Keskiruskeaa ja hieman raitoja, siinä vuoden 2019 luonnollisen hiusvärisuosikin resepti. Kuva: Shutterstock
Keskiruskeaa ja hieman raitoja, siinä vuoden 2019 luonnollisen hiusvärisuosikin resepti. Kuva: Shutterstock

Annos likaisenruskeaa tänne päin, kiitos!

Suunnaltani kuuluu syvä huokaus joka kerta, kun hiusväritrendiksi mainitaan jokin sävy, jonka saavuttaminen vaatii tuntien mittaisen, satasia nielevän kampaajasession, ja joka on kaiken ajan- ja rahanmenon lisäksi lähes mahdoton ylläpitää. Pitäkää tunkkinne, jääblondit ja sateenkaaritukat.

Tätä taustaa vasten ymmärtänette, että olen erittäin ilahtunut hiusväririntaman tuoreimmasta uutisesta. Tukkaoraakkeliksikin nimitetty julkkiskampaaja Riawna Capri ennustaa Refinery29:n haastattelussa, että vuoden 2019 hittihiusväri, ainakin ruskeiden hiusten sarjassa, tulee olemaan dirty brunette

Likaisenruskea ei kuulosta ihan niin houkuttelevalta hiusvärin nimeltä, joten kuvaillaanpa ennustettua suosikkisävyä vähän lisää. Täydellinen sävy on nyt neutraali, ei huomattavan viileä eikä huomattavan lämmin. Jos tulitermejä halutaan käyttää, niin sävyssä saa olla savuisuutta, mutta selkeä tuhkaisuus ei tällä kertaa ole tavoitteena.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Olenko se vain minä, vai lähenevätkö nämä hiusvärisävyjen analyysit kuukausi kuukaudelta viinien kuvauksia? No, eipä tuo olisi ihme, kun miettii, miten moni hittihiusväri on saanut nimensä juomien mukaan (tuhkapirtelö oli kyllä kaiken huippu).

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Tummanvaaleaa raitaa

Takaisin asiaan: kampaaja Lauren Burke, joka on loihtinut täydellisen likaisenruskean sävyn edellämainitun Riawna Caprin omaan tukkaan, kertoo Refinery29:n jutussa, että kyseinen sävy sopii yhteen monien ihonsävyjen ja piirteiden kanssa, mitä ei voi sanoa kaikista muista hiusväritrendeistä. 

Burke loihti sävyn raidoittamalla Caprin hiukset ja sävyttämällä raidat sitten vaaleanruskeiksi tai tummanvaaleiksi, miten sen nyt ottaa. Caprin jakamasta Instagram-otoksesta voi ihailla lopputulosta.

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Riawna Capri | Hairstylist (@riawna) on

Ihan kaikilla meistä ei tietysti ole losangelesilaisen julkkiskampaajan napaan asti ulottuvaa tukkaa ja hehkuvan ruskettunutta oliivi-ihoa. Likaisenruskea soveltunee kuitenkin sävyksi myös kalpeammille ja tummemmille kavereille.

Jos et kehtaa selostaa kampaajallesi savu- ja tuhkasävyistä, hyvä koodisana lienee keskiruskea. Ei selkeästi lämmintä eikä selkeästi viileää, vaan jotain siltä väliltä. Vaikka Riawna Caprin kuontalo on vaaleahko, toimii keskiruskea sävy kevyellä raidoituksella epäilemättä myös tummemmassa tukassa. 

Kerrankin hiusväri, jonka saavuttaminen ja ylläpitäminen eivät käy kokopäivätyöstä. Jollakulla onnekkaalla saattaa jopa olla kesäauringosta hieman raitaa ottanut maantiensävyinen tukka ihan luonnostaan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla