Onnistunut juhlameikki on kestävä ja kantajansa parhaita puolia korostava. Kuva: Shutterstock
Onnistunut juhlameikki on kestävä ja kantajansa parhaita puolia korostava. Kuva: Shutterstock

Kun juhlameikin valmistelee huolella, ei tanssiaispäivänä tarvitse stressata ainakaan meikistä. 

Vanhojenpäivään saa helposti kulumaan hurjan määrän rahaa. Onneksi kaikkea ei tarvitse ostaa ammattilaiselta: kaunis juhlameikki vanhojen tansseihin syntyy hyvin myös kotona. 

Lempeästi kohti juhlapäivää

Juuri tanssiaispäivän alla ei kannata vaihtaa ihonhoitotuotteita tai testata voimakkaita naamioita tai kuorintoja. Varsinkin, jos ihosi reagoi herkästi muutoksiin, saattaa uusi pesuaine, voide tai naamio saada sen punottamaan, kuivumaan tai pukkaamaan epäpuhtauksia pintaan

Ihotyypistä riippumatta huolellinen kosteutus kannattaa, koska kovin kuivuneelle iholle meikki on vaikea levittää tasaisesti. Vartalon iho, kädet, huulet ja kasvot kaipaavat kaikki talven keskellä rasvausta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Värivalintoja

Pohjameikin tuotteiden värisävyjen valinta on tarkkaa puuhaa. Jos ostat uuden meikki- tai peitevoiteen tai varjostustuotteen, katso sävyä kaupan valojen ja vessan lampun loisteen lisäksi myös päivänvalossa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Silmämeikin tai huulipunan värin voi napata mekosta, kuten moni näyttelijä teki viimeisimmässä Golden Globe -gaalassa. Täydellinen huulipunasävy saattaa löytyä myös ihon sävyn perusteella.

Pohja kuntoon

Juhlameikissä pitkäkestoisiksi ja vedenkestäviksi luvatut tuotteet ovat hyödyksi. Ohuet ja huolellisesti levitetyt meikkivoidekerrokset tuovat kestoa paremmin kuin paksu kerros tuhtia voidetta. 

Silmämeikin pohjustusvoiteesta on juhlameikkaajalle monenlaista iloa. Sen avulla voi paitsi pohjustaa luomet, myös piilottaa finnit ja pitää huulipunan tarkkarajaisena

Yksi painopiste

Edelleen toimiva klassikkovinkki kuuluu, että meikin painopisteen kannattaa olla joko silmissä tai huulissa. Se ei tarkoita, että jompikumpi kohta pitäisi jättää kokonaan meikkaamatta. Räväkän huulipunan pariksi sopii kevyt silmämeikki ja tumman silmämeikin kaveriksi neutraali huulipuna.


Klassiset kulmat

Supertarkasti piirrettyjen Instagram-kulmakarvojen aikakausi alkaa olla ohi, joten pikkutarkasta väkertämisestä ei tarvitse ottaa paineita. Kulmat kannattaa silti meikata, sillä ne täydentävät meikin ja tuovat kasvoille ryhtiä. 

Jos haluat saada luonnollisen näköiset kulmat vähällä vaivalla, tutustu tähän yksinkertaiseen tekniikkaan. Jos taas kulmakarvat ovat sinulle yksi meikin tärkeimmistä osista, ota tästä täydellisten kulmien pitkä oppimäärä haltuun.


Ronskisti ripsiä

Tuuheat ripset kuuluvat olennaisesti juhlameikkiin. Jos luotat ripsivärin tuuheuttavaan voimaan, kokeile meikkitaiteilijan levitystekniikkaa, jolla maskarasta saa kaikki tehot irti.

Tekoripsiäkään ei kannata pelätä. Halvatkin ripset muuttuvat ylellisen näköisiksi harjaamalla, ja tekoripsien kiinnittämisessä harjaantuu nopeasti. Katso kuvalliset ohjeet ripsien kiinnitykseen tästä.

Viimeisen päälle

Meikinkiinnityssuihke antaa valmiille meikille hyvän pidon ja viimeisen silauksen. Valitse matan tai kuultavan pinnan (dewy finish) antava tuote. 

Treeniä, treeniä

Pääset nauttimaan juhlapäivästä ilman ylimääräistä jännitystä, kun harjoittelet meikin tekoa muutaman kerran etukäteen. Harjoittelemalla näet myös, kuinka kauan meikin tekeminen kestää. Varaa vanhojen tanssien aamun meikkihetkeen vielä hieman ekstra-aikaa, jotta vältyt kiireeltä. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla