Me Naiset
|
Alina Koskela
Hiukset kannattaa pyyhetaputella hyvin ennen föönausta, jotta välttyy liimaletiltä. Kuva: Shutterstock
Hiukset kannattaa pyyhetaputella hyvin ennen föönausta, jotta välttyy liimaletiltä. Kuva: Shutterstock

Mihin suuntaan föönillä pitäisi tähdätä? Vastaus riippuu siitä, haluatko pörröä vai sileää.

Ei ole aivan yhdentekevää, kuinka tukkansa kuivattelee, jos toivoo parasta mahdollista lopputulosta. Ilmakuivaus on hiuksille hellävaraisin kuivaustapa, mutta vastaföönatun tukan raikkautta ja lämpöä on vaikea päihittää. Fööni on oiva kumppani myös kiireessä.

Miten tukka sitten kannattaa föönata itselleen mieluisan tyylin saavuttamiseksi? Eri föönaustekniikoilla voi saada yllättävän erinäköisiä lookkeja aikaiseksi. Testasimme kaksi tavallisinta tapaa föönata märät hiukset, ja näin eri tekniikat vaikuttivat lopputulokseen:


Pää alaspäin
Ylhäältä alaspäin
 


Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kiiltävän sileää, kiitos!

Ensimmäisessä kuvassa fööniä on kannateltu ylhäältäpäin, jolloin hiukset ovat kuivanneet kasvusuuntaan. Kun kampaa tukkaa kuivauksen lomassa, hiukset suoristuvat luonnollisesti ja tukan pinnasta tulee sileä ja liukas. Liika harjaaminen tekee kuitenkin hiuksista veltot. Kannattaa lisäksi varoa hiusten kuivaamista pelkästään ylhäältäpäin, sillä juuresta voi tulla lättänä. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Jos kaipaa särmää ja huoliteltua lookkia pörrön sijaan, kasvusuuntaan kuivaaminen sopii mainiosti. Tällä tekniikalla voi luoda muun muassa trendikkäät lasihiukset.

Luonnostaan taipuisa hius pääsee hyvin oikeuksiinsa.

Pörröä ja rakennetta

Toisessa kuvassa päätä on roikotettu koko operaation ajan alaspäin, ja ilmaa on suunnattu tyveen jatkuvasti toisella kädellä haroen. Kun kuivaa hiukset niiden luonnollisen kasvusuunnan vastaisesti pää alaspäin, tyvi saa runsaasi kuohkeutta. Hiuksista tulee ilmavat ja luonnostaan taipuisa hius pääsee hyvin oikeuksiinsa.

Tällä tekniikalla kuvaten kiiltoefekti jää puuttumaan, sillä tukan pinnasta tulee pörröinen. Föönaus sopii hyvin ohuthiuksiselle tyypille, joka kaipaa tuuheutta tukkaansa.

Jos hiusten kuivaamiselle on aavistus enemmän aikaa, voi kokeilla ammattilaisten föönaustekniikkaa:

Sisältö jatkuu mainoksen alla