Me Naiset
|
Linnea Lassila
Vaikka sinä nauttisit auringonvalosta, aurinkovoiteesi ei. Kuva: Shutterstock
Vaikka sinä nauttisit auringonvalosta, aurinkovoiteesi ei. Kuva: Shutterstock

Onko kaappeihisi kertynyt läjäpäin puoliksi käytettyjä aurinkorasvaputiloita? Käy läpi kokoelmasi ja uskalla luopua.

Aurinkovoiteet ovat monelle todellinen keräilyharrastus. Kylpyhuoneen kaapeista löytyy sylillinen suojakertoimella 10 varustettuja niveoita, pari tujumpaa tököttiä kasvoille, jokunen öljy syventämään loppukesän rusketusta ja bonuksena yksi kookoksen tuoksuinen öljy vuoden 2011 Thaimaan-matkalta.

Hartaasti kerätty kokoelma on kuitenkin vain kaappien täytteenä, koska aurinkorasvat menettävät nopeasti tehonsa.

Kohtele aurinkorasvaa näin:

Sisältö jatkuu mainoksen alla

1. Usko päiväystä. Säilyvyysmerkintää kannattaa uskoa, koska voiteiden tehot heikkenevät, mitä vanhemmaksi ne varttuvat. Aurinkovoiteet säilyvät hyvänä vain 12 kuukautta avaamishetkestä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

2. Ei auringonvalolle. Parhaiten aurinkovoidehävikin välttää, kun säilyttää purnukat normaalissa huonelämpötilassa. Pahin aurinkovoiteen vihollinen on auringonvalo. Jos siis tiedät viettäväsi lomaviikkosi paahteessa loikoillen, muista suojata hipiäsi lisäksi aurinkovoiteesi. Aina, kun lisäät voidetta ihollesi, muista sujauttaa pullo takaisin rantakassiisi.

3. Älä hamstraa. Yksinkertaisin vinkki on: käytä se, mitä ostat. Jos avaat purkin tänä kesänä, käytä sen sisältö tänä kesänä. Aurinkovoiteiden säännöstelyohjeet ovat sen verran runsaita, ettei aurinkoisena kesänä pullon edes pitäisi välttämättä kestää koko kautta. Jos jo loppukesällä tiedät, ettet tule käristämään nahkaasi hetkeen, voit heivata pullon, koska seuraavien säteiden porottaessa se on jo mennyttä kalua.

4. Muistilappu. Jos olet viitseliäs, voit merkata pulloon vaikkapa teipin ja tussin avulla, milloin olet purnukan avannut. Näin tiedät seuraavalla käyttökerralla, oletko voitelemassa itsesi härskiintyneellä ja tehottomalla voiteella.

Artikkelia varten haastateltiin Teknokemian yhdistyksen asiantuntijaa Eeva-Mari Karinea.

Lue lisää:

Miksi aurinkorasva on levitettävä vartti ennen aurinkoon menoa?

Valitse aurinkovoide ihotyyppisi mukaan

Sisältö jatkuu mainoksen alla