Kuvat: Milla Kukkonen
Kuvat: Milla Kukkonen

Hiuksille tarkoitettu kangasnaamio näyttää perin vinkeältä päässä – ja kosteuttaa tehokkaasti kuivaa tukkaa.

Erilaiset kangasnaamiot ovat olleet jo tovin yksi kosmetiikkamaailman hittituotteista. Viime vuosina korealaisen ihonhoidon inspiroimia kangasnaamioita on alkanut saada yhä enemmän myös Suomesta.

Monet fanittavat kangasnaamioita erityisesti siksi, että niiden käyttömetodissa on ripaus luksuksen tuntua. Lisäksi kangasnaamiot myös todella toimivat. Testimme mukaan parhaimmat kangasnaamiot eli sheet maskit antavat hehkua kasvoille jo yhden käyttökerran jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Koska kangasnaamiot ovat herättäneet ihonhoidossa runsaasti huomiota, ei ole ihmekään, että nyt niiden toimintalogiikka on tuotu myös hiustenhoidon maailmaan. Esimerkiksi kasvokangasnaamioistaankin tunnetulla korealaisella Kocostar-kosmetiikkamerkillä on useita kangasnaamioita hiuksille.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Nyt myös hiustuotteisiin keskittynyt Redken on tuonut markkinoille All soft mega -kangasnaamion hiuksille (hinta 11,95 euroa).

Redkenin kangasnaamio lupailee tehokasta hoitoa kuiville ja vaurioituneille hiuksille, eli siis käytännössä lisää kosteutta ja elinvoimaa tukkaan. Tuote sisältää erilaisia kosteuttavia ainesosia kuten argan-öljyä, camellian siemenöljyä, sacha inchi -öljyä ja aloe veraa.

Sheet maskia kehotetaan käyttämään esimerkiksi talvikauden kuivattaman kuontalon korjaajaksi – eli juuri sellaisten hiusten iloksi, jotka tämän jutun kirjoittajankin päätä painavat!

Toimiiko hiuksille tarkoitettu kangasnaamio? Päätin testata sitä. Nämä havainnot tein testin aikana:

1. Eihän se nyt hyvältä näytä

Hiuksille tarkoitettua kangasnaamiota käytettään melko samalla tavalla kuin kasvoille tarkoitettua vastinettaan. Paitsi että siinä missä naamalle tarkoitettu naamio asetellaan kasvoille, tukalle tarkoitettu naamio kiedotaan tietenkin hiusten päälle.

Lituskaisen naamanaamion sijaan tukkapäälle tarkoitettu hoitotuote on muotoiltu kookkaan suihkulakin muotoon. Lakki kiedotaan päähän lakissa törröttävän teipin avulla.

Lakin asetteleminen päähän vaatii hieman hakemista. Joudun asettelemaan sitä päähäni pari kertaa, eikä teippi toimi ihan täydellisesti. Lopulta myssy kuitenkin asettuu päähäni.

Sen luoma tyyli on kiistatta erikoinen.

Hyvältä näyttää.
Hyvältä näyttää.

2. Se ei valu mihinkään!

Kun lakki on aseteltu päähän, sitä hierotaan hiuksia vasten, jotta tuote pääsisi imeytymään kutreihin mahdollisimman tehokkaasti.

Omaan lyhyehköön tukkaani naamion saa hierottua helposti kauttaaltaan. Pidemmille kutreille se voi kuitenkin tuottaa haasteita.

Hieromisen jälkeen lakin annetaan olla päässä 5–10 minuuttia. Vaikutusajan jälkeen hoitoaine huuhdellaan pois.

Tuotteen käyttökokemus on kokonaisuutena miellyttävä. Lakki ei esimerkiksi kutittele päänahkaani, vaikka jotkut ovat huomanneet erilaisten hiuksille tarkoitettujen kangasnaamioiden tekevän niin.

Erityisen mukavaa lakissa on se, ettei pidemmän vaikutusajan aikana hoitoaine ala valua niskaa pitkin. Niin minulle välillä käy muiden tehohoitojen käytön aikana. Plussaa myös siitä, että tuotteen tuoksu on melko mieto.

3. Kosteutta todella piisaa

Pesun jälkeen kuivaan hiukseni hiustenkuivaajalla.

Tuotteen kosteuttava vaikutus on ihan paljaalla silmällä havaittavissa. Hiukseni näyttävät elinvoimaisemmilta ja pörhöttävät joka suuntaan ainakin piirun verran vähemmän.

Vasemmalla ennen, oikealla jälkeen.
Vasemmalla ennen, oikealla jälkeen.

Testasin tehohoitoa illalla, ja seuraavana aamuna hiukseni tuntuivat poikkeuksellisen rasvaisilta. Se kannattaa siis ottaa huomioon, jos aikoo naamiolakkia itsekin testata.

Vierailija

Kun kerran kyse on HIUSTEN kangasnaamiosta, olisi ollut suotavaa ennen-jälkeen kuvissa olevan pääosassa hiukset eikä kasvot. Kuten vaikka kuvan ottaminen takaa, antaisi paljon enemmän osviittaa millä tavalla tuote toimii.

Sisältö jatkuu mainoksen alla