Älä imuroi kissaa, vaan keskity eteiseen! Kuva: Shutterstock
Älä imuroi kissaa, vaan keskity eteiseen! Kuva: Shutterstock

Parhaat siivouskikat ovat niin yksinkertaisia, ettei voi kuin ihmetellä, miksei niitä ole kekannut jo aikaisemmin.

Muistan muutama vuosi sitten hymähdelleeni erään siivousartikkelin äärellä. Jutussa suurperheen energinen äiti kertoi, että heillä on aina siistiä. Hänen kikkansa oli pitää imurin koko ajan olohuoneen töpselissä kiinni. Sillä pystyi sitten kätevästi imuroimaan murut ja roskat välittömästi pois. 

Imuri jaloissa pyörimässä, ei mitään järkeä! Näin ajattelin.

Miten väärässä voi ihminen olla? Kolme lasta ja yhtä muuttoa myöhemmin olen oivaltanut, että imurin helppo saatavuus on todellakin kaikki kaikessa.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Pitää siis satsata hyvään imuriin ja selvittää, mikä on juuri teidän kotinne pahin kipupiste. Itse olen empiirisesti todennut, että lian pääväylä kulkee kotiimme eteisen halki. Jos sepelikasat saavat pesiytyi kodin vilkkaaseen solmukohtaan, sokkeloiseen eteiseen, pian koko kämppä on aivan karseassa kunnossa. Eteinen on kuitenkin hiukan kinkkinen paikka imurin säilytykseen – asukkaiden kaatumisriski kasvaa huomattavasti, jos imuri lepää täydessä toimintavalmiudessa keskellä kulkuväylää.

Ratkaisin ongelman raivaamalla imurille oman paikan eteisen yleiskomerosta. Nyt eteinen ja sen vieressä oleva keittiö on helppo huitaista puhtaaksi vaikka joka toinen päivä. Näin säilyy illuusio, että kotimme on asumiskunnossa silloinkin, kun viikkosiivoukset ovat jääneet välistä.

Vierailija

Meillä asuu vielä 5 lasta ikähaarukalla 2-18v. Imuroin olosuhteiden pakosta joka päivä tai vähintään joka toinen. Imuri pysyy silti eteisen komerossa väliajat. Ei ole vaikeaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla