Gloria
Kuvat: Steve Erle Meikki: Riku Campo Hiukset: David Keough Tyyli: Martina Nilsson
Kuvat: Steve Erle Meikki: Riku Campo Hiukset: David Keough Tyyli: Martina Nilsson

Lapsena Uudessa-Seelannissa Rachel Hunterin lempipaikka oli metsikkö kodin takana. Edelleen hän viihtyy luonnossa ja rakastaa ulkoilmaa, patikointia ja pyöräilyä nykyisen kotikaupunkinsa Los Angelesin läheisillä kukkuloilla.

Rachel Hunterin tärkein harrastus on nykyään jooga ja sen rinnalle on nyt löytynyt meditointi.

– Meditointi auttaa minua saamaan yhteyden omaan kehooni ja ympäristöön. Niinä päivinä, jolloin en ole meditoinut, en ole parhaimmillani. Meditointi auttaa keskittymään ja tekemään parempia päätöksiä, Rachel kertoo puhelimitse Kaliforniasta.

Meditaatio tekee minut onnelliseksi. Kun olen yhteydessä itseeni, olen myös yhteydessä ympäristööni ja muihin ihmisiin. Onnellisuutta on se, että voin antaa jotakin muille ja nähdä muiden tulevan onnellisemmiksi.”

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Meditoinnin hän löysi äitinsä kuoltua vuosi sitten. Neljä kuukautta tämän kuoleman jälkeen Rachel lähti Intiaan opettelemaan joogaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

– Halusin oppia lisää asanoita, joogan fyysisiä harjoituksia. Mutta asanoiden sijasta opin, että joogassa on kyse muustakin kuin fyysisestä harjoittelusta. Aluksi olin vastahankainen ja vihainen, mutta lopulta joogan avulla opin meditoimaan, ja se taas auttoi valtavasti suruprosessissa.

Mekko Lavana Coodly, bleiseri Stella McCartney, lenkkarit Converse.

Teininä mallimaailman huipulle

Rachel aloitti mallin uran 16-vuotiaana. Hän pääsi nopeasti Ford-mallitoimiston listoille ja Cover Girl -meikkifirman kasvoksi. Seurasi useita kansikuvia maailman kärkimuotilehdissä: Voguessa, Ellessä, Harper’s Bazaarissa. Sports Illustratedin kanteen hänet on kuvattu kahdesti.

Kansainväliseen julkisuuteen Rachel singahti viimeistään vuonna 1990, kun hän avioitui 21-vuotiaana itseään 24 vuotta vanhemman rocklaulaja Rod Stewartin kanssa. Pariskunta erosi vuonna 2006. Liitosta on kaksi lasta, Renee, 26, ja Liam, 24.

Nyt Rachel asuu Los Angelesissa kahden koiransa, pomeranianin ja ranskanbulldogin kanssa.

– Minulle keittiö on aina ollut kodin sydän ja sielu. Kun lapseni olivat pieniä, vietimme paljon aikaa keittiössä ja juttelimme kaikesta.

Rachel tekee mielellään ruokaa ystävilleen ja haluaa kotinsa olevan kaikin tavoin avoin ja lämmin. Joka joulu hän avaa kotinsa ihmisille, joilla ei ole omaa perhettä.

Konmaritus kiehtoo

Laihdutuskuureja tai ihmedieettejä Rachel ei harrasta.

Rachelin ruokavalio on yksinkertainen, luonnollinen ja terveellinen: paljon vihanneksia ja hedelmiä, kalaa joskus, lihaa vain silloin tällöin.

– Rakastan bataattia, rucolan lievää tulisuutta, tuorepuristettuja mehuja ja kaikenlaisia juustoja. Voin vaihtaa suklaan juustotarjottimeen milloin vain!

Laihdutuskuureja tai ihmedieettejä Rachel ei harrasta.

– Välillä saatan paastota päivän, koska kehoni ei vain kaipaa ruokaa sillä hetkellä. Saan helposti lihaksia ja siksi harrastan mieluummin joogaa ja tanssia kuin teen salitreeniä.

Juuri nyt Rachelin talossa on meneillään suuri KonMarin innoittama puhdistusoperaatio.

– Haluan tehdä elämästäni kevyempää ja hankkiutua eroon ylimääräisestä tavarasta. On ihmeellistä, miten helposti tavaraan kiintyy.

Rachelin kauneusrutiinit vaihtelevat vuodenajan ja paikan mukaan.

– Asun kuivassa ilmastossa Kaliforniassa, matkustan paljon, ja iän myötä iho käy kuivemmaksi. Siksi kosteutus on kaiken a & o. Aamuin ja illoin käytän kasvoilla kevyttä, helposti imeytyvää öljyä ja lentomatkoilla suihkutan kasvojani ruusuvedellä.

Rachel rakastaa simppeliä, luonnollista meikkiä. “Ripsiväri ja huulikiilto, jota voin sipaista sekä huuliin että poskille, riittää. Kaksi tuotetta ja olen valmis. Rakastan myös hyvää peitevoidetta, jota käytän silmänalusiin.”

Rachel tekee parhaansa, jotta hän löytäisi luonnonmukaiset vaihtoehdot käyttämilleen tuotteille. Etenkin ripsivärin hän haluaa olevan luonnonkosmetiikkaa, koska maskara on niin lähellä silmiä.

Musta silmänrajaus tuo Rachelin silmät hienosti esille. – Tein ensin rajaukset ja vasta sen jälkeen levitin luomivärin. Näin ei tule liian vahvaa jälkeä”, neuvoo hänet meikannut Riku Campo. Mekko Ekaterina Kukhareva.

Tukka hyvin, kaikki hyvin

Vielä meikkiäkin tärkeämpää ovat kuitenkin hiukset. Kun hiukset ovat hyvin, kaikki muukin on hyvin, uskoo Rachel. Myös hiuksiin hän käyttää paljon kosteuttavia tuotteita: hiuksille tarkoitettuja öljyjä ja kosteuttavia sampoita. Yksi suosikkituote on Davines-merkin Purple Love -sampoo.

– Vaihdan sampoota usein, jotta hiusten ja hiuspohjan pH-tasapaino säilyy hyvänä.

Tärkein kauneusrituaali on kylpy. Kylvyn aikana hän nauttii rauhoittavista tuoksuista, välillä myös musiikista. Lempituoksuja ovat ruusu ja santelipuu. Valmiista tuoksuista Rachelin suosikki on Frederic Mallen The Portrait of a Lady.

Viimeisimpiä löytöjä on Ziip Beautyn käsikäyttöinen kasvojen hierontalaite, jonka hellävarainen sähkövirta aktivoi ihosoluja ja kasvojen lihaksia. Ziipin kerrotaan vähentävän aamuturvotusta ja estävän ryppyjen muodostumista.

Rachel on 1980-luvulta lähtien esiintynyt lukuisissa tv-mainoksissa, -sarjoissa ja elokuvissa. Vuonna 2015 lanseerattiin hänen oma tv-show:nsa, Rachel Hunter’s Tour of Beauty. Ohjelmassa hän matkustaa ympäri maailmaa etsimässä eri kulttuurien hyvinvoinnin ja kauneuden saloja. Mikä oli tärkein oppi, joka matkoilta jäi mieleen?

– Hymy. Kuulostaa yksinkertaiselta ja sitä se onkin, mutta myös voimakasta. Hymyssä on kaunista energiaa. Kun kohtaat toisen ihmisen, voit huomata että hän on hermostunut, arka tai jännittynyt. Mutta kun lähestyt häntä hymyilemällä, olette samalla tasolla. Hymyilemällä voit tehdä kokemuksesta kauniin ja luoda luottamusta.

Toki matkaan tarttui konkreettisempiakin niksejä. Rachel vannoo esimerkiksi mustakuminaöljyn ja kurkuman terveyttä edistäviin vaikutuksiin.

Suomeen asti Rachelin tv-show ei ole vielä ehtinyt. Toivotaan jatkoa, jotta voimme esitellä jonain päivänä Rachelille suomalaisen saunan, kuppauksen ja kylmän veden hyvää tekeviä vaikutuksia.

Juttu on ensimmäisenä ilmestynyt lokakuun 2018 Gloriassa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla