Butter Bronzer on pakattu paksuhkoon rasiaan, jossa on oma lokeronsa peilille ja applikaattorille. Kuvat: Marjut Laukia
Butter Bronzer on pakattu paksuhkoon rasiaan, jossa on oma lokeronsa peilille ja applikaattorille. Kuvat: Marjut Laukia

Tubettajien hehkuttama Murumuru Butter Bronzer -aurinkopuuteri on koostumukseltaan silkkaa samettia. Tuoksu on kuitenkin niin voimakas, ettei hajusteyliherkän kannata vaivautua.

Jos on joskus tullut katsoneeksi Youtuben meikkivideoita, on todennäköisesti törmännyt useamman kerran yhteen ja samaan, edulliseen aurinkopuuteriin. Kyseessä on Physicians Formula -merkin Murumuru Butter Bronzer -aurinkopuuteri, jota tubettajat rakastavat.

Physicians Formula -merkki tuli pari viikkoa sitten myyntiin valittuihin Citymarketeihin. Myös kulttimaineessa oleva aurinkopuuteri on valikoimissa. Merkin tuotteiden hintahaitari on 8,90 eurosta 19,90 euroon.

Mistä ”voisessa aurinkopuuterissa” on kyse?

Butter Bronzer sisältää trooppisista puista saatuja voilaatuja, kuten merkin nimen mukaista murumuru-voita. Niiden luvataan pehmentävän ja hoitavan ihoa. Voin ansiosta myös puuterin koostumus on samettinen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Moni rakastaa tuotetta sen tuoksun takia. Siinä on voimakas kookoksen tuoksu, joka tuo mieleen lomailun auringossa ja lämmössä.

Koska tuotetta on hehkutettu niin paljon, sitä oli tietenkin testattava.

Aurinkopuuterin hinta on Suomessa noin 18 euroa. Citymarketien lisäksi sitä myydään nettikaupoissa.

Huh, kyllä tuoksuu

Ennen Suomen-lanseeraustilaisuutta en ollut koskaan ollut tekemisissä Physicians Formulan tuotteiden kanssa.

Avaan pakkauksen: tuoksu todella on yhtä tymäkkä kuin luvataan! Kookosaromin haistaa kasvoilta vielä kauan puuterirasian sulkemisen jälkeen.

Physicians Formula -merkin kerrotaan saaneen alkunsa 1937. Tuolloin merkin perustajan, lääkäri Frank Crandallin vaimolla todettiin ihosairaus, jonka takia kosmetiikan oli oltava iholle turvallista ja hellävaraista.

Tarinasta juontaa myös merkin nimi, joka tuntuu olevan jopa amerikkalaisille vaikea pala lausuttavaksi. Physician tarkoittaa lääkäriä.

Mistään apteekkisarjasta ei kuitenkaan ole kyse. Jo tuoksu sen kertoo.

Hajusteyliherkän ei kannata vaivautua tätä tuotetta testaamaan.

Sama tuoksu on ainakin Murumuru Butter Blush -poskipunissa.

Kevyt koostumus

Aurinkopuuterista on saatavilla muutamia eri sävyä, ja kalpeanaamalle loogisin valinta on vaalein sävy Light Bronzer. Useimmat aurinkopuuterit ovat hipiälleni liian tummia. Niiden levittämisen kanssa on oltava tarkkana.

Pakkauksessa kulttiaurinkopuuteri näyttää kuin miltä tahansa muulta vaalealta aurinkopuuterilta. Merkillä on aurinkopuutereita monessa eri pohjasävyssä, ja kokeilemani taittaa selvästi keltaiseen. Lisäksi puuterin joukossa on pieniä hohdehippusia.

Sormella koskettaessa puuteri tuntuu sileältä ja hienojakoiselta. Sävy on tavallista vaaleampi.

Alla olevasta kuvasta näkyy, miltä sävy näyttää sormella ”swatchattuna”. Alin kuvan aurinkopuutereista on Butter Bronzer. Sen yläpuolella on kaksi muuta usein käyttämääni vaaleaa ja edullista aurinkopuuteria.

Seuraavaksi levitän aurinkopuuteria siveltimellä kasvoilleni.

En erota sitä iholta lainkaan, vaikka lisään vielä toisen kerroksen.

Se saattaa johtua myös kellertävästä keinovalosta, johon samansävyinen puuteri hukkuu. Ihoni taittaa aavistuksen keltaiseen, joten puuteri sulautuu siihen.

Luonnonvalossa puuteri erottuu hennosti. Hieman paremmin se erottuu käden iholta, jolle sudin sitä testimielessä reippaasti. Puuteriraita kulkee vaakasuunnassa siveltimen kohdalla.

Sinänsä on hyvä, että meille todella vaaleaihoisille on olemassa hyvin vaaleita puutereita. Sellaiset sopivat aloittelijalle ja aurinkopuuteriraitoja pelkäävälle.

Sävy tosin saattaa olla joidenkin makuun liian kellertävä. Parhaiten sillä saa lämpöä aavistuksen päivettyneelle iholle. Omalla ihollani sävy tuntuu entisestään korostavan keltaisuutta.

Toivottavasti myös puuterivalikoiman tumma pää on riittävän tumma. Vaaleita sävyjä on kuitenkin yleensä helpompi löytää kuin tarpeeksi tummia.

Puuteri jättää ihon hillitysti hohtavaksi, mikä jo itsessään tuo terveen ja reippaan vaikutelman.

Jos kasvoja sen sijaan haluaa muotoilla tehokkaammin, contouring tai brontouring saattaa onnistua paremmin tummemmalla sävyllä tai kokonaan muulla tuotteella.


Väline vaikuttaa

Aurinkopuuterirasian mukana tulee peilin lisäksi pieni vippa, jolla puuteria on tarkoitus sutia kasvoille.

Testaan sitäkin. Vaikuttaa siltä, että vipalla väriä tulee kerralla enemmän. Sillä tasainen levittäminen on kuitenkin vaikeampaa. Siveltimellä puuteri sen sijaan levittyy iholle tasaisesti ja helposti.

Suosin mieluummin siveltimiä, mutta niidenkin välillä on eroja. Jos haluaa tuhdimpaa jälkeä, ratkaisu saattaa siis löytyä siveltimen vaihtamisesta tiiviimpään.

Sisältö jatkuu mainoksen alla