Siamilainen Gunnar rakastaa makuupaikkaansa kylpyhuoneen lämpimällä lattialla.
Siamilainen Gunnar rakastaa makuupaikkaansa kylpyhuoneen lämpimällä lattialla.

Anna Hammarén teetti kylpyhuoneremontin, jossa vanhat altaat, suihku ja hanat näyttäytyvät uudessa valossa.

Anna Hammarén haaveili uudesta kylpyhuoneesta monta vuotta, mutta koska kotitalon entiset asukkaat olivat remontoineet tilan laadukkailla materiaaleilla ja ne olivat siistit, remontti sai odottaa. Lopulta kylpyhuoneen lattia alkoi painua, ja Anna sai vihdoin hyvän syyn remontoida tilan mieleisekseen.

Anna pyysi apuun Bang Interiors Helsingin Anna Bargumin ja Nina Möllerin, jotka olivat aikaisemmista sisustusprojekteista tuttuja yhteistyökumppaneita.

– Lähetin heille inspiraatiokuvan ja pyysin: kertokaa, miten saada aikaan tämä tunnelma niin, ettei remontista tule liian kallis, Anna Hammarén kertoo.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Lattialla on Pukkilan kuusikulmainen Natura-laatta. Seinissä käytettiin valkoista 15x15 cm peruslaattaa, joka saumattiin Kiillon mustalla saumausaineella. Hietakarin suihkukaapin seinissä toistuu vanhojen ikkunaruutujen rytmi.

Suunnittelijoiden oli kuvan perusteella helppo etsiä ideoita ja materiaaleja. Vuonna 1929 rakennetun talon tunnelma ja tummat puiset ikkunapuitteet loivat raamit suunnitelmille.

Koko kylpyhuone purettiin, lattia suoristettiin ja valettiin uudelleen. Samalla asennettiin lattialämmitys. Vanhat kiviset altaat ja hanat säästettiin. Ne saivat jatkaa elämäänsä uudessa kylpyhuoneessa.

– Alkuperäisessä inspiraatiokuvassa oli ihana kaakeli. Käytimme vastaavaa yläkerran kylpyhuoneessa, joka myös remontoitiin. Olisin halunnut samaa kaakelia tähänkin kylpyhuoneeseen, mutta sitä ei enää saanutkaan maahantuojalta.

Ennen: Vanha kylpyhuone oli aikansa elänyt eikä sen väritys miellyttänyt Annaa.

Anna Bargum ja Nina Möller ideoivat vaihtoehdoksi tavalliset valkoiset 15 x 15 cm:n laatat. Anna Hammarén vierasti ajatusta aluksi, sillä pelkäsi, että huoneen tunnelmasta tulisi liian steriili. Mutta kun laatat saumattiin mustalla, tuli laattaseinästä toimiva pari tummakehyksisille suihkuseinille ja ikkunoille.

Anna Hammarén on tyytyväinen saatuaan vihdoin vaalean ja selkeän kylpyhuoneen, jossa on suuri suihkutila. Perheen kissat nauttivat kylpyhuoneen lattialämmityksestä ja livahtavat huoneeseen päiväunille aina, kun ovi on raollaan.

Juttu on ilmestynyt ensimmäisen kerran Glorian Kodin numerossa 4/2019. 

Lisää Glorian Kodin juttuja löydät osoitteesta menaiset.fi/gloriankoti.

Sisältö jatkuu mainoksen alla