Kylmä viima ja vaihtelevat lämpötilat kiusaavat ihoa talvella. Testasimme seerumit, jotka rauhoittavat kelien kurittamia kasvoja.

1 Tuhti ja hintava

Lupaus: Seerumi suojaa ihoa ulkoisilta haittatekijöiltä ja sopii kaikille ihotyypeille. Sarja on noussut maailmalla julkkisten suosioon. Seerumin arganöljy korjaa ja tasoittaa ihoa, jojoba­öljy taas kirkastaa ja pehmentää.

Kokemus: Seerumin koostumus tuntuu enemmänkin kasvoöljyltä. Öljyinen tuote on sekaiholle liian tuhti meikin alle, mutta yötä vasten se tuntuu todella kosteuttavalta, ja aamulla iho näyttää heleältä, vaikka päälle ei laittaisi edes kosteusvoidetta. Tuoksu on parfyymimäinen ja todella voimakas. Hintakin hieman hirvittää.

***

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Joanna Vargas Daily Serum -seerumi, 107 €

Sisältö jatkuu mainoksen alla

2 Voimaa sienistä

Lupaus: Luonnonkosmetiikka­brändin seerumi vahvistaa ihoa muun muassa lactobacillus­probioottien ja siitakesieniuutteen avulla. Seerumi vähentää ihon punoitusta ja kirkastaa kasvoja.

Kokemus: Seerumi on todella kevyt, lähes vetinen. Laihan koostumuksen ei kuitenkaan pidä antaa hämätä: tuote imeytyy salamana ihoon ja tekee siitä saman tien sileämmän ja peh­meämmän tuntuisen. Kolme tippaa riittää kasvojen lisäksi hoitamaan myös dekolteen. Tuoksu on luonnonkosmetiikkamaisen yrttinen, mutta hyvin hennosti.

****

Mádara Infinity Drops -seerumi, 85 €

3 Riittoisa kosteuttaja

Lupaus: Öljyseerumi kosteuttaa ihoa intensiivisesti ja saa sen säteilemään. Seerumi imeytyy ihoon nopeasti, mutta antaa sille silti pitkäkestoista kosteutusta.

Kokemus: Vaikka seerumi on öljypohjainen, se on silti niin kevyt, että sopii jopa meikin alle sellaisenaan tai päivävoiteeseen sekoitettuna. Koostumus on todella riittoisa, ja jo yksi tippa tehokosteuttaa koko kasvot. Iho tuntuu levityksen jälkeen pehmeältä, eikä pintakuivaa ihoa ala kiristellä päivän aikana. Plussaa tuoksuttomuudesta!

****½

Idun Minerals Oil Serum -seerumi, 43 €

4 Tehokasta suojaa

Lupaus: Seerumi tehohoitaa ja kosteuttaa ihoa talvisaikaan. Tuote auttaa ihoa kestämään kylmää ja tuulista keliä ja sopii erityisesti kuivalle ja herkälle iholle.

Kokemus: Täyteläinen seerumi imeytyy kasvoille sutjakkaasti mutta jättää aavistuksen nah­kean, kalvomaisen pinnan. Iho tuntuu todella kosteutetulta, ja myrskylukemia lähentelevässä tuulessa tehdyn lenkin aikana kasvot tuntuvat todellakin saavan suojaa. Seerumin hedelmäinen tuoksu on melko voimakas, ja sen haistaa iholta vielä aamulla.

****

Codage Oh My Cold -seerumi, 85 €

5 Nopea rauhoittaja

Lupaus: Seerumi rauhoittaa ja kosteuttaa punoitukseen ja rosaceaan taipuvaista ihoa. Seerumi antaa iholle viilentävän tunteen ja helpottaa kuumotusta.

Kokemus: Geelimäinen seerumi rauhoittaa saman tien saunan jälkeen kuumottavia poskia, vaikka itse punoitus ei varsinaisesti heti vähene. Aamulla posket tuntuvat pehmeiltä. Seerumi ei tunnu erityisen kosteuttavalta. Keveyden ansiosta se sopii mainiosti meikin alle rasvoittuvallekin iholle.

***

La Roche-Posay Rosaliac AR Intense -seerumi, 29 €

Sisältö jatkuu mainoksen alla