Vapiskaa, kissarajaukset, nyt tulevat kettusilmät!

Viimeiset pari vuotta ovat olleet tuuheiden kulmakarvojen kulta-aikaa. Cara Delevigneä ja muita vahvakulmaisia julkkiksia on kiittäminen siitä, että suurin osa naisista himoitsee rennon tuuheita ja pörröisiä kulmakarvoja.

Kaikilla karvat eivät kasva, minkä vuoksi microblading ja kulmakarvojen laminointi ovat kysyttyjä toimenpiteitä. 

Siksi on vaikea uskoa, että uusin meikkitrendi on saanut monet naiset ajamaan osan kulmakarvoistaan kokonaan pois. 

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Fox eye -trendissä (myös foxy eyes) pyritään jäljittelemään Kendall Jennerin ja Bella Hadidin kaltaisten huippumallien kasvojenpiirteitä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Bella 🦋 (@bellahadid) on

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Kendall (@kendalljenner) on

Meikin jujuna ovat mahdollisimman suorat kulmakarvat ja tavallisia kissarajauksia utuisempi, yläviistoon suuntautuva silmämeikki. Rajauskynällä tai luomivärillä voi korostaa myös silmän sisänurkkaa. Lopputuloksena on toden totta kettumainen, viehko ilme.

Fox eye -trendiä on ehditty jo nimittää ilmaiseksi kasvojenkohotukseksi, sillä sen ansiosta koko kasvojen ilmeen luvataan muuttuvan. Efekti johtuu siitä, että kulmakarvojen linja ei laskeudukaan kaarevana alaviistoon, vaan osoittaa kohti ohimoja. Yläviistoon sudittu silmämeikki korostaa kohotettua ilmettä.

Fox eye -meikki ei ole uusi keksintö, mutta se on parin viime kuukauden aikana noussut suursuosioon sosiaalisen median, etenkin TikTok-sovelluksen ansiosta. Sovelluksessa kiertää haaste, joka on saanut tuhannet nuoret kokeilemaan kettusilmiä. 

Hurjimmissa versioissa kulmakarvojen loppupää ajellaan kokonaan pois, jotta tilalle voidaan piirtää suoremmat kulmat. Tähän tapaan:

@maclainec6

i might’ve just did something ##fyp ##foxeye

♬ original sound - maclainec6

Jos meikkiä haluaa kokeilla, ei kulmakarvojen ajeleminen ole onneksi pakollista. Suoremmat kulmakarvat voi huijata piilottamalla kulmakarvojen ”häntäpäät” peitevoiteen avulla ja meikkaamalla kulmat suoralinjaisiksi, kohti ohimoja kohoaviksi.

Ja mikä parasta: tässä meikissä harvoista kulmakarvoista on vain hyötyä! Harvojen kulmakarvojen muotoa on helpompi muokata meikillä. Näin näyttää tekevän esimerkiksi alla olevan videon TikTok-käyttäjä:

@iida.kaarinaa

I actually love how this turned out 🦊 ##makeup ##bellahadid ##foxeye ##fyp

♬ Trampoline - SHAED

Yksi tapa huijata itselleen kettusilmät ilman kulmakarvojen ajelua on käyttää huippumallien ja julkkisten suosimaa hiusniksiä. Molemmilta ohimoilta otetaan hiusosio, ja ne kiinnitetään tiukasti hiuslenkillä takaraivolle. Sen seurauksena kasvojen ilme kohoaa. Katso mallia: 

Meikkiä on hauska kokeilla, sillä sen avulla näkee, miten omien kasvojen ilme muuttuu kertaheitolla. Etenkin raskasluomisten kerrotaan hyötyvän astetta suoremmista kulmakarvoista. Liian kaarevat kulmat nimittäin vain korostavat silmäluomien raskautta.

Näin voit kokeilla fox eye -lookkia itse:

  1. Muotoile kulmakarvat kulmakynän avulla. Älä piirrä niitä kaareviksi, vaan suuntaa kulmien kärki suoraan ohimoitasi kohti. 
  2. Peitä tarvittaessa liian alas jäävät kulmakarvat peitevoiteella. Käytä apuna sivellintä (hieman alempana on video, josta voit katsoa mallia). 
  3. Kiinnitä kulmakarvat paikoilleen kulmageelillä.
  4. Tee silmämeikki. Pohjusta luomet ja häivytä vaaleanruskeaa luomiväriä silmän ulkonurkasta ohimoita kohti suuntautuvin vedoin. Häivytä samaa luomiväriä ripsirajaan. 
  5. Ota pieni kynäsivellin ja tummanruskea luomiväri. Häivytä sitä samoihin kohtiin, mutta hieman pienemmälle alueelle. Käytännössä luot luomivärillä kissarajaukset. Pehmennä rajaus vielä suuremmalla häivytyssiveltimellä.
  6. Levitä liikkuvalle luomelle beigeä luomiväriä.
  7. Jos haluat, tee tummanruskea rajaus myös silmän sisänurkkaan. Ota avuksi pieni, viistopäinen sivellin. 
  8. Levitä ripsiväri. Voit korostaa silmän ulkonurkkia muutamalla irtoripsitupsulla. 

Katso perusteellisemmat ohjeet alla olevalta Youtube-videolta:

Sisältö jatkuu mainoksen alla