Mikrosementin etuja ovat saumattomat ja listattomat pinnat, jotka on helppo pitää puhtaana. Sävyksi valittiin betoni.
Mikrosementin etuja ovat saumattomat ja listattomat pinnat, jotka on helppo pitää puhtaana. Sävyksi valittiin betoni.

Lenkkariröykkiöt saivat väistyä, kun Minna Jones suunnitteli lauttasaarelaisperheen ylimääräisestä kylpyhuoneesta harmonisen kodinhoitohuoneen.

Helsingin Lauttasaaressa asuvan perheen ylimääräisestä, eteisen vieressä sijainneesta kylpyhuoneesta oli vuosien saatossa muodostunut pursuileva välinevarasto. Sinne oli helppo sujauttaa lenkkarit, treenivaatteet ja koripallot pois tieltä ja sulkea sulavasti liukuovi perässä. Koska pesutilat löytyivät alakerrasta, perhe halusi remontoida tilasta toimivan kodinhoitohuoneen.

Kaappien ja tuuletusikkunan väliin jäävä tila hyödynnettiin asentamalla siihen pieni vaatetanko. Vanha rättipatteri korvattiin kotimaisen Rej Designin modernilla mustalla pyyhekuivaimella.

Remontilla ei ollut tiukkaa aikataulua, mutta koska perhe asui koko remontin ajan kotona, oli suunnitelma tehtävä hyvin. Jos vanhoja kaakeleita olisi lähdetty repimään irti sekä tasoittamaan ja hiomaan seiniä, pölyn ja metelin määrä olisi ollut melkoinen. Niinpä päädyin ehdottamaan seinien pinnoittamista mikrosementillä, josta minulla on hyviä kokemuksia. Asukkaat innostuivat aikaa ja vaivaa säästävästä ideasta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Toivelistalla oli myös parempi valaistus, hyvät säilytystilat ja helppohoitoiset pintamateriaalit, jotka sopisivat jo aiemmin asuntoon suunnittelemaani keittiöön. Kauan käyttämättöminä olleista suihkusta ja wc-pöntöstä haluttiin eroon. Varaukset kummallekin jäivät kuitenkin paikoilleen, ne vain piilotettiin nätisti kaappien taakse.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Ennen: Kylpyhuone oli muuttunut tavaraa pursuavaksi välinevarastoksi.

Vesikalusteiden irrottamisen jälkeen vanhat silikonit poistettiin ja kaakeleiden saumat tasoitettiin. Seuraavaksi Design Betonin asentaja valoi kolme kerrosta mikrosementtiä seinä- ja lattiapinnoille. Pinnat hiottiin ja lakattiin.

Ajan saatossa tummunut mäntypaneelikatto maalattiin valkoiseksi, mikä toi tilaan lisää valoa. Vesikalusteisiin, vetimiin ja tasoihin valittiin tehosteväriksi musta. Muuten pinnat pidettiin vaaleina. Lopputuloksena on selkeä ja moderni kodinhoitohuone, jonka oven voi nyt myös pitää auki.

Juttu on ilmestynyt ensimmäisen kerran Glorian Kodin numerossa 8/2019.

Lisää Glorian Kodin juttuja löydät osoitteesta menaiset.fi/gloriankoti.

Sisältö jatkuu mainoksen alla