Mikko Toppalan. Laura toivoi persoonallista kotia ja yhtenäistä linjaa. Hän tiesi, että Mikolla on hyvä silmä yksityiskohdille sekä selkeä, moderni tyyli.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Sisustussuunnittelija Mikko Toppala rakensi levollisen lukunurkkauksen Living Divanin Ile Club -daybedin ympärille.

Mikko, miten viimeistelit sisustuksen?

Halusin tehdä kodista ehyen ja tyylikkään kokonaisuuden. Asiakkaat olivat jo hankkineet kalusteita, ja lähdin suunnittelemaan sisustusta niiden pohjalta. Lauran ja hänen miehensä sisustusmaut poikkeavat varsin paljon toisistaan, ja niiden yhdistäminen oli haastavaa.

Olohuone, ruokailutila ja keittiö ovat samaa avointa tilaa.

Mihin panostettiin ja millaisia kompromisseja sisustuksessa tehtiin?

Panostimme laadukkaisiin kalusteisiin, valaisimiin ja tekstiileihin. Kompromisseja ei juuri tehty muussa kuin asiakkaiden makujen yhteen sovittamisessa. Se on tavallista, kun asukkaita on enemmän kuin yksi. Isännän modernia ja maanläheistä väripalettia rikottiin Lauran värimieltymysten mukaan värillisin matoin, tekstiilein ja sisustustuottein.

Living Divanin Ile Club -sohva on Formverkista.
Makuuhuoneen ylellinen tunnelma syntyi kauniin sävykkäällä, runsaalla ja rennolla petauksella.

Mitä tehdä, jos hankkii juuri remontoidun asunnon, jonka kaikki ratkaisut eivät miellytä?

Pientä viilausta saa aikaan yksityiskohtia hiomalla: esimerkiksi vaihtamalla vaatekaappien ja keittiönkaappien ovien vetimet, uusimalla keittiön tason ja välitilan pinnoitteen. Maalaamalla saa ihmeitä aikaan. Myös kylpyhuoneen laattoja voi maalata tai pinnoittaa, jos niiden ilme ei miellytä. Lattian uusiminen taas muuttaa koko asunnon ilmeen ja tunnelman.

Alakerran takkahuoneessa oleva Adean Bon-sohva on vanhasta kodista.

Juttu on tiivistelmä Glorian Kodin numerossa 10/2018 ilmestyneestä jutusta Ripaus sävyjä. Tämä on Glorian Kodin artikkeli, joka on julkaistu menaiset.fissä. Lisää Glorian Kodin juttuja löydät osoitteesta menaiset.fi/gloriankoti.

Asukkaat: Laura, puoliso ja kaksi leikki-ikäistä lasta.
Koti: Vuonna 2011 rakennettu omakotitalo Espoossa. Talossa on 200 neliötä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla