Me Naiset
|
Oona Kujala
Saisiko olla punaista, pinkkiä tai ehkä ruskeaa huulipunaa? Kuva: Shutterstock
Saisiko olla punaista, pinkkiä tai ehkä ruskeaa huulipunaa? Kuva: Shutterstock

Toivoisitko, että hampaasi näyttäisivät valkoisemmilta? Huulipunan oikea sävy saattaa auttaa.

Vitivalkoisten hampaiden haikailu on monille tuttua, mutta muutoksia omissa hampaissa on vaikea saada aikaan. Valkaisun voisi tehdä jollain monista kotikäyttöisistä valkaisuista, ja on Me Naiset kokeillut myös luonnollista valkoisuutta lupaavaa hiilihammastahnaa.

Jos valkaisukikkailu ei ole se oma juttu, pikaniksinä pitäisi toimia huulipuna. Kun sävy on oikeanlainen, hampaiden pitäisi näyttää normaalia valkoisemmalta sitä vasten.

Mutta mikä se oikea huulipunasävy sitten on? 

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Otimme selvää, miten erilaiset huulipunasävyt vaikuttavat hampaiden valkoisuuteen:

Peruspunainen

Ei ihan siitä parhaimmasta päästä. Lämmin väri tuntuu tuovan hampaiden keltaisia sävyjä oikein kunnolla esiin.

Nude

Erittäin neutraali ja lähes omien huulien värinen puna ei tee hampaille kauheasti mitään. Kuten arvata saattaakin, nuden sävyn rinnalla hampaat näyttävät melko tavalliselta: eivät erityisen valkoiselta mutta eivät keltaiseltakaan.

Kirkkaan pinkki

Selvä testivoittaja! Vaikuttaa siis siltä, että mitä kylmempi siniseen taittava sävy, sen parempi. Kirkas väri saa hampaat lähes loistamaan.

Punaruskea

Tavallisen punaisen tapaan myös lämpimämmän sävyinen punaruskea ei korosta hampaiden väriä kovin edustavasti. Se saa aikaan jopa hiukan tunkkaisen fiiliksen.

Koralli

Koralli toimi pinkin huulipunan lailla varsin hyvin. Kyseinen sävy on myös viileä, mikä selittänee sen, että hampaiden valkoisuus korostuu paremmin.

Lopputulos

Testin perusteella kannattaa valita kirkkaita ja kylmiä sävyjä. Siinä missä lämpimät sävyt korostavat keltaisuutta, siniseen taittavat sävyt auttavat purukaluston valkoisuuden esiin tuomisessa.

Kirkkaat pinkit, korallinpunaiset ja jopa liilan sävyisen huulipunat ovat siis parhaita huulipunasävyjä valkoisia hampaita halajaville.

Sisältö jatkuu mainoksen alla