Microbladingin rinnalla on yleistymässä microshading. Samoissa kulmakarvoissa voidaan käyttää myös molempia.

Ennen olivat tatuoidut tai kestopigmentoidut kulmakarvat, nykyään tekniikka on nimeltään microblading. Siinä kulmiin tehdään terällä pieniä viiltoja, joihin väri uppoaa. Viirujen pitäisi muistuttaa oikeita kulmakarvoja, minkä ansiosta lopputulosta kehutaan luonnollisemmaksi kuin aiempia menetelmiä.

Microblading-kulmakarvoja on saanut Suomessakin jo jokusen vuoden, ja tekniikoita on kehitelty vielä pidemmälle. Byrdie-sivuston mukaan microshading on uusi vaihtoehto microbladingille.

Microshading-jäljen kerrotaan olevan pehmeämpi, kuin kulmat olisi meikattu terävien kynänvetojen sijaan puuterimaisella värillä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

New Beauty -sivuston mukaan microshading sopii etenkin niille, joilla on rasvainen tai herkkä iho, sekä niille, joilla on melko tuuheat mutta pientä muotoilua kaipaavat kulmakarvat. Siinä iholle tehdään viivojen sijaan pieniä pisteitä, jotka muodostavat vaikutelman varjosta. Lopputulos kestää yhtä pitkään kuin microbladingkin, noin yhdestä kolmeen vuoteen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Monille sopii myös microbladingin ja -shadingin yhdistelmä, jossa kulmien tekemiseen on käytetty molempia tekniikoita: kulmiin piirretään sekä karvoja että tehdään varjostusta ja liukuväriefektiä.

On olemassa myös kolmas kestokulmatermi, johon saattaa törmätä netissä: microfeathering. Glamour-sivuston mukaan se on yksi microblading-tekniikka, jonka on rekisteröinyt tavaramerkikseen julkkistenkin käyttämä amerikkalainen kulmakarva-artisti Kristie Streicher.

Siinä kulmakarvat pigmentoidaan ohuin vedoin niin, että lopputuloksesta tulee höyhenmäinen. Jälki on kevyempi ja mahdollisimman luonnollinen. Kulmakarvoista täytetään vain ne kohdat, joissa on aukkoja. Koska käytetty terä on hyvin ohut ja väriä laitetaan ihoon vähemmän, jälki myös katoaa iholta nopeammin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla