Mitä sitä suotta lähteä sienimetsälle, kun fiilikseen voi päästä kampaajallakin?

Sienisesonki on jo parhaimmillaan – ainakin hiuksissa! Syötävien mukaan nimettyjen hiusvärien (muistatko vielä esimerkiksi kaneli-sokerin tai vaniljaliilan?) sarjaa jatkaa nimittäin nyt mushroom blonde, siis sieniblondi.

Muun muassa Glamour uutisoi, että termiä haetaan nyt tiuhaan tahtiin esimerkiksi Pinterestissä. Haut ovat olleet jopa yli 300 prosentin nousussa – kelpo osoitus siitä, että kyseessä on todellinen trendiväri. Nimestään huolimatta väri on ennemminkin niin sanottu bronde eli jotain tummanvaalean ja vaaleanruskean väliltä. Esimerkiksi Instagramista löytääkin inspiraatiokuvia myös hakutermeillä #mushroombronde ja #mushroomhair.

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Henkilön Heika (@charoslavski) jakama julkaisu

Tummanvaalean luonteensa vuoksi sienitukka on täydellinen vaihtoehto hieman tummempaa tyyliä haikaileville vaaleaveriköille sekä bruneteille, jotka kaipaavat astetta vaaleampaa kokonaisuutta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Vaikka sienet eivät ehkä ensikuulemalta kuulosta yhtä herkulliselta inspiraationlähteeltä kuin vaikkapa klassikkokakun mukaan nimetty red velvet tai pari vuotta sitten himoittu verigreipin sävy, mutta kuvat vakuuttavat. Myös Glamourin haastattelema julkkisten kampaaja Joel Warren kertoo rakastavansa hiusvärin luonnehtimista sienien mukaan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

– Niissä on niin monia beigen ja harmaan eri sävyjä, että niitä on vaikea kuvailla. Nämä sävyt vievät harmaa- ja hopeatrendin hieman luonnollisempaan suuntaan. Vaaleiden ja tummien raitojen yhdistelmät antavat kauniin modernin ilmeen, Warren sanoo.

Eläväistä värjäystyyliä olisi toden totta vaikea kuvailla kampaajalle yhtä napakasti ja osuvasti kuin sanomalla ”sellainen väri kuin sienissä, kiitos!” Myös kuvista on toki aina apua.

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Henkilön Yvonne (@hairby_yv0) jakama julkaisu

Sienitukan hyviin puoliin kuuluu, ettei se vaadi tiuhaa ylläpitoa. Tyyliin kuuluu tummempi tyvi, joten oikeilla värivalinnoilla juurikasvu ei ihan heti erotu. Värjäysväliä voi siis huoletta venyttää tavallista pidemmäksi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla