Rasvaisten hiusten paras kaveri ei välttämättä olekaan kuivasampoo.

Jokainen meistä kohtaa tämän ongelman vähän liian usein: aamulla vilkaisee itseään peilistä ja huomaa, että hiukset ovat niin likaiset, että niistä voisi puristaa rasvaa irti.

Aina ei kuitenkaan ehdi – tai jaksa – käydä suihkussa, ja pahimpana hiuspäivänä kuivasampoo on tietenkin loppu.

Oikeanlaisella kampauksella voi pelastaa tilanteen yllättävän helposti. Jippona on piilottaa erityisesti hiusten juuret pois näkyvistä kampauksen sekaan, ja hiukset näyttävät heti paljon freesimmältä.

Kas tässä 6 kampausta ja muuta ideaa, joita kannattaa kokeilla, kun suihkuun ei ehdi ja kuivasampoo ei ole vaihtoehto:

1. Puoliksi kiinni, puoliksi auki

Varsinkin silloin, kun ainoastaan hiusten juuret ovat rasvaiset, riittää, että aivan kasvojen vierellä olevat hiukset taiteilee kampaukseksi taakse ja loput hiukset jättää auki. Hiussuikaleet kasvojen sivuilla voi esimerkiksi pyörittää kierteelle tai letittää ja sitten kiinnittää takaraivolle tai niskaan.

 

2. Hainhampaat apuun!

Likaiset hiukset on erityisen tärkeää saada pois roikkumasta naamalta, jolloin varsinkin hainhampaat ja muut isot pinnit helpottavat rasvaisen tukan taltuttamista. Hiukset voi asetella tiukalle kampaukselle tai esimerkiksi kasaksi niskaan tai päälaelle – tyyli on vapaa!

3. Kietaise päähän huivi tai hiuspanta

Kiireisen tyypin päivän pelastaa huivi tai hiuspanta, jolla peittää hiusten kriittisimmät kohdat. Huivia voi käyttää joko ponnarin tai nutturan kaverina, tai sitten kietomalla sen auki olevien hiusten päälle peittämään suurimman osan jakauksesta. Toimii myös lyhyen tukan kanssa!

 

4. Puolinutturalla jakaus piiloon

Mitä rennompi, sen parempi! Puolinuttura on superhelppo pyöräyttää päälaelle, olipa sitten pitkät tai lyhyet hiukset. Tarkoituksella sotkuiseksi jätetty nuttura ei jätä hiuksiin tarkkoja jakauksia, mikä tarkoittaa myös sitä, että likaiset hiusten juuret eivät näy yhtä hyvin!

5. Taiteile päähän ranskanletit tai lettikruunu

Letit ovat todennäköisesti kaikkein varmin keino piilottaa hiusten rasvaisuus. Erilaisia lettivaihtoehtoja on lukemattomia, ja sopivan kampauksen voi valita oman taitotason mukaan.

Jos kaikista tavallisimmat ranskanletit eivät jaksa innostaa, kannattaa kokeilla rennon lettikruunun taiteilua: upea kampaus taatusti kiinnittää huomion pois hiusten likaisuudesta!

6. Sliipattu ponnari on luvalla vähän likaisen näköinen

Jos kampauksen on tarkoituskin olla kiiltävä ja jopa hiukan rasvaisen näköinen, silloin likaisuudesta on vain etua! Tiukaksi vedetty ja esimerkiksi muotoiluvahalla sliipattu ponnari on parhaimmillaan todella tyylikäs, eikä tämän kampauksen tekoon varmasti kulu viittä minuuttia kauempaa.

Hyvin valittu hiusväri