Kynsien hoitaminen ei olekaan hoitamista, paljastaa tuore tutkimus. Kuva: Shutterstock
Kynsien hoitaminen ei olekaan hoitamista, paljastaa tuore tutkimus. Kuva: Shutterstock

Luulitko hoitavasi kynsiäsi? Saatatkin tehdä niille hallaa.

Hyvin hoidetut, huolitellut ja kauniin muotoiset kynnet löytyvät lähes jokaisen toivomuslistalta.

Tuore tutkimus kuitenkin osoittaa, että kynsiviilaan tarttuminen ei ehkä kannatakaan.

Physical Biology -julkaisussa julkaistun tutkimuksen mukaan kynsien muotoileminen ja viilaaminen voivat vahingoittaa kynsiä ja aiheuttaa erilaisia kynsiongelmia, kuten kynsien käpertymistä ja sisäänpäin kasvamista.

Tutkijat huomasivat, että kynsien muotoileminen viilaamalla, leikkaamalla tai vaikka puremalla saattaa vahingoittaa rakenteita, jotka vaikuttavat kynnen kasvamiseen ja auttavat kynttä pysymään paikoillaan. Harmittavasti epäselväksi jää, miten kynttä sitten saisi muotoilla.

Toisaalta tutkimuksesta selvisi myös se, että etenkin isovarpaiden kynnet kasvavat luontaisesti helposti sisäänpäin. Niiden viilaaminen suoraan linjaan voikin vähentää riskiä, että kynsi kasvaisi sisäänpäin.

Lähde: Womens Health

Lue myös:

Näin saat kauniit ja vahvat kynnet – 10 toimivaa vinkkiä

Varo nakkisormiefektiä! Valitse kynsilakka ihosi sävyn mukaan

Hollywood-tähti Vanessa Hudgens innostui Sini Sabotagen suunnittelemista kynsitarroista

Hetken kuumin hiustyyli on elegantti ja aikuinen.

Hiuksissa luksusta on kuin itsestään asettuva, kantajansa kasvoja imarteleva leikkaus – sileä, kiiltävä pinta ja herkullinen, hehkuva väri. Aivan kuten huippumalli Christy Turlingtonilla vuonna 1990. Turlingtonin hiustyyli himottaakin taas. Moschinon kevätnäytöksessä staili luotiin peruukeilla, koska lyhyttukkaisia malleja ei löytynyt tarpeeksi. Siististi kammattu, paksuksi ja kiiltäväksi sokerisuihkeella viimeistelty lyhyt tukka on elegantti ja aikuinen, arjen luksusta aidoimmillaan.

Givenchyn näytöksessä otsis näytti huolettomalta mutta oli tarkkaan aseteltu.
Givenchyn näytöksessä otsis näytti huolettomalta mutta oli tarkkaan aseteltu.

Christy Turlingtonin hiukset olivat vuonna 1990 takaa ja sivuilta lyhyet, mutta kruunulta ja otsalta muunneltavan pitkät. Kuva: All Over Press
Christy Turlingtonin hiukset olivat vuonna 1990 takaa ja sivuilta lyhyet, mutta kruunulta ja otsalta muunneltavan pitkät. Kuva: All Over Press

Miten eleganttia! Kuva Moschinon näytöksestä.
Miten eleganttia! Kuva Moschinon näytöksestä.

Ripsiväri ei välttämättä ole parhaimmillaan heti avattuna.

Tuore ja vielä koskemattomassa putelissa oleva kosmetiikkatuote on aina ilo ottaa käyttöön, mutta ripsiväri on meikki, joka ei välttämättä ole parhaimmillaan heti avaamisen jälkeen.

Ensimmäisellä levityksellä ripsiväri saattaa sutata, aiheuttaa klimppejä ja sen kuivuminen voi kestää turhan kauan. Niin voi käydä etenkin kaikkien märimpien ripsarikoostumuksien kohdalla. Sellaiset eivät ole parhaimmillaan vasta-avattuina, vaan muutaman viikon käytön jälkeen ja kun koostumus on saanut hieman kuivahtaa.

Sitä mieltä on myös Coveteur-sivuston haastattelema meikkitaiteilija Cassandra Garcia. Hänen mukaansa ripsivärit ovat parhaimmillaan puolivälissä käyttöikäänsä. Silloin ripsiväri antaa reilusti tuuheutta, mutta se on yhä kunnolla mustaa ja pysyy ripsissä varisematta.

Optimaaliseen käyttökokemukseen on kuitenkin mahdollista päästä Cassandran vinkillä nopeammin.

– Joskus, kun otan käyttöön uuden ripsivärin, avaan sen, pumppaan sitä muutaman kerran ja lasken sen sivuun hetkeksi. Koska joskus uudet ovat hyvin liukkaita ja silkkisiä (ja päätyvät kaikkialle), meikkaaja selittää.

Hän toimii siis vastoin kaikkia sääntöjä. Kirjoitimme nimittäin hetki sitten, että ripsiväriharjaa ei tulisi ikinä pumpata tuubissa, vaan paras tekniikka on pyörittäminen.

Pumppaaminen sekoittaa ripsivärimassaan ilmaa ja kuivattaa sitä. Siksi sitä suositellaan välttämään, jos ripsivärinsä haluaa pysyvän käyttökunnossa mahdollisimman pitkään. Jos sen sijaan käyttää ripsiväriä runsaasti ja kuluttaa tuubit loppuun melko nopeasti, ripsivärin kuivatuskikkoja kannattaa kokeilla. Kaikkein uskaliaimmat jopa jättävät upouuden ripsivärin ensimmäiseksi yöksi auki kuivahtamaan, jotta suttaaminen loppuu mahdollisimman nopeasti.

Säästeliäämmälle ripsivärin käyttäjälle parempi konsti sotkujen välttämiseen voi kuitenkin olla se, että pyyhkäisee ylimääräisen värin paperiin ennen kuin vie harjan ripsiin.