Maailmalla hehkutetaan nyt balayage-värjäyksen hienovaraisempaa versiota, tweed-tukkaa. 

Tehkää tilaa, sieniblondi, kaneli-sokeriveriappelsiini ja kirsikkablondi – täältä tulee tweed.

Erilaisia hiusvärejä pyritään kuvaamaan mitä erilaisimmin termein. Yhdysvalloista kantautuva, syksyn kuuma hittivärjäystrendi ei kalpene mielikuvituksellisuudessaan aiemmille värinimityksille. Amerikkalaiskampaajilta pyydetään hiuksiin nyt tweed-värjäystä. 

Allure- ja Glamour-sivustojen jutuissa tweed-värillä tarkoitetaan hienovaraista balayage-raidoitusta. Balayage-värjäystekniikassa hiukset raidoitetaan ikään kuin maalaamalla, jolloin tummat ja vaaleat sävyt häivyttyvät luonnollisesti toistensa sekaan ilman palkkimaista raitaefektiä.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Balayage-värjäyksessä hiusten juuret ovat usein tummat ja latvat huomattavasti vaaleammat, mutta tweed-värjäyksessä sävyerot ovat hillitymmät. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Tweed-tukkatermin keksinyt chicagolainen hiusstylisti Rex Jimieson kuvailee Allurelle, että tweed-tukkaan käytetty tekniikka eroaa muista raidoituksista tarkkuudellaan. 

– Tweedissä käytetään pienempiä hiusosioita ja tuodaan esille hiusten luonnolliset pohjasävyt sen sijaan, että ne poistettaisiin näkyvistä. Hiusten pohjasävyä voidaan tarvittaessa vaalentaa, jolloin se sulautuu vaaleisiin raitoihin paremmin. Jos hiusten oma pohjasävy halutaan pitää tummempana, raidoituksen ei tarvitse olla niin dramaattisen vaalea. 

Lisäksi tweed-hiuksissa raidoitus alkaa hiusten tyvestä, kun taas tavanomaisesti raidat tehdään hiusten puolivälistä alaspäin kohti latvoja. 

Jimieson suosittelee tweed-tekniikkaa niille, jotka haluavat luonnollisen mutta silti monisävyisen hiusvärin. Jos tyyliä haluaa kokeilla, hän neuvoo pyytämään kampaajalta omien hiusten pohjasävyn tasoittamista ja raidoitusta, joka alkaa läheltä hiusten tyveä. 

– Jos hiuksiasi ei ole värjätty paljon, niitä ei välttämättä tarvitse edes vaalentaa hienovaraisen tweed-lookin luomiseksi, Jimieson vakuuttaa. 

Näin Jimieson kuvaa tyyliä Instagram-sivuillaan:

Kokosimme alle joukon kuvia, joissa on käytetty kuvattua tekniikkaa. Ne todistavat, että tämä trendi sopii suomalaisten hiusmakuun kuin nenä päähän! 

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Mallery Share (@hellobalayage) on

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Maxine Salon (@maxinesalon) on

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Sammy Hair Professionals (@sammy_hair_professionals) on

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by chelsea ✨ rva hairstylist (@chels_e_lynne) on

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Mallery Share (@hellobalayage) on

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by chelsea ✨ rva hairstylist (@chels_e_lynne) on

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by St George, Utah Hairstylist (@cristina_does_hair) on

Kampaaja

Heh, vai että balayage-värjäyksessä hiusten "juuret" ovat usein tummat. Tummia tyviä olen nähnyt, mutta juurten tarkastelu vaatiikin jo erikoismenetelmiä.

Tmr

Itse värjänny pitkät ruskeat hiukseni niin, että harva kampa tai harja käteen.siihen väriainetta ja kertavedolla tyvestä latvoihin veto eli niinkuin pitkiä hiuksia harjataan. Taas toisinto jne.Ei imeydy myrkyt päänahkaan. Tulee kaunis,edullinen ja luonnollinen raidoitus, kun käyttää ruskean eri sävyjä

Sisältö jatkuu mainoksen alla