Valkoisen sisustustaulun sijaan kotona voi tehdä vaikkapa turkoosin taulun. Kuvat: Shutterstock ja Jaanan kotialbumi
Valkoisen sisustustaulun sijaan kotona voi tehdä vaikkapa turkoosin taulun. Kuvat: Shutterstock ja Jaanan kotialbumi

Jos kerrostalojen rapputaulutkin olisivat värikkäämpiä, tulisi käytävistä heti himpun verran pirteämpiä paikkoja.

Kirjasintaulu. Rapputaulu. Letter board. Tämä sisustuselementti tuli muutama vuosi sitten jäädäkseen. Tänä syksynä rapputaulu on erittäin haluttu ja niitä löytyy valmiina monien kauppojen valikoimista.

Hän, joka on näppärä käsistään, valmistaa itse syksyn trendikkäimmän sisustusaarteen. Siihen voi käyttää vaikkapa muovipillejä, jotka EU on nyt kieltämässä.

Facebookin askarteluryhmissä ja blogeissa on muutaman vuoden ajan postattu kuvia itse tehdyistä kirjaintauluista. Jaana Latva-Salo teki tänä kesänä oman taulunsa, ja käytti siihen kodistaan löytyneitä ylijäämätavaroita. Siksi Jaanan versiosta ei tullut perinteistä mustavalkoista kirjaintaulua, vaan raikkaan turkoosi taulu.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

– Kierrätys on aina ollut lähellä sydäntäni. Minulla oli valmiina kotona kultaiseksi maalattuja kehyksiä ja halusin kehittää niihin jotain. Myös Ikean-pillit löytyivät kotoa. Sitten sain älynväläyksen, että kokeilen tehdä niistä kirjaintaulun.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

– Taulu valmistuu noin 15 minuutissa ja materiaaleihin menee vain pari euroa. Minulla oli kotona valmiiksi kirjaimia, mutta niitä saa ostettua halpakaupoista ja maksavat muutaman euron, Laihialla asuva käsityöyrittäjä sanoo.

Kirjaimia voi ostaa myös parinkymmenen sentin kappalehintaan muun muassa rautakaupoista. Kätevä tuunaaja tekee kirjaimet itse esimerkiksi pahvista tai etsii niitä kirpputoreilta. Jos kierrätysmateriaalia ei löydy, päämateriaalit eli pillit, kehyksen ja täsmäkirjaimet saa tauluun alle viidellä eurolla. Kun taas valmiit kirjasintaulut maksavat reilusti yli kympin.

Jaana kertoo, että vahvemman version olisi saanut, jos hän olisi laittanut pillien sisään puutikut. Nyt hän liimasi ontot pillit tiiviisti toisiinsa kiinni. Jotkut käyttävät kirjaintauluun paperipillejä ja jotkut suosivat pelkästään puutikkuja.

Kirjaintaulun sijaan jotkut käyttävät tätä sisustushärpäkettä myös korvakorutelineinä.

Tee se itse -kirjaintaulu

Tarvikkeet

 • Kehys
 • Pillejä
 • Sakset
 • Kuumaliimaa
 • Taustapahvi
 • Kirjaimia


Työvaiheet

 1. Leikkaa pillit oikean kokoisiksi.


   

 2. Leikkaa oikean kokoinen taustapahvi ja asettele pillit tiiviisti kehyksen taustapuolelle.


   

 3. Liimaa kuumapistoolilla pillien reunat kiinni kehykseen.


   

 4. Liimaa taustapahvi paikoilleen.


   

 5. Sommittele oma tekstisi.  Ohjeet: Jaana Latva-Salo / LahjaLiiteri

 

Oletko sinä tehnyt kotona kirjaintaulun tai muun sisustusjutun?

Lataa kuvasi omatekoisesta härpäkkeestä alle ja kerro, miten teit sen. Me Naiset saattaa ottaa sinuun yhteyttä ja tehdä jutun diy-harrastuksestasi.

Lukijoilta (1)

Sisältö jatkuu mainoksen alla