Me Naiset
|
Eveliina Linkoheimo
Poskipuna tuo kasvoille hehkun. Kuva: Shutterstock.
Poskipuna tuo kasvoille hehkun. Kuva: Shutterstock.

Tuntuuko oikean poskipunasävyn valitseminen hankalalta? Ota avuksi eteläkorealaisen Saerom Minin kikka, johon tarvitset vain puhelimesi.

Poskipuna on meikkirutiinin vaihe, jolle kannattaa suoda hetki aikaa. Sopivan sävyinen ja oikein levitetty puna herättää kasvot eloon ja tekee olemuksesta raikkaan. Väärän sävyinen tai liian raskaalla kädellä sudittu puna voi johtaa pellelookiin.

Täydellisen sävyisen punan etsimiseen on monia kikkoja. Aiemmin kerroimme, että sopiva sävy löytyy suuhun kurkkaamalla

Uusimman niksin kertoo eteläkorealainen Saerom Min, jonka mukaan itselle sopivan, luonnollisen näköisen poskipunan valinta helpottuu älypuhelimen kameran mustavalkofiltterin avulla. Min on korealaisen meikkimerkki Romandin omistaja ja tubettaja. Videon niksin on kääntänyt Reddit-sivuston käyttäjä. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Min kertoo videolla, että tekniikkaa ei voi soveltaa kirkkaanvärisiin poskipuniin, vaan sen avulla on tarkoitus löytää mahdollisimman luonnollinen ja omaa ihonväriä imarteleva poskipunasävy. Koreankielinen video havainnollistaa tekniikan, joka on selitetty tarkemmin alla.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by 민새롬 Saerom Min (@sr531) on

Tee näin:

  1. Pidä poskipunaa kasvojesi edessä poskipään kohdalla.
  2. Ota itsestäsi kuva kännykällä.
  3. Valitse kuvaan mustavalkoinen suodatin kännykän kuvanmuokkausasetuksista.

Ja sitten tuloksia tutkimaan!

Vaihtoehto 1: Poskipuna on mustavalkoisessa kuvassa kirkkaampi kuin kasvojesi iho

Tällainen poskipuna sopii kasvoille, kun sen levittää poskille kasvojen keskikohtaan. Jos punaa levittää poskille kasvojen sivuille, kasvot saattavat näyttää turvonneilta ja normaalia leveämmiltä.

Vastaavasti jos puna näyttää mustavalkoisessa kuvassa ihoasi harmaammalta ja sameammalta, sitä ei kannata käyttää poskipäillä.

Jos kasvoja kirkkaampi puna on kuvassa myös huomattavasti kasvojesi ihoa vaaleampi, vältä poskipunaa. Tällaisella punalla saa helposti aikaan epäluonnollisen meikin.

Vaihtoehto 2: Poskipuna on mustavalkoisessa kuvassa sävyltään samankaltainen kasvojen ihon kanssa

Tällainen poskipuna on kaikkein luonnollisin ihonsävyllesi ja sopii hyvin myös aloittelijoille. Min kuitenkin neuvoo, ettei punaa kannata levittää kasvojen reunoille.

Vaihtoehto 3: Poskipuna on mustavalkoisessa kuvassa tummempi kuin ihonsävysi

Tätä punaa on hyvin vaikeaa saada näyttämään luonnolliselta. Jos punaa haluaa käyttää, se sopii parhaiten kasvojen reunoille, eikä sitä kannata levittää poskipäille.

Sisältö jatkuu mainoksen alla