Kuva: Jonna Öhrnberg
Kuva: Jonna Öhrnberg

Uskoisitko – rento ja trendikäs kesänuttura syntyy neulalla ja langalla! Anne Kukkohovi näyttää Instagramissa mallia.

Jos pinneillä kikkaileminen kyllästyttää, voi kampauksen kiinnittää myös neulan ja langan avulla.

Juontaja-yrittäjä, ex-malli Anne Kukkohovi väkersi hiuksensa trendikkäästi sotkuiselle nutturalle viime viikonloppuna. Anne teki kampauksen Kevin Murphyn lanseeraamalla setillä, johon kuuluu lankapaketti ja suuri neula.

- Se on ihana ja helppo. Kampauksesta tuli tosi hieno. Tosin lanka takertuu hiuksiin aika pahasti, joten pois ottaminen ei ole niin helppoa.

Anne esitteli hetkessä kasattua hiusluomustaan Instagramissa. Kuva: Anne Kukkohovin Instagram

Jo ensimmäisessä Instagram-päivityksessä Anne ennusteli, että nutturan avaaminen saattaa olla mutkikkaampaa kuin ompeleminen. Samana iltana Anne julkaisi Instassa toisen otoksen, jossa langat olivat edelleen takertuneina kuontaloon.

– Lanka on niin tuhtia, että se kannattaisi leikata saksilla poikki. Olimme hotellissa, joten minulla ei ollut saksia mukana. Loppujen lopuksi aviomieheni irrotti langan, Anne nauraa.

Kuva: Anne Kukkohovin Instagram

Anne muistuttaa, että nutturaan voi käyttää myös jotain muuta lankaa, kunhan ompelemista varten on tylppä ja iso neula. Ompelu onnistuu helpoiten, jos hiukset eivät ole ihan vastapestyt.

– Hiukset eivät saa olla liian liukkaat: joko pitää olla hieman likainen tukka tai siihen voi laittaa hiuspuuteria.

Annen mielestä ompelutekniikkaa kannattaa kokeilla myös lettikampauksiin. Huoliteltuihin luomuksiin lanka ei ole välttämättä paras vaihtoehto.

– Tekniikka vaatii asenteen, ettei tarvitse olla ihan vimpan päälle. Itsekin vain kieppasin tukan nopeasti enkä katsellut liiemmin ohjeita.

Kevin Murphyn Sewing Kit -settiä saa tilattua Suomeen nettikaupoista ja hinta liikkuu 20 ja 30 euron välillä.

Kevin Murphyn ohjeet nutturan ompeluun videolla.

Meikkivoidesiveltimellä saa aikaan peittävän ja kauniin meikkipohjan, kun etenee vähän kerrallaan.

Munanmuotoiset meikkisienet eivät suotta ole nousseet suursuosioon. Niiden avulla tumpelompikin onnistuu meikkivoiteen levittämisessä, sillä sieni imee liian meikin itseensä ja jättää jälkeensä kevyen, heleän ja tasaiseksi meikatun ihon.

Meikkivoidesivellin ei ime, minkä takia pohjasta saattaa tulla paakkuinen tai epätasainen. Sen avulla on kuitenkin mahdollista saada peittävämpi pohja kuin sienellä, ja joidenkin meikkivoiteiden kanssa suositellaankin käytettäväksi nimenomaan sivellintä. Se on yllättävän helppoa, eikä siveltimen käyttöä kannata turhaan pelätä!

Siveltimen käyttäjän helmasynti ja merkittävin syy ongelmiin on, että meikkivoidetta tulee levitettyä helposti liikaa. Se johtuu usein siitä, että meikkivoiteen levittää kasvoille

a) suoraan purkista eli kerralla koko sen määrän, jonka ajattelee tarvitsevansa, tai

b) tuubista ensin siveltimeen ja siveltimestä suoraan kasvoille.

Meikkaaja ja Youtube-tähti Wayne Goss neuvoo videollaan levittämään meikkivoidetta ensin kämmenselälle ja siitä sormenpäällä töpötellen kasvoille. Sitten meikkivoide häivytetään siveltimellä pyöritellen. Kannattaa edetä kerroksittain, pieni määrä kerrallaan. Silloin meikkivoide pääsee imeytymään ihoon ja sitä tulee käytettyä vain sen verran kuin oikeasti tarvitsee.

Yllättävän pieni määrä meikkivoidetta riittää peittämään koko kasvot. Kallista tavaraa ei mene hukkaan, ja ihosta tulee paakuton ja luonnollisemman näköinen kuin isommalla voidemäärällä.

Perinteisellä litteällä meikkivoidesiveltimellä on vaikea saada aikaan tasaista jälkeä. Wayne Gossin mukaan se sopii paremmin meikkivoiteen levittämiseen iholle ennen sienellä häivytystä. Videolla Wayne Goss näyttää myös, miten kasvojen korostus ja varjostus tehdään meikkivoiteen alle.

Ratkaisu finnin päältä luisuvaan meikkiin todennäköisesti löytyy jo meikkipussistasi.

Silmämeikin pohjustusvoide on yksi monikäyttöisimmistä meikkituotteista. Sen lisäksi, että se pitää luomivärin paikallaan, sen avulla voi myös estää huulipunan karkailun huulten rajojen ulkopuolelle ja jopa ehkäistä silmälasien valumista nenänvartta pitkin.

Silmämeikinpohjustaja auttaa myös, jos meikki ei meinaa pysyä finnin päällä, neuvotaan meikkaaja Vilja Vuolteen uutuuskirjassa Parhaat piirteesi – meikkaajan käsikirja (Docendo).

Näppyjen päällä iho on yleensä kiiltävä ja pingottunut, joten voidemainen meikki karkaa kohdasta helposti. Kirjassa neuvotaan näin:

”Näppyjen päälle kannattaakin painella pieni määrä peitevoidetta ja häivyttää vain reunat kevyesti sormella tai meikkisienellä. Painele sen jälkeen irtopuuteria näpyn päälle, jotta meikkipohja kiinnittyy kunnolla. Voit myös taputella öljytöntä silmämeikin pohjustustuotetta ison yksittäisen finnin päälle ennen meikkipohjan levittämistä.”

Miten emme ole tulleet aiemmin ajatelleeksi! Öljyttömyyden lisäksi kannattaa tietenkin huomioida, että pohjustustuote on joko väritön tai ihon kanssa samaa sävyä, jotta se ei korosta finnin kohtaa entisestään.