Kodin Kuvalehti
Vaimotukka voi näyttää tänä keväänä vaikka tällaiselta.
Vaimotukka voi näyttää tänä keväänä vaikka tällaiselta.

Pitkään hiusalalla työskennellyt kampaaja nimeää suomalaisnaisten yleisimmät elämänvaihetyylit.

1. Vaimotukka

”Hiuksia kasvatetaan pitkiksi, jotta niistä saadaan näyttävä kampaus häihin. Juhlien jälkeen hiukset maltetaan sitten taas lyhentää. Lyhensin itsekin hiukseni häiden jälkeen”, kampaaja Anna Olenius kertoo.


2. Äititukka

”Paras äititukka on joko niin pitkä, että sen saa huitaistua vauhdilla ponnarille, tai sitten se on niin lyhyt ja hyvin leikattu, ettei sille tarvitse tehdä juuri mitään. Pitkät hiukset eivät saa kuitenkaan olla niin pitkät, että niiden peseminen, kuivaaminen ja harjaaminen vie liikaa aikaa. On hyvä, jos hiuksista ei näe kovin helposti, jos niitä ei ole ehditty pestä useampaan päivään.”

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Sisältö jatkuu mainoksen alla

3. Erotukka

”Eron jälkeen hiustyylillä on helppo tuoda itsestä esiin uudistunut puoli, joka on valmis ja avoin uuteen. Erotukka tarkoittaa uuden leikkauksen lisäksi ehkä myös uutta väriä, jonka avulla on valmis ottamaan uuden askeleen elämässä”, Olenius kertoo.

4. Takaisin töihin -tukka

”Kun takana on lapsen kanssa vietetty kotiaika ja edessä paluu töihin, moni haluaa ehostaa tyyliään työelämään sopivaksi. Halutaan selvästi skarpata bisnestyylin suhteen.”

Heini6

Tuohon oli kyllä harvinaisen stereotyyppisesti kuvattu jonkun toisen naisen elämä: vaimo, äiti, eronnut .... Tuoreempaa näkökulmaa olisin odottanut tukka-asiaan Me naisilta kuin tätä naisen elämää instituutioiden ja umpi tylsien normien valossa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla