Kodin Kuvalehti
Hyvät liivit ovat napakat, mutta eivät paina tai purista mistään. Kuva: Shutterstock
Hyvät liivit ovat napakat, mutta eivät paina tai purista mistään. Kuva: Shutterstock

Oikean kokoiset liivit eivät purista, paina tai hilaudu itsestään pois paikoiltaan. Asiantuntija listaa neljä asiaa, jotka rintaliiviostoksilla kannattaa muistaa.

1. Pysyvätkö liivit paikoillaan?

Tee rintaliiviostoksilla pukuhuoneessa ainakin tämä pikatesti: Kun nostat kädet ilmaan, nousevatko liivit paikoiltaan? Tukevat liivit pysyvät paikoillaan silloinkin, kun liikut. Olkaimet eivät lipsu pois paikoiltaan eikä selkäpuoli hilaudu ylös.

2. Istuvatko liivit selästä?

Uudet liivit kannattaa kiinnittää ostaessa ensimmäiseen hakaseen, jotta niitä voi myöhemmin kiristää. Ympärysmitta on sopiva, kun ihon ja liivien väliin mahtuu juuri ja juuri kolme sormea vierekkäin. Oikean kokoinen ympärys kulkee suorana edestä taakse eikä nouse ylös selästä.

3. Ovatko kupit tarpeeksi suuret?

Jos rinta pursuaa ulos kupista tai liivien takaosa tursuttaa selän ihoa, liivit ovat liian pienet.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

4. Puristaako?

Hyvät liivit ovat napakat, mutta eivät paina tai purista mistään. Tärkeintä on katsoa, miten liivit istuvat takaa ja edestä. Kainalon alle saa tulla pieni makkara, kunhan liivit eivät nouse selästä. Jos haluat mallin, joka tukee reilusti myös sivuilta, valitse liivit, joissa on leveä sivuosa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Vaikka käyttäisit aina samaa luottomallia, kokeile liivejä kaupassa. Käsityönä tehtävien liivien koko voi vaihdella hieman.

Asiantuntijana Patricia Joensuun myymäläpäällikkö Rauni Suihko.

Tämä on Kodin Kuvalehden artikkeli, joka on julkaistu menaiset.fissä. Lisää Kodin Kuvalehden juttuja löydät osoitteesta menaiset.fi/kodinkuvalehti.

Sisältö jatkuu mainoksen alla