Kuvat
Shutterstock, valmistajat, jälleenmyyjät

Kaikki eivät näe ihon kuorinnan hyötyjä. Toimituksemme löydöt todistavat, että mieli voi muuttua, kun käytössä on se oikea tuote. Listasimme 9 loistotuotetta.

Kasvoille

1. Ohuelle ja herkälle iholle

”Ihoni on ohut, eikä se tykkää rakeisista kuorintatuotteista. Kuorin muutenkin kasvojani aika harvoin, mutta kun kuorin, käytän V10 Plus -sarjan vesipohjaista kuorintageeliä. Tuotteen mainostekstissä sanotaan, että geeli irrottaa kuolleen ihosolukon ihon pinnalta ja hetken päästä solukko tuntuu geelin joukossa pieninä hiutaleina. Ja siltä se todella tuntuu: pienen pyörittelyn jälkeen geelissä on sormiin tuntuvia ”ihohiutaleita”.

En menisi vannomaan, että hiutaleet oikeasti ovat ihoa, mutta niin tai näin, tuote toimii. Heti kuorinnan jälkeen iho tuntuu ihanan pehmeältä ja kirkkaalta. Mikä parasta, kuorinta sopii myös herkälle ja akneiholle.” – Marianne

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

V 10 Plus Water Based Peeling -kuorintageeli, 100 ml, 47 €

Sisältö jatkuu mainoksen alla

2. Hipiä juhlakuntoon

”Madaran kirkastava ja kuoriva naamio saa ihoni näyttämään heleämmältä. Se sopii hyvin esimerkiksi ennen juhlia käytettäväksi. Tuote on aika tehokas ja saattaa hieman kihelmöidä iholla, joten en ottaisi tätä jokapäiväiseen käyttöön, vaan ennemmin kerran tai korkeintaan pari viikossa.

Kuorivana aineena toimivat hedelmähapot, joten tuote ei sisällä mekaanisesti kuorivia rakeita.” – Marjut

Madara Brightening AHA Peel Mask -kuorintanaamio, 60 ml, 26,90 €

3. Yöllinen ihon uudistaja

”Lancômen glykolihappoa ja ruusu-uutetta sekä -öljyä sisältävällä yökuorinnalla on hintaa, mutta niin on myös tehoa. Lieneekö sitten hoitavan öljyn ansiota, mutta tiiviste uudistaa ihoa yön aikana ja ilahduttavan hellävaraisesti.

Tällä olen päässyt eroon jo useammasta tukkeutuneesta ihohuokosesta, ja tukkeumat ynnä muut ärsyttävät pikkunäpyt tuntuvat tuotetta käyttäessä myös pysyvän paremmin poissa. Ehkä seuraavaksi kokeilen jotakin muuta glykolihappotuotetta ja yritän löytää edullisemman vastineen loistavalle mutta tyyrille tuotteelle.” – Marjut

Lancôme Absolue Precious Cells Rose Drop Night Peeling Concentrate -yökuorinta, 15 ml, 110 €

4. Mieletön kirkastaja

”Absolutionin kirkastava kasvokuorinta on mieletön. Testasin tuotteen aikoinaan kasvohoidon yhteydessä, ja se oli niin ihana, että olen käyttänyt sitä siitä lähtien. Kaksitehoinen kuorinta puhdistaa hedelmähappojen avulla entsymaattisesti ja mekaanisesti.

Käytän tuotetta kerran viikossa. Se kirkastaa ja tasoittaa ihoa selvästi.” – Reetta

Absolution La Crème Gommante -kasvokuorinta, 50 ml, 31,91 €

5. Riittoisaa luonnonkosmetiikkaa

”Hellävarainen kuorintatuote, joka jättää ihon ihan silkkisen pehmeäksi. Sisältää niin mekaanisesti kuorivia ainesosia kuin entsyymejä. Pieni purkki tuntuu vähän kalliilta, mutta tuote on riittoisa: pieni herneenkokoinen pipana riittää kasvoille. Purkki on aivan syötävän söpö väriltään!” – Milla

Bybi Beauty – Smooth & Soothe Scrub -kasvokuorinta (aiemmin nimellä Prime time facial polish), 60 ml, 33,95 €

6. Erityisen tukkoiselle iholle

”Philosophyn Microdelivery Exfoliating Facial Wash on ennemminkin kasvojen pesuaine päivittäiseen käyttöön kuin varsinainen kuorinta. Itse olen kuitenkin käyttänyt sitä kuorintana satunnaisesti, kun iho on tuntunut erityisen tukkoiselta.

