Olisi tietysti kiva, että naama ja kädet olisivat samaa paria. Kuva: Shutterstock
Olisi tietysti kiva, että naama ja kädet olisivat samaa paria. Kuva: Shutterstock

Anti-age kasvoille on jo vanha juttu – nyt nuorennetaan käsiä.

Naisen ikää voi olla vaikea päätellä kasvoista, mutta käsiä tutkimalla se yleensä selviää. Iän myötä käsien iho ohenee, jolloin verisuonet tulevat näkyvämmiksi. Ikä lisää myös pigmenttiläiskiä.

Esimerkiksi Madonnan, 54, kasvojen ja kropan nuorekkuutta kehutaan usein, mutta viime vuosina popin kuningatar on alkanut peittää kätensä yhä useammin hanskoilla. Käsistään hän nimittäin näyttää ikäiseltään, mikä ei ikinuorelle tähdelle tietenkään sovi.

Uusin kauneusvillitys ovatkin tuotteet, joilla kädet saa mahdollisesti näyttämään nuoremmilta. Anti-age-käsivoiteet, seerumit ja naamiot lupaavat vähentää ryppyjä ja tasoittaa ihonväriä. Radikaali ratkaisu ovat plastiikkakirurgien tekemät pistoshoidot.

Ikääntymisen merkit tosin ovat käsissä aika luonnollisia, sillä meillä kädellisillä näpit nyt vain joutuvat koville. Käsien ikääntymiseen tepsivät esimerkiksi seuraavat kikat.

1. Suojaa auringolta

Aurinkosuojan käyttöä käsien iholla ei voi koskaan aloittaa liian aikaisin. Aurinko vanhentaa ihoa tutkitusti, joten siltä suojautuminen on yksi tehokkaimmista keinoista. Kädet ovat yksi eniten aurinkoa saavista ruumiinosista, joten aurinkorasvassa ei kannata säästellä.

2. Kosteuta

Jos kädet ovat kuivat, niihin kannattaa levittää reilusti paksua käsirasvaa ja antaa vaikuttaa yön yli puuvillahanskojen alla. Kuivumiseen voi auttaa myös, että pyrkii välttämään turhaa käsien kastelua. Hygieniasta ei kuitenkaan pidä luistaa.

3. Käytä hanskoja

Esimerkiksi siivotessa ja puutarhatöissä käsien iho kuivuu. Suojaavat hanskat pitävät iho pehmeänä ja kynnetkin pysyvät paremmassa kunnossa, kun niitä ei liota pesuainevedessä ja kurassa.

Lähteet: Daily Mail, The Huffington Post, All Women Stalk


Lue myös:

Kärsitkö kuivasta ihosta? Suolaa se!

Nämä pienet tavat nakertavat kauneuttasi

9 vinkkiä kuiville käsille

Sekaisin voideviidakossa? Testaa itsellesi sopivin Voidebaarissa (Yhteistyö)