Alakerta on yhtä suurta tilaa. Keittiö on Nixi-keittiöiden mallistosta, ruokapöytä on Hakolan.  Kuvat: Krista Keltanen
Alakerta on yhtä suurta tilaa. Keittiö on Nixi-keittiöiden mallistosta, ruokapöytä on Hakolan.  Kuvat: Krista Keltanen

Sisustussuunnittelija Jonna Kivilahti loi messutalo Honka Inkistä modernin kodin yhdessä asukkaiden kanssa.

Asukkaat: Kolmekymppiset Marjo ja Eetu, jotka suunnittelivat itse talon pohjaratkaisut ja ulkonäön. Suunnitelmat piirsi puhtaiksi Honkarakenteen arkkitehti. Sisustus toteutettiin yhdessä sisustussuunnittelija Jonna Kivilahden kanssa.
Koti: Mikkelin asuntomessujen Honka Ink -niminen kaksikerroksinen talo, jossa neliötä on 156.

Jonna kertoo nyt, miten modernin hirsitalon sisustus syntyi:

Keväällä 2016 puhelimeni pirisi. Soittajana oli Marjo, joka miehensä Eetun kanssa oli ihastunut Mikkelin asuntomessualueeseen Saimaan rannalla niin, että talon paikka oli katsottuna. Marjo oli seurannut Mrs Jones -blogiani ja muita töitäni ja pyysi mukaan suunnittelemaan tulevan talon sisustusta. Marjolla ja Eetulla oli selkeät ajatukset siitä, mitä talon pinnat olisivat, ja konsultoin heitä muun muassa lattioiden, seinäpintojen ja sisäkattojen värisävyissä sekä materiaaleissa. Kodin kalustuksen mietimme parin tarpeiden mukaan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Yksi kodin katseenvangitsijoista on graafinen teräsportaikko, joka valittiin Gradon mallistosta. Eteisaulan toinen seinä maalattiin mustanharmaakasi Tikkurilan Pro Grey -värikartan sävyllä 1921.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Marjo ja Eetu ovat tyytyväisiä vastavalmistuneeseen taloonsa.
Marjo ja Eetu ovat tyytyväisiä vastavalmistuneeseen taloonsa.

Eetu ja Marjo, mistä olette erityisen iloisia uudessa kodissanne?

Eetu: Luonto on tärkeä meille molemmille, ja se oli suurin syy tontin hankkimiseen. Nyt se tulee sisälle alakerran suurista ikkunoista. Veden läheisyys on mahtava juttu. Järvi siintää yläkerran ikkunoista. Niiden edessä on lepotuolit, jotta muistamme ihailla maisemaa. Halusimme säilyttää piha-alueen mahdollisimman koskemattomana. Onnistuimme rakentamaan niin, että kunttapohja säästyi, ja piha sulautuu ympäristöön.

Marjo: On huikea ajatus, että talo on oikeasti meidän kotimme. Omakotiasuminen on meille uutta. Olen todella ylpeä siitä, että uskalsimme lähteä tähän projektiin. Toteutuneita haaveitani ovat betonilattiat, suuri keittiö, valoisa olohuone, vaatehuone ja yläkerran avarat makuuhuoneet. On mahtavaa, että omista ajatuksista syntyi ihan oikea talo.

Olohuoneen vaaleanharmaa mikrobetonilattia ja hirsiseinät ovat tehokas yhdistelmä.
Olohuoneen vaaleanharmaa mikrobetonilattia ja hirsiseinät ovat tehokas yhdistelmä.

Hayn sohva hankittiin paikallisesta Kaluste Marsalkasta. Tyynyt ovat Moko Marketista ja 1kertaa2:n mallistosta. Louis Poulsenin AJ-jalkavalaisin on Nomartista. Kolmen sohvapöydän sarja on Jonna Kivilahden suunnittelema ja Loimaan Kiven valmistama. Arne Jacobsenin suunnittelema Egg-tuoli on Nomartista. Samettinen Day-nojatuoli on Hakolan, matto Tiirinkosken Tehtaasta. Pöydillä on By Lassenin Kubus-kynttilänjalka, Havin kynttilät ja Flosin Snoopy-valaisin.

Millaisia ajatuksia teillä oli talon sisustuksen suhteen?

Marjo: Talo sisustettiin ihan oikeasti kodiksemme, vaikka kyse on messutalosta. Valitsimme monta sisustuksellista ratkaisua, jotka jäävät paikalleen myös messujen jälkeen, esimerkiksi kaikki talon kattovalaisimet ja iso osa kalusteista. Halusimme käyttää luonnonmateriaaleja: pellavaa, puuvillaa, puuta, kiveä, keramiikkaa ja lampaantaljoja. Olemme suosineet suomalaista suunnittelua mahdollisimman paljon.

Työpöytä sahautettiin paksusta vanerilevystä seinän mittaiseksi. Jalat ovat Be-Designin pukkijalat. Bestliten pöytävalaisin on Nomartista. Käsinojallinen Tonin 30-tuoli on Formesta ja nahkainen tuoli Tiirinkosken Tehtaasta. Pöydän toiseen päähän sisustettiin työpiste Marjolle ja toiseen päähän kalastusta harrastavalle Eetulle perhojen sitomispaikka.

Talon musta sävy oli Marjolle ja Eetulle selvä valinta. Maali on Tikkurilan.

Juttu on tiivistelmä Glorian Kodin numerossa 7/2017 ilmestyneestä jutusta Moderni muste.

HienoHonkaink

Tämä talo on ihana ja jäi parhaiten mieleeni Mikkelin asuntomessuilta! Ihastuin jo ulkokuoreen ja huokailu jatkui sisätiloissa. Talo oli omalaatuinen ja kiehtova. Hirmu kiva kuulla, että asukkaat viihtyvät kodissaan!

Kesä tulee vanha mökk.i

Aivan tavallinen ei mitään erityistä. Ikkunat aivan alas asti, kuinkahan on vesitiiviit.
Onkohan maasta tarpeeksi ylhäällä,ettei tule hometta. Nykyisin anturat liian matalia verrattuna vanhaan aikaan. Toinen on koneellinen ilmastointi joka ei toimi, ikkuna tuuletus paras. Maksaakohan maltaita?

Sisältö jatkuu mainoksen alla