Kuvat
Jonna Öhrnberg, Shutterstock
Tiheämpi pesuväli voi toimia ohuiden hiusten kohottajana.
Tiheämpi pesuväli voi toimia ohuiden hiusten kohottajana.

Ohuttukkaisen kannattaa kiinnittää huomiota pesuvälin pituuteen mutta myös oikeanlaisen sampoon valintaan.

Kätken hiukset jälleen kerran hatun alle. En ole pessyt niitä kolmeen päivään, eikä rasvaisuutta pysty enää kätkemään edes kuivasampoolla.

Likainen tunne inhottaa, mutta päässäni kaikuvat kampaajan sanat: ”Pidennä pesuväliä, niin hiuksesi tulevat parempaan kuntoon. Ohuita hiuksia ei kannata rasittaa jatkuvalla pesemisellä.”

Moni ohuen hiuslaadun omaava on varmasti saanut kuulla samansuuntaisia neuvoja.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kaikki eivät kuitenkaan ole neuvosta samaa mieltä. Hiusten rakenteeseen perehtynyt David Adams Women’s Health Magazinen jutussa, että ohuet hiukset itse asiassa tarvitsevat pesua useammin kuin muut hiuslaadut, sillä hennot hiukset lässähtävät helpommin, kun niihin kertyy muotoilutuotteita, öljyjä ja likaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

– On tärkeää valita sampoo, joka ei sisällä liikaa öljyjä tai kosteuttavia ainesosia, jotka saattaisivat painaa hiukset päänahkaa vasten ja saada ne näyttämään rasvaisilta. Keskity kuitenkin pesemään lähinnä hiusten tyviosa, jossa suurin osa liasta, öljyistä ja tuotteista on.

Samansuuntaisia ohjeita annetaan myös Cosmopolitanin artikkelissa, jossa kehotetaan pesemään ohuet hiukset vähintään joka toinen päivä. Lehden haastatteleman asiantuntijan mukaan tiheä pesuväli pitää päänahan terveenä, tukee hiusten kasvua ja poistaa ylimääräisen öljyn. Artikkelin mukaan pesu kannattaa tehdä erityisesti ohuille hiuksille tarkoitetuilla tuotteilla.

Leikkauta hiukset uuteen malliin! Esimerkiksi Paula Vesalan suosima lyhyt polkkatukka sopii hyvin ohuthiuksiselle.
Leikkauta hiukset uuteen malliin! Esimerkiksi Paula Vesalan suosima lyhyt polkkatukka sopii hyvin ohuthiuksiselle.

Haluatko ohueiden hiustesi näyttävän paksummilta? Testaa myös näitä vinkkejä:

  1. Levitä hoitoaine vain hiusten latvoihin, noin puolestavälistä alaspäin. Kokeile käyttää hoitoainetta ennen sampoopesua.
  2. Kokeile muotovaahtoa. Levitä kananmunan kokoinen pallero vaahtoa pyyhekuiviin hiuksiin kauttaaltaan ennen hiusten föönaamista.
  3. Ehkäise hiusten katkeilua käyttämällä säännöllisesti hiusnaamioita. Tee myös naamiohoito ennen sampoopesua.
  4. Sido hiukset yöksi. Kokeile pyörittää kuivat hiukset neljälle pienelle nutturalle ennen nukkumaanmenoa.
  5. Kysy kampaajaltasi vinkkejä. Me Naisten haastatteleman kampaajan mukaan ohuissa hiuksissa on paljon potentiaalia.
  6. Anna saksien viuhua. Tietyt hiusmallit saavat ohuet hiukset saa näyttämään paksummalta. Testaa vaikkapa Paula Vesalan polkkaa.
Sisältö jatkuu mainoksen alla