Hiukset kannattaa pyyhetaputella hyvin ennen föönausta, jotta välttyy liimaletiltä. Kuva: Shutterstock
Hiukset kannattaa pyyhetaputella hyvin ennen föönausta, jotta välttyy liimaletiltä. Kuva: Shutterstock

Mihin suuntaan föönillä pitäisi tähdätä? Vastaus riippuu siitä, haluatko pörröä vai sileää.

Ei ole aivan yhdentekevää, kuinka tukkansa kuivattelee, jos toivoo parasta mahdollista lopputulosta. Ilmakuivaus on hiuksille hellävaraisin kuivaustapa, mutta vastaföönatun tukan raikkautta ja lämpöä on vaikea päihittää. Fööni on oiva kumppani myös kiireessä.

Miten tukka sitten kannattaa föönata itselleen mieluisan tyylin saavuttamiseksi? Eri föönaustekniikoilla voi saada yllättävän erinäköisiä lookkeja aikaiseksi. Testasimme kaksi tavallisinta tapaa föönata märät hiukset, ja näin eri tekniikat vaikuttivat lopputulokseen:


Pää alaspäin
Ylhäältä alaspäin
 


Kiiltävän sileää, kiitos!

Ensimmäisessä kuvassa fööniä on kannateltu ylhäältäpäin, jolloin hiukset ovat kuivanneet kasvusuuntaan. Kun kampaa tukkaa kuivauksen lomassa, hiukset suoristuvat luonnollisesti ja tukan pinnasta tulee sileä ja liukas. Liika harjaaminen tekee kuitenkin hiuksista veltot. Kannattaa lisäksi varoa hiusten kuivaamista pelkästään ylhäältäpäin, sillä juuresta voi tulla lättänä. 

Jos kaipaa särmää ja huoliteltua lookkia pörrön sijaan, kasvusuuntaan kuivaaminen sopii mainiosti. Tällä tekniikalla voi luoda muun muassa trendikkäät lasihiukset.

Luonnostaan taipuisa hius pääsee hyvin oikeuksiinsa.

Pörröä ja rakennetta

Toisessa kuvassa päätä on roikotettu koko operaation ajan alaspäin, ja ilmaa on suunnattu tyveen jatkuvasti toisella kädellä haroen. Kun kuivaa hiukset niiden luonnollisen kasvusuunnan vastaisesti pää alaspäin, tyvi saa runsaasi kuohkeutta. Hiuksista tulee ilmavat ja luonnostaan taipuisa hius pääsee hyvin oikeuksiinsa.

Tällä tekniikalla kuvaten kiiltoefekti jää puuttumaan, sillä tukan pinnasta tulee pörröinen. Föönaus sopii hyvin ohuthiuksiselle tyypille, joka kaipaa tuuheutta tukkaansa.

Jos hiusten kuivaamiselle on aavistus enemmän aikaa, voi kokeilla ammattilaisten föönaustekniikkaa:

Poskipunalla voi meikata itsensä näyttämään joko viettelevältä tai viattomalta.

Mihin kohtaan poskipuna kuuluu? Kysymykseen ei ole olemassa yhtä oikeaa vastausta. Eri poskipunasijoitteluilla saa aikaan erilaisia kasvomeikkejä.

Perinteisimmät levitystavat lienevät hymyileminen ja poskipäille levittäminen sekä poskipunan häivyttäminen viistosti kohti korvaa.

Muun muassa Hadideja, Kardashianeja ja Jennereitä meikkaava Patrick Ta paljastaa Alluren jutussa, mitä eroa eri poskipunatekniikoilla oikeastaan on. Levitystyyli kannattaa valita sen mukaan, millaisilta kasvojensa haluaa näyttävän.

Söpö ilme syntyy pyöreästi poskipäille levittämällä. Japanissa suositaan Tan mukaan jopa humalaisen vaikutelman luovaa tyyliä, jossa poskipunaa levitetään silmien alle ja nenänvarren yli.

