Meidän Perhe
Kun asunnon pohja on hyvä, neliöihin mahtuu isokin perhe. Kuva: Piia Vainion ja Johanna Ristimäen kotialbumit
Kun asunnon pohja on hyvä, neliöihin mahtuu isokin perhe. Kuva: Piia Vainion ja Johanna Ristimäen kotialbumit

Miten kolmen makuuhuoneen asuntoon mahdutetaan suurperhe? Jakamalla huoneita ja ottamalla lattiatila hyötykäyttöön. 

8 henkeä ja 93,5 neliötä: Vanhemmat nukkuvat olohuoneessa

Kuva: Piia Vainio
Kuva: Piia Vainio

”Asumme kerrostaloasunnossa, jossa on neljä huonetta ja keittiö. Tila on jaettu järkevästi, ja huoneet ovat isoja. 15- ja 13-vuotiaat tytöt jakavat yhden huoneen, ja 8-, 6-, ja 4-vuotiaat tytöt jakavat toisen huoneen. Kolmannessa huoneessa nukkuu reilu 1,5-vuotias poikamme. Kolmas huone on samalla myös lasten leikkihuone. Me vanhemmat nukumme olohuoneessa.

Lapset eivät ole ikinä valittaneet, että joutuvat jakamaan huoneet sisarustensa kanssa. Lapset ovat tottuneet siihen, että joskus suihku- tai vessavuoroa joutuu odottamaan. 

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Mahdumme tähän asuntoon todella hyvin, sillä asunnon pohja on järkevä ja huoneet ovat isoja. Ehkä isoin haaste on säilytystilan puute. Joskus myös toivon, että keittiö olisi isompi. Toisaalta perheemme ei useinkaan syö saman pöydän ääressä, johtuen mieheni vuorotyöstä ja lasten harrastuksista.”
Piia Vainio, Lahti

Sisältö jatkuu mainoksen alla

7 henkeä ja 82 neliötä: Vauvalle tilaa vanhempien huoneeseen

Kuva: Järvenpään Mestariasunnot Oy
Kuva: Järvenpään Mestariasunnot Oy

”Kerrostaloasunnossamme on kolme makuuhuonetta, jotka on jaettu lapsille seuraavasti: 10- ja 8-vuotiaat tytöt jakavat yhden huoneen, 6-, 4-, ja 2-vuotiaat sisarukset puolestaan toisen huoneen. Me vanhemmat nukumme kolmannessa makuuhuoneessa. Lokakuussa meille syntyy kuudes lapsi, ja hänelle tehdään tilaa meidän huoneeseemme. 

Lasten huoneissa on kerrossängyt, jotka säästävät lattiatilaa. Lisäksi huoneisiin mahtuvat hyvin säilytyslipastot, ja isommilla lapsilla on omat kirjoituspöydät. 

Eteiseen olemme ostaneet kiinteiden säilytyskalusteiden lisäksi muutaman lisäkaapin, jotta kaikkien perheen jäsenten ulkovaatteet ja kengät saadaan mahtumaan eteiseen siististi. 

Neljä huonetta ja keittiö riittävät oikein hyvin meidän perheelle. Kaikki neliöt ovat tehokkaassa käytössä, ja toisaalta ylimääräiset tavarat karsiutuvat, kun tilaa ei ole liikaa.”
Johanna Ristimäki, Järvenpää

Vierailija

Meillä oli 59 neliöö,
pieni keittiö, olohuone, halli, suurin oli makuuhuone jossa asui alivuokralainen. Meitä oli 7 hengen perhe. Sänkyjä koko asunto täynnä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla