Laura Väinölä palkittiin vuonna 2016 Vuoden nuori muotoilija -palkinnolla.
Laura Väinölä palkittiin vuonna 2016 Vuoden nuori muotoilija -palkinnolla.

Koti on kauneimmillaan, kun siellä on ihmisiä, uskoo Marimekon AD Laura Väinölä ja jakaa 5 sisustusvinkkiään:

1. Hanki himmennin

Hyvä valo tekee huoneesta kauniin. Suomessa on vain vähän valoa talvisin, joten keskity valaisimiin, jotka tuovat tilaan kaunista valoa. Yksi parhaista sisustusvinkeistäni on hankkia himmennin, koska pidän pehmeästä ja lämpimästä, ei liian kirkkaasta valosta.

2. Avaa ovet ystäville

Mielestäni kotimme on kauneimmillaan, kun siellä on ihmisiä. Lisäksi ystävien kutsuminen kylään toimii hyvänä motivaationa pitää koti siistinä.

3. Pidä kiinni unelmistasi

Älä unohda unelmiasi ja lempiasioitasi, kun rakennat kotia. Kodin ei tarvitse näyttää sisustuslehden kuvilta, vaan ihmisiltä jotka siellä asuvat.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Kiveä ja lasia yhdistävä vaasi syntyi New Yorkissa. "Sain siihen inspiraation vierailtuani Dead Horse Baylla, joka on entistä jättömaata. Sinne kerääntynyt roska on jollain tavalla sulautunut luontoon."

4. Käytä tuoksuja

Olen viime aikoina oppinut käyttämään tuoksuja myös kodissa. Käytän pyykinpesussa pyykkietikkaa, joka saa pyykit ja samalla koko kylpyhuoneen tuoksumaan ihanalta. Lisäksi poltan välillä salviaa ja suitsukkeita ja suihkautan laventeliöljyä makuuhuoneeseen ennen nukkumaanmenoa.

5. Tilaa taiteelle

Tunnen oloni kotoisaksi, kun ympärilläni on taidetta. Taide on oikeastaan ainoa asia, jonka takia kaipaan joskus lisää tilaa. Olisi ihanaa, jos olisi huone, johon voisi välillä luoda erilaisia tilallisia teoksia - tila, joka olisi omistettu vain taiteelle!

Juttu on tiivistelmä Glorian Kodin numerossa 9/2019 julkaistusta artikkelista. 

Lisää Glorian Kodin juttuja löydät osoitteesta menaiset.fi/gloriankoti.

Sisältö jatkuu mainoksen alla