Kuvat
Lapuan kankurit, Ib Laursen, Essential Home
Luonnonläheiset sävyt luovat harmonisen tunnelmaa. Kuva: <span class="photographer">Lapuan kankurit</span>
Luonnonläheiset sävyt luovat harmonisen tunnelmaa. Kuva: Lapuan kankurit

Keittiö on kodin sydän! Sisusta kyökki syksyyn paikaksi, jossa arkea on ilo elää. 

Luonnollista harmoniaa

Ajatuksella valitut hankinnat ovat skandinaavisen tyylikkäitä ja väreiltään hillityn sävyisiä. Luontoa rakastava suosii energiaa antavaa ja rentouttavaa vihreää. Sisustuksessa panostetaan uusiokäytettyihin ja kierrätettyihin materiaaleihin. Monet ratkaisut miellyttävät luontoäitiä.

Vinkit:

  1. Freesaa. Vanhat tasot ja kaapit voi päällystää kontaktimuovimaisella D-C-Fix-sisustuskalvolla. Seinälaatat uudistat kaakelimaalilla. Jo freesaus valkoisella tai mustalla saumatussilla voi riittää.
  2. Uudista. Isompi muutos käy kaapinovia kokonaan vaihtamalla. A.S. Helsingö tekee Ikean kaappirunkoihin moderneja ovia ja vetimiä. Jos edessä on isompi remppa, harkitse kierrätetystä puusta tehtyä keittiötä.
  3. Kierrätä. Muista astiaostoksilla kierrätyskeskukset ja vanhan tavaran myymälät. Voit myös tuunata astiasi askartelukaupoista löytyvin lasimaalein tai osallistua valmiiseen työpajaan (esimerkiksi piiaketo.fi).

Mehevän retroa

Kun keittiön isot pinnat ovat rauhallisia ja yksinkertaisia, väripilkut pääsevät oikeuksiinsa. Kuva: Ib Laursen
Kun keittiön isot pinnat ovat rauhallisia ja yksinkertaisia, väripilkut pääsevät oikeuksiinsa. Kuva: Ib Laursen

Reippaan värikkäät yksityiskohdat viimeistelevät teollisen hengen, jota pehmentävät niin tiiliseinät, nahka kuin lämmin puukin. 70-luvun tyylin sekoittuminen tähän päivään luo uuden, mielenkiintoisen ja trendikkään ilmeen. Huomio kiinnittyy teknisiin kodinkoneisiin ja käsinkirjoitettuihin kauppalistoihin jääkaapin ovessa.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Kopioi käyttöön!

  1. Kivat uusiokäytössä. Ravintoloista voi kysellä isojen, puisten viinilaatikoiden perään. Niihin saa esille esimerkiksi keittokirjoja. Kauniit peltiset tee- ja keksipurkit voi hyödyntää vaikka telineinä aterimille ja lastoille.
  2. Sisusta seinät. Tapetoi seinä tai ripusta sille taulu ja poimi värimaailmasta sävyt sisustukseen. Keittiöön sopivat kehystettyinä myös ruokalistat, vanhat aterimet tai retrohenkiset pullonavaajat. Mitä persoonallisempi idea, sen parempi.
  3. Lähiruokaa keittiöstä. Viherkasvit lisäävät viihtyisyyttä, mutta hyötykasveista nautit myös lautasella. Paranna satoa yrttiruukuilla ja kasvivaloilla. Minikasvihuone sopii vaikka ikkunalaudalle.

Arjen luksusta

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Mieluummin överit kuin vajarit! Kuka sanoi, että arjen käytetyin huone pitää sisustaa arkisesti? Kuva: Essential Home
Mieluummin överit kuin vajarit! Kuka sanoi, että arjen käytetyin huone pitää sisustaa arkisesti? Kuva: Essential Home

Juhlavan runsas tunnelma syntyy kukkakuoseista ja art deco -henkisistä esineistä. Kauniiden tavaroiden eksoottinen yhdistely tekee keittiöstä ja ruokatilasta persoonallisen. Nyt on aika nostaa perintökalleudet pöytään. Älä lokeroi tyyliäsi turhan tarkkaan, sillä viihtyvyys on kaiken a ja o. 

Näin teet tyylin:

  1. Ylellistä tunnelmaa. Mieti keittiön kalusteita luovasti. Jos tilaa löytyy, voi kyökin puolelle siirtää hyllyn olohuoneesta. Näyttävä vitriinikaappi saa uuden elämän astiahyllynä. Tyylille ominaisin liesituuletin on kristallilampuksi verhoiltu malli. Toki aitokin kruunu käy!
  2. Luovuus esiin! Mitä jos suunnittelisit laatoista hellan taakse laatoista roiskeita kestävän mosaiikkiteoksen? Jos propsit eivät riitä remonttiin, voi työn toteuttaa irrallisena. Ihania laattoja löytyy marmorista metallinhohtoiseen helmiäistä unohtamatta.
  3. Vähän tilaa. Jotta pieni keittiö ei näyttäisi täysin tukkoon ahdetulta, sijoita kodinkoneet mahdollisuuksien mukaan kaappeihin. Myös mikron voi laittaa ovien sisäpuolelle. Panosta ruokapöydän yläpuolella olevaan lamppuun. Valitse malli, joka valaisee niin, että huomio keskittyy keittiön neliöiden sijaan nautinnolliseen ateriahetkeen. Työtason äärelle voi sijoittaa korkeita jakkaroita, jolloin taso toimii myös baarimaisena aamiaispöytänä.
Sisältö jatkuu mainoksen alla