Puuteria naamaan ennen meikkivoidetta? Miksipä ei! Kuva: Shutterstock
Puuteria naamaan ennen meikkivoidetta? Miksipä ei! Kuva: Shutterstock

Yleensä puuteria ei suositella levitettäväksi voidemaisten tuotteiden alle. Rasvoittuvalle iholle se saattaa kuitenkin toimia yllättävän hyvin.

Puuteri kiinnittää meikkivoiteen. Siitä asti, kun olen osannut vähänkin meikata, olen uskonut tähän neuvoon. Siksi olen myös vuosia lisännyt puuterini tunnollisesti meikkivoiteen päälle.

Meikkimaailmankatsomukseni kuitenkin joutui järkkymään, kun taannoin kuulin uudesta meikkitekniikasta, joka kumoaa kaiken oppimani.

Internetin mukaan maailmassa elää nimittäin melko runsaasti ihmisiä, jotka lisäävät puuterin ennen meikkivoidetta.

Miksi ihmeessä he niin tekevät? Syy on yksinkertainen. Jos iho on rasvainen, puuterikerroksen ennen meikkivoidetta pitäisi vähentää kiiltoa ja lisätä meikkipohjan kestoa.

Etukäteispuuteroinnin nimeen vannovat erityisesti ihmiset, joilla on helposti rasvoittuva iho. Eli siis juuri samanlaiset hahmot kuin minä.

Epäilyksistäni huolimatta päätin kokeilla, voiko niksi toimia!

Näin sen tein:

Aamulla heti ensimmäisenä levitin kasvoilleni tuttuun tapaan seerumin ja kasvorasvan. Niiden imeydyttyä tartuin melko skeptisenä kivipuuteriin. Pyöräytin sitä puuterisudilla ja tupsuttelin puuteria ohuen kerroksen kasvoilleni.

Tuhdilla siveltimellä puuteri levittyy sopivan ohuelti.
Tuhdilla siveltimellä puuteri levittyy sopivan ohuelti.

Puuterikerroksen jälkeen ihoni ei kiiltänyt tippaakaan. Olin varma siitä, että meikkivoide levittyisi epätasaisesti ja takertuisi kasvojen uurteisiin kuin liima.

Myös kollegani kehaisi aamulla kasvojeni näyttävän varsin freesiltä. Ei hassumpaa!

Sivelin meikkivoidetta kasvoilleni suurehkolla siveltimellä. Ja mitä ihmettä, puuterihan ei vaikuttanut meikkivoiteen levittämiseen juurikaan! Ainakin siveltimellä levitettynä meikkivoide reagoi alla piilottelevaan puuterikerrokseen varsin hyvin. Sormista tai muista aplikaattoreista en mene takuuseen.

Kiinnitin pohjan suihkuttamalla kasvoille meikin kiinnityssuihketta. Meikkivoiteen levityksen jälkeen meikkipohja näytti varsin tasaiselta ja mattaiselta. Omaan silmääni meikkipohjani näytti jopa hiukkasen paremmalta kuin yleensä. Myös kollegani kehaisi aamulla kasvojeni näyttävän varsin freesiltä. Ei hassumpaa!

Mutta mitenkäs se kestävyys?

Rasvoittuvan ihotyypin takia meikkivoiteeni tuppaa häipymään iholtani päivän mittaan. Myös rasvaisuus nousee pintaan. Yleensä kello 17 aikaan iltapäivästä ihoni näyttää jo siltä, että pitäisi lisätä uutta puuterikerrosta.

Mutta kun levitin puuterin ennen meikkivoidetta, iho pysyi mattaisena reilusti totuttua pidempään. Illalla pestessäni meikkejä sain huomata, että meikkipohjani oli edelleen yllättävän hehkeä.

Aivan pätevä lopputulos!
Aivan pätevä lopputulos!