Annika Tervasmäki on toteuttanut kaksi kylpyhuoneremonttia yhdessä miehensä kanssa. Itse tekemällä hän on onnistunut remontoimaan edullisesti. 

Etelä-Pohjanmaalla asuva Annika Tervasmäki, 32, asuntosijoittaa yhdessä miehensä kanssa. Heille asuntojen remontointi on harrastus, jota he tekevät omien päivätöidensä ohella.

Annika ja hänen miehensä ovat tehneet kaksi kylpyhuoneremonttia. Toinen niistä tehtiin pikkubudjetilla, ja toinen nieli jo enemmän rahaa. Katso alta, millaiset kylpyhuoneista tuli – ja mistä budjettiero koostuu.

Viikossa valmista

Ensimmäisessä remontissa kylpyhuone päivitettiin edullisesti nykypäivään. Tältä kylpyhuone näytti ennen remonttia:

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Kylpyhuone remontin jälkeen: 

Kylpyhuoneessa tehtiin seuraavat muutokset:

 • lattia maalattiin
 • seinälaattojen saumat uusittiin
 • kattopaneelit uusittiin
 • saunan ovi uusittiin
 • suihkuseinä uusittiin
 • allaskaluste uusittiin
 • valopeili uusittiin 

Pintapuolinen kylpyhuoneremontti kesti noin viikon, ja se toteutettiin päivätyön ja lapsiperhearjen ohessa. Hintaa remontille tuli 900 euroa. 

– Olen erittäin tyytyväinen lopputulokseen, kun ottaa huomioon budjetin, Annika kertoo remontista. 

Säästöä itse tekemällä

Toisessa remontissa muutos oli hieman suurempi. 

 • vanhat laatat purettiin
 • pohjat tasoitettiin
 • lattiakaivo ja käyttövesiputket uusittiin
 • lattialämmitys asennettiin
 • tehtiin vesieristeet
 • kylpyhuone laatoitettiin uusilla laatoilla
 • vanha patteri korvattiin vesikiertoisella pyyhekuivaimella
 • suihkuseinä ja sadesuihku asennettiin
 • allaskalusteena toimiva pytty ja valopeili uusittiin

– Olen tyytyväinen erityisesti lattiaan! Halusin kokeilla vinoruutukuviota, ja lopputulos on mielestäni onnistunut, Annika kertoo. 

Annika Tervasmäelle remontointi on harrastus.

Tämä remontti kesti noin kolme viikkoa. Hinnaksi muodostui 9500 euroa, sisältäen kaiken materiaalin ja työn. Ammattilainen teki purkutyöt, pohjatyöt ja laatoituksen. Annika miehensä kanssa asensi allaskalusteen, suihkuseinän ja valopeilin. 

Remontti nielee helposti kymppitonneja

– Yleensä kylpyhuoneen remontin hinta on 10 000 ja 20 000 euron välillä, isommassa kylpyhuoneessa se voi maksaa jopa 30 000 euroa. Tonnilla ei saa muuta kuin maalauksen, kertoo remonttialalla työskentelevä myyjä Lauri Hyttinen

Hyttisen mukaan suomalaiset yleensä yllättyvät siitä, kuinka suuren osan kylpyhuonekalusteet muodostavat remontin hinnasta. Uudelle asunnolle hän suosittelee kylpyhuoneremonttia 25 vuoden jälkeen, jolloin vesieristeet kaipaavat jo uusimista. 

Annika ei ole ainut suomalainen, joka on remontilla saanut tavallisesta kylpyhuoneesta entistä kivemman. Instagramista löytyy paljon suomalaisia kylphuoneita, jotka ovat saaneet uuden ilmeen. Kokosimme alle kuvia niistä:

 

 
 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

Huomenta! Harmaan lauantaiaamun kunniaksi vihdoin ja viimein kylpyhuoneen muutoskuvat. 🖤 Kylppäri oli viimeksi tehty 90-luvun puolella, katon vesiputket oli jätetty näkyviin ja suihkuun tuli vesi samasta hanasta lavuaarin kanssa. Edellisessä asunnossa uudistin samanlaisen kylpyhuoneen maalaamalla, nyt halusin uudistaa kaakelit, jotta remontti kestäisi paremmin aikaa. Laatoiksi valitsin Terratintan Betontechin samassa sävyssä kuin eteiseen, mutta pienemmässä koossa. Alunperin tarkoituksena oli laittaa lattiaan 60x60 koossa, mutta remontoija tuli katumapäälle ja jouduin vaihtamaan tilatut laatat 10x10 kokoon. Ihana @jyvaskylanlaattaleevi oli super asiakaspalvelussa ja vaihto onnistui tuskattomasti. 🙏🏻 Kuvat ovat aika kalseita, koska kylppäristä puuttuu vielä muun muassa pyyheteline, mutta en ole pitänyt asian kanssa mitään kiirettä, pikku hiljaa hyvä tulee. 😊 #kylpyhuone #kylpyhuoneremontti #ennenjajälkeenremontin #jyväskylänlaattaleevi #lvikauppa #tapwell #skandinaavinenkoti #skandinaavinensisustus #sisustus #sisustusinspiraatio #skandinaviskehjem #interiorinspo #interior #interior4all #zonedenmark #hietakarisandriff #bathroom

Henkilön Scandinavian Living (@rauhalanlapsenpiika) jakama julkaisu

 

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Henkilön Pinja Maja (@majapinja) jakama julkaisu

 

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.
Sisältö jatkuu mainoksen alla