Kuvat
Shutterstock ja @leonacavalcante, @chareenachua, @realasianbeauty

Värikkäämmät hiukset ovat vain muutaman silkkipaperin päässä! Nostalginen hiustenvärjäysvillitys leviää maailmalla. Kysyimme kampaajalta, uskaltaako niksiä kokeilla. 

Kotioloissa vietetyt kuukaudet ovat saaneet monet kokeilemaan jos jonkinlaisia arkea piristäviä niksejä. On ollut tyynymekkoja ja karanteenitaidetta

Nyt maailmalla leviää uusin villitys: silkki- tai kreppipaperilla värjätyt hiukset

Värjäysbuumi on levinnyt etenkin brittiläisten äitien keskuudessa useissa eri Facebook-ryhmissä, Bustle-sivustolla kerrotaan. Koteihinsa eristäytyneet äidit ilahduttavat tylsistyneiden lastensa mieltä värjäämällä näiden hiuksia sateenkaaren väreillä. 

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Silkkipaperivärjäyksestä eivät ole kuitenkaan innostuneet vain merenneitohiuksista haaveilevat lapset. Sitä on testannut myös moni värikästä hiuslookkia kaipaava aikuinen, joka ei ole halunnut sitoutua kestoväriin. Marie Clairen mukaan myös kauneusbloggaajat ovat innostuneet niksistä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by KRISTINE ROCES (@realasianbeauty) on

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Chareena Junasa-Chua (@chareenachua) on

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Leona McCann Cavalcante (@leonacavalcante) on

Hiusniksiin vaaditaan värikkään silkki- tai kreppipaperin lisäksi ainoastaan kuumaa vettä. Kiehuva vesi kaadetaan kulhoon paperin päälle, jolloin väri vuotaa paperista veteen. Kun vesi on jäähtynyt viitisen minuuttia, hiukset kastetaan värjäytyneeseen veteen, sivellään värivettä hiuksiin tai hierotaan vettyneitä silkkipapereita suoraan hiuksiin.

Ennestään tummia hiuksia silkkipaperi ei värjää kovin kirkkaiksi, mutta vaaleisiin hiuksiin väri tarttuu hyvin. 

Silkkipaperilla värjääminen ei ole uusi keksintö. Tekniikan avulla värjättiin hiuksia jo 1990-luvulla. Muun muassa eräs Me Naisten toimituksen jäsen värjäsi hiuksensa onnistuneesti vihreäksi silkkipaperin avulla. Väri ei tosin lähtenyt hiuksista kuin vasta useamman pesun jälkeen.

Bustlen haastattelema ammattikampaaja Nicola Clarke kertoo, että yleensä väri lähtee pois muutamassa pesussa. Hän kuitenkin varoittaa, että jotkut värit voivat olla vaikeampia pestä pois hiuksista kuin toiset. 

– Viisainta on pitäytyä lämpimissä väreissä, kuten punaisissa, oransseissa ja pinkeissä. Siniset ja vihreät värit voivat olla vaikeampia pestä pois. 

Entä voiko paperivärjäys vahingoittaa hiuksia jotenkin? Kysyimme asiaa helsinkiläisessä Saxcé-kampaamossa työskentelevältä kampaaja Emilia Laitiselta

– Vaikuttaa ihan hauskalta kokeilulta, Laitinen innostuu.

– Niin kauan kuin ei vie hiuspohjaan asti kemikaaleja, joista ei tiedä mitä niissä on, ei tässä ole terveydellistä vaaraa. En usko, että silkkipaperivärjäyksellä voi varsinaisesti vahingoittaa hiuksia. 

Laitinen muistuttaa kuitenkin, että ikinä ei voi tietää, miten helposti hiuksiin viety väri lähtee pois.

– On hyvä huomioida, että jos hiuksiin jämähtää kokeilun vuoksi vaikkapa oranssi väri, voi se vaikeuttaa jatkossa esimerkiksi hiusten vaalentamista.

Kuten kaikissa hauskoissa villityksissä, tässäkin voi piillä riskejä. Papereissa olevan värin alkuperää ei voi tietää, joten väri saattaa esimerkiksi jättää tekstiileihin pysyvät muistot kokeilusta. 

Katso alla olevilta videoilta, miten niksi toteutetaan:

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla