Kodin Kuvalehti
Meri-Tuuli Väntsi on kokenut juhlien järjestäjä. Kuva: <span class="photographer">Sami Repo</span>
Meri-Tuuli Väntsi on kokenut juhlien järjestäjä. Kuva: Sami Repo

Mieti, mistä tykkäät, äläkä yritä tehdä kaikkea itse! Tv-kokki ja ruokabloggaaja Meri-Tuuli Väntsi antaa kuusi vinkkiä, miten järjestää parhaat juhlat.

1. Tee juhlista sellaiset, joista nautit itse

”Juhlissa ei tarvitse miellyttää, vaan liputan sen puolesta, että juhlat ovat juuri sellaiset kuin itse haluaa. Menun suunnittelussa voi lähteä liikkeelle päivänsankarin lempiruuasta. Jos toiveena ovat tortillat, tekee sitten niitä. On tosi tylsää, jos aina on tarjolla se savustettu kala ja fetasalaatti. Toisaalta, tee voileipäkakku, jos siltä tuntuu!”

2. Hanki apukäsiä ja delegoi

”Kun juhlat järjestää kotona, tärkeintä on se, ettei haali itselleen liikaa töitä tai yritä tehdä kaikkea itse. 30 henkeä on ammattilaisellekin vaativa suoritus. On tosi tylsää juhlia keittiössä ja neuvoa koko päivä, mihin likaiset astiat voi laskea. Mikä ei ole luontaista itselle, se kannattaa delegoida. Itse en ole kattausihminen, joten kerään vain esillepanoasiat ja annan siskon hoitaa loput.”

3. Vuokraa astiat

”Jos mennään kodin omilla astioilla, tarkoittaa se, että jonkun täytyy olla koko ajan tiskaamassa. Se on aivan järjetöntä ajankäyttöä. Suosittelen, että astiat vuokraa harrastusseurasta tai seurakunnalta. Silloin ei sorru siihen, että ostaa Ikeasta 50 lasia, ja jättää ne juhlien jälkeen pölyttymään kaappiin. Vuokra-astioista voi myös sopia, että ne palautetaan likaisina.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

4. Huonollakin ilmalla voi grillata

”Juhlissa voi grillata, myös huonolla ilmalla. Se unohtuu usein, mutta on tosi hauska ohjelmanumero. Gourmet-hodarit toimivat juhlissa hyvin: voi syödä kolme, jos on nälkä, tai sitten vain yhden, jos on menossa kohta jo seuraaviin juhliin. Täytteeksi voi laittaa itse tehtyjä majoneeseja ja pikkelöityjä vihanneksia. Oheen riittää muutama salaatti.”

Sisältö jatkuu mainoksen alla

5. Osta jäät valmiina

”Jäät kannattaa aina ostaa valmiina. Viisi senttiä paksuja jäälevyjä voi käyttää ruokien esillepanossa astioiden alla. Isot jääkuutiot pitävät juoma-astian kylmänä pitkään, koska ne ovat täyttä jäätä – toisin kuin esimerkiksi pikaruokaloiden jäät, joissa on reikä sisällä.”

6. Anna siivoamisen odottaa seuraavaan päivään

Varmin tapa pilata juhlafiilis on siivota samana iltana. Kun siivoamisen säästää seuraavaan päivään, sotku alkaa ärsyttää ehkä muutakin perhettä ja siivoaminen onnistuu nopeasti porukalla kimpassa. Juhlailtana saa kaiken tehdä takuulla yksin.”

Tee Meri-Tuulin juhlabravuuriruoka tällä reseptillä:

Tämä on Kodin Kuvalehden artikkeli, joka on julkaistu menaiset.fissä. Lisää Kodin Kuvalehden juttuja löydät osoitteesta menaiset.fi/kodinkuvalehti.

Sisältö jatkuu mainoksen alla