Kuva: Jonna Öhrnberg
Kuva: Jonna Öhrnberg

Uskoisitko – rento ja trendikäs kesänuttura syntyy neulalla ja langalla! Anne Kukkohovi näyttää Instagramissa mallia.

Jos pinneillä kikkaileminen kyllästyttää, voi kampauksen kiinnittää myös neulan ja langan avulla.

Juontaja-yrittäjä, ex-malli Anne Kukkohovi väkersi hiuksensa trendikkäästi sotkuiselle nutturalle viime viikonloppuna. Anne teki kampauksen Kevin Murphyn lanseeraamalla setillä, johon kuuluu lankapaketti ja suuri neula.

- Se on ihana ja helppo. Kampauksesta tuli tosi hieno. Tosin lanka takertuu hiuksiin aika pahasti, joten pois ottaminen ei ole niin helppoa.

Anne esitteli hetkessä kasattua hiusluomustaan Instagramissa. Kuva: Anne Kukkohovin Instagram

Jo ensimmäisessä Instagram-päivityksessä Anne ennusteli, että nutturan avaaminen saattaa olla mutkikkaampaa kuin ompeleminen. Samana iltana Anne julkaisi Instassa toisen otoksen, jossa langat olivat edelleen takertuneina kuontaloon.

– Lanka on niin tuhtia, että se kannattaisi leikata saksilla poikki. Olimme hotellissa, joten minulla ei ollut saksia mukana. Loppujen lopuksi aviomieheni irrotti langan, Anne nauraa.

Kuva: Anne Kukkohovin Instagram

Anne muistuttaa, että nutturaan voi käyttää myös jotain muuta lankaa, kunhan ompelemista varten on tylppä ja iso neula. Ompelu onnistuu helpoiten, jos hiukset eivät ole ihan vastapestyt.

– Hiukset eivät saa olla liian liukkaat: joko pitää olla hieman likainen tukka tai siihen voi laittaa hiuspuuteria.

Annen mielestä ompelutekniikkaa kannattaa kokeilla myös lettikampauksiin. Huoliteltuihin luomuksiin lanka ei ole välttämättä paras vaihtoehto.

– Tekniikka vaatii asenteen, ettei tarvitse olla ihan vimpan päälle. Itsekin vain kieppasin tukan nopeasti enkä katsellut liiemmin ohjeita.

Kevin Murphyn Sewing Kit -settiä saa tilattua Suomeen nettikaupoista ja hinta liikkuu 20 ja 30 euron välillä.

Kevin Murphyn ohjeet nutturan ompeluun videolla.