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

Reunited With Angel @jennadewan Hair By @kathleen_hair Makeup By @patrickta Assisted By @jentioseco

Henkilön Patrick Ta (@patrickta) jakama julkaisu

Tokiossa vieraillessaan Ta myös huomasi, että trendikkäät kaupunkilaiset levittävät poskipunaa ohimoilleen.

– Se oli hyvin hienovaraista. Se ei näyttänyt muotilehtimäiseltä, vaan osalta heidän arkeaan.

Seksikkyys on enemmän Tan amerikkalaisten asiakkaiden mieleen. Heille meikkaaja sivelee poskipunaa poskipäiden korkeimmalle kohdille, jotta kasvot näyttävät moniulotteisemmilta ja kulmikkaammilta. Punaa ei kannata tuoda liian lähelle poskipäitä.

Instagram-meikkityylissä suositaan usein nimenomaan linjakkaampaa poskipunatyyliä.

Myös sävyllä on väliä. Söpöön tyyliin sopivat heleät pinkit ja raikkaat punaiset, seksikkääseen neutraalit ja murretut sävyt. Tan mukaan Japanilaiset ovat tosin siirtymässä pinkistä poskipunasta oranssin ja korallin sävyihin.

Syksyn trenditukka on taakse kammattu. Hiukset voi sukia takaraivolle joko jämptin sileästi tai rennosti sinne päin. Katso kuvat ja inspiroidu!

Kuin sormilla harotut

Poiret. Kuva: Imaxtree
Poiret. Kuva: Imaxtree

Jos hiuksia ei ehdi tai jaksa föönata ja puunata, ne voi vain sipaista sormilla taakse – ihan sama, mihin muotoon ne ovat sattuneet pesun jälkeen asettumaan. Kampaus on syntynyt! Jotta suortuvat pysyisivät paikallaan, ne saattavat vaatia tuekseen pari strategisesti aseteltua hiuspinniä.

Toispuoleiseksi tupsuksi

Dennis Basso. Kuva: Imaxtree
Dennis Basso. Kuva: Imaxtree

Hiusten latvat voi joko kammata niskan taakse piiloon tai jättää pilkottamaan korvan takaa. Polkkamittaisen tukan voi myös laittaa osittain kiinni niin, että latvat jäävät vapaiksi.

Sileänä wet lookina

Alexander Wang. Kuva: Imaxtree
Alexander Wang. Kuva: Imaxtree

Vauhdikas tyyli syntyy silottamalla hiukset huolella ja kiinnittämällä ne niskaan. Kiiltosuihke tai geeli tuo kampaukseen märkää hohtoa.

Romanttisesti laineilla

Ulyana Sergeenko. Kuva: Imaxtree
Ulyana Sergeenko. Kuva: Imaxtree

Suositun sotkunutturan voi tehdä keski- tai sivujakauksella tai kokonaan ilman jakausta. Ilmavat laineet tekevät kampauksesta pehmeän romanttisen.


5. Takaviistoon

Jil Sander. Kuva: Imaxtree
Jil Sander. Kuva: Imaxtree

Hiuksia ei tietenkään ole pakko kammata suoraan kohti peräseinää. Takaviistokin käy. Geeli pitää hiukset paikallaan ja luo trendikkään wet lookin.

Napakasti kiinni

Dennis Basso. Kuva: Imaxtree
Dennis Basso. Kuva: Imaxtree

Kampaus voi olla yhtä aikaa sileä ja rento. Kun sen tekee pelkästään sormilla mutta mahdollisimman tiukaksi, hiuksista ei tule liian viimeistellyt.

Niin, että kamman jäljet näkyvät

Mary Katrantzou. Kuva: Imaxtree
Mary Katrantzou. Kuva: Imaxtree

Jos hiukset ovat tyvestä likaiset, harvapiikkinen kampa ja pieni sipaisu geeliä tai vahaa auttavat hämäämään lookin, jossa pieni lähmäisyys näyttää tarkoitukselliselta.