Kodin Kuvalehti
Hyvä leikkaus ja föönaus ovat hentohiuksisen pelastus.
Hyvä leikkaus ja föönaus ovat hentohiuksisen pelastus.

Hentohiuksisen ikuisuuspulma: miten tukan saisi näyttämään paksummalta? Kampaaja kertoo kolmen kohdan ratkaisuohjelman.

Kukapa ei tahtoisi paksua tukkaa, mutta jos geenilotossa on saanut heikot hiustupet ja ohuen hiuslaadun, niin mikäpä avuksi?

Pitkään alalla työskennellyt parturi-kampaaja Anna Olenius antaa kolme vinkkiä siihen, miten tuuheampia hiuksia havittelevien kannattaa toimia.

1. Testaa kasvua vauhdittavaa erikoistuotetta

Tietenkin myyntihenkilöt ovat haistaneet markkinaraon ja myynnissä on ohuthiuksiselle tarkoitettu tuote jos toinenkin. Onko niistä oikeasti apua?

Oleniuksen mukaan hiuksiin voi testata hoitoseerumia, joka sisältää Stemoxydine 5 % -ainetta. Se pidentää hiusten kasvuvaihetta ja lyhentää lepovaihetta, jolloin tukan pitäisi kasvaa paremmin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

– Tuotteen vaikutusta on tosin maltettava odottaa pidempään, sillä se ei vaikuta ihan ensimmäisellä kerralla, Olenius huomauttaa.

Pidä ennen kaikkea huolta päänahan kunnosta ja siitä, että syöt monipuolisesti. Hiukset pitävät ravinnosta, josta saa biotiinia, sinkkiä, omega-rasvahappoja, piitä, kalsiumia ja vitamiineja.


2. Oikeat muotoilutuotteet ennen föönausta

Tuuheutta ja kuohkeutta lupaavia hiusten muotoiluaineita löytyy kaupoista hyllymetreittäin. Ne eivät kasvata hiusta, vaan niiden avulla pyritään saamaan vain paksumpi vaikutelma.

Oleniuksen mukaan kannattaa kokeilla tyvivaahtoja ja -suihkeita, joita laitetaan ennen föönaamista. Näin hiuksiin saadaan lisää rakennetta ja volyymia.

Myös hiuspuuteria ja kevyttä tupeeraamista kannattaa kokeilla. Näin voit huijata itsellesi paksumman näköisen tukan, kun pidät sitä ponnarilla tai nutturalla.

Muista pestä, kuivata ja harjata hiuksiasi hellävaraisesti, jotta et kuluta hentoa hiusta turhaan.


3. Panosta hyvään leikkaukseen

Oikeanlainen leikkaus ja värjäys tekevät hiuksista paksumman oloiset. Vaikutusta on Oleniuksen mukaan muun muassa sillä, miten hiukset nousevat takaraivolta ja edestä. Pitkät hiukset näyttävät usein entistä ohuemmilta, kun hennot latvat kuluvat.

– Ammattitaitoinen kampaaja tietää varmasti, miten hiuksista saa mahdollisimman paksun näköiset, Olenius sanoo.

Tämä on Kodin Kuvalehden artikkeli, joka on julkaistu menaiset.fissä. Lisää Kodin Kuvalehden juttuja löydät osoitteesta menaiset.fi/kodinkuvalehti.

Vierailija

Oma kokemukseni on, että hentohiuksisten kannattaa föönaamisen sijasta laittaa rullat päähän joksikin aikaa. Hentohiuksisten tukassa föönauksen tulos lätsähtää nopeasti.

Vierailija

Pois jättämällä silikoni- ja fosfaattituotteet ja käyttämällä kosteisiin hiuksiin oikeaa muotoilutuotetta. Noudatan ns. Laiskan Curly Girl metodia, eli pesen normaalisti hiukset, tuotteisiin huomiota kiinnittäen ja jätän kaikki hiusta kuluttavat vaiheet pois. Harjaan hiukset hoitoaine päässä, enkä föönaa/suorista. Hiukset voi 2kk jälkeen paremmin kuin koskaan ja volyymia on tuplasti.

Sisältö jatkuu mainoksen alla