Laura ja Kare  Suojanen ideoivat vanhasta kolmiosta viisihenkiselle perheelleen toimivan kodin.
Laura ja Kare Suojanen ideoivat vanhasta kolmiosta viisihenkiselle perheelleen toimivan kodin.

Rohkeus kasvaa remontoidessa, huomasivat Laura ja Kare Suojanen. Perheen uusimpaan kotiin he valitsivat valkean rinnalle syviä sävyjä.

Kun helsinkiläiset Laura ja Kare Suojanen etsivät viisihenkiselle perheelleen uutta asuntoa kotikulmilta Töölöstä, he eivät pelänneet haastetta. Takana oli usean kodin remontti ja valttina Karen ammatti kiinteistöalan yrittäjänä. Kun vastaan tuli huonokuntoinen, suuri kolmio, pari ideoi asunnosta toimivan kodin perheelleen.

Vanhan talon tapaan näkymä olohuoneesta jatkuu makuuhuoneiden kautta läpi koko asunnon.

Miten kodin pohja muuttui alkuperäisestä?

Kare: Koko kodin pohjaratkaisua muutettiin: isot huoneet rajattiin pienemmiksi, ja vain olohuone sekä pyöreä aula jäivät entisille paikoilleen alkuperäisen kokoisina. Keittiö oli ennen poikien huoneen paikalla. Se siirrettiin makuuhuoneesta rajattuun ikkunattomaan tilaan aulan ja makuuhuoneen väliin. Poikien huoneesta otettiin siivu kodinhoitohuoneeksi ja kulkureitiksi. Violan huoneesta napattiin palanen, ja sen avulla saimme toteutettua vierashuoneenakin toimivan kirjaston. Kylpyhuonetta suurennettiin, ja aulan vaatehuoneesta tehtiin toinen wc. Sinne rakennettiin kurarännit arjen helpottamiseksi. Arkkitehti Paula Leiwo oli apunamme suunnittelemassa pohjaratkaisun muutoksia.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Olohuoneessa on paljon taidetta, ja sitä saisi Lauran ja Karen mielestä olla enemmänkin.

Miten ratkaisut ovat toimineet arjessa?

Laura: Olemme todella tyytyväisiä. Vanhassa talossa huoneet saattavat olla turhankin suuria. Meillä oli enemmän tarvetta toimivalle lapsiperheen kodille, jossa on kaikille omat huoneet. Se onnistui huoneiden tiloja jakamalla. Ammattilaisten työnjälki on hienoa.

Harmaiden ovien ja vihreiden seinien sekä kaappien yhdistelmä on hurmaava.

Kodissanne on hienoja kaappiratkaisuja. Miten päädyitte niihin?

Kare: Vanhoissa taloissa on harvoin riittävästi säilytystilaa. Me halusimme rakentaa toimivat säilytysjärjestelmät kaappeja integroimalla, jotta lopputulos olisi harmoninen, eikä päälle liimattu. Kaapistot on teetetty kotimaisen valmistajalla. Valitsimme niihin sekä seiniin samat värisävyt. Makuuhuoneen kaapinovien vihreä väri toistuu seinissä. Sävy ja kokonaisuus kokonaisuus ovat onnistuneet ja erilaiset.

Keittiössä ei ole ikkunaa, ja niinpä valaistuksen miettiminen oli tärkeä osa keittiösuunnitelmaa.

Mistä saitte inspiraation kodin upeaan värimaailmaan?

Laura: Värinkäyttö on rohkeampaa ja erilaista kuin aiemmin. Olemme remontoineet useasti, ja rohkeus on tullut sen myötä. En olisi uskonut maalaavani makuuhuonetta vihreäksi tai kaikkia väliovia harmaiksi. Aiemmin on ollut valkoisempaa. Olen todella tyytyväinen värisävyihin, vaikka niitä valitessa välillä hieman arvelutti.

 

Vanha kaappi on ostettiin huutokaupasta Pohjanmaalta, ja se säilöö ulkovaatteet.

Juttu on tiivistelmä Glorian Kodin numerossa 10/2017 ilmestyneestä jutusta Harmaiden ovien huoneet.
Tämä on Glorian Kodin artikkeli, joka on julkaistu menaiset.fissä. Lisää Glorian Kodin juttuja löydät osoitteesta menaiset.fi/gloriankoti.

ASUKKAAT: Kehittämispäällikkö Laura Suojanen ja kiinteistöalan yrittäjä Kare Suojanen sekä lapset Viola, Kerkko,

ja Terho.

KOTI: 123-neliöinen kerrostaloasunto Töölössä Helsingissä. Kodissa on viisi huonetta ja keittiö.

Sisältö jatkuu mainoksen alla