Tuote sisältää pikkiriikkisiä kuorivia rakeita, jotka eivät hankaa liian voimakkaasti. Miinusta siitä, että tuote sisältää ainakin vielä metyyli-isotiatsolinoneja, jotka ovat voimakkaasti allergisoivia. Itse en ole herkistynyt, mutta en ostaisi uutta pakkausta, ennen kuin ainesosat on poistettu koostumuksesta. Toistaiseksi ne on kielletty EU:ssa vain niissä kosmetiikkatuotteissa, joita ei huuhdella pois iholta.” – Marjut

Philosophy Microdelivery Exfoliating Facial Wash -puhdistusvoide, 240 ml, 28,20 €

7. Pienten paikkojen tuote

”Hauskat kuorintalaput ovat ihan ykköstuote kasvojen pieniin sopukoihin, joissa saattaa olla hieman röpelöistä ihoa. Käytän niitä esimerkiksi nenänpieliin ja kulmakarvojen väliin.

Whamisalla on kuorintalappuja eri ihotyypeille – nämä laput sopivat epäpuhtaalle iholle. Ainoa huono asia tuotteessa on, että yksittäisiä lappuja tekisi mieli käyttää vaikka päivittäin. Happokuorinta on kuitenkin sen verran stydiä kamaa, ettei ehkä kannata.” – Milla

Whamisa Organic Seeds Peeling Finger Mitt – kuorintalaput, 150 g / 25 kpl, 30 €

Koko kropalle

8. Edullinen ihmetuote

”Aiemmin en huomannut millään kokeilemallani kuorintatuotteella oikein minkäänlaista vaikutusta ihoni kuntoon. Hätäpäissäni ostamani Organic Shopin vadelmakuorinta osoittautui kuitenkin ihmetuotteeksi. Kun sitä käyttää peseytyessä ennen suihkusaippuaa, tuntuu iho jälkeenpäin niin pehmeältä, että sitä tekee mieli itsekin silitellä. Se on paljon sanottu, sillä ihoni on lähtökohtaisesti kuiva ja herkkä, jopa atopiaan taipuvainen.

Luomuvadelmaa ja luonnollista sokeria sisältävä kuorinta tuoksuu herkulliselta. Luonnonkosmetiikaksi tuote on huokean hintainen.” – Anna

Organic Shop Raspberry & Sugar Body Scrub -vartalokuorinta 250 ml 4,50 €

9. Kotimaista saunakosmetiikkaa

”Suomalaisen Rento-sarjan vartalokuorinnan jälkeen ihoni tuntuu pehmoiselta ja silkkiseltä. Käytän sitä myös hennoilla pyörittelyliikkeillä kasvoihin. Suosittelen tekemään kuorinnan saunan yhteydessä – silloin tuntuu, että tuote todella tekee taikoja iholle.

Tuotteen kuorivat rakeet ovat biohajoavia. Kuorinta myös tuoksuu ihanalta!” – Kia

Rento vartalokuorinta metsämänty, 150 ml, 9,95 €

+ Kotikosmetiikkasuosikit

Erinomaisen kuorinnan voi loihtia myös kotikonstein. Mikä parasta: kotiversion saa aikaan edullisesti ja luontoystävällisesti.

Suosittelemme kokeilemaan ainakin taivaallisentuoksuista mustikkakuorintaa ja kaupan tuotteet turhaksi tekevää kahvikuorintaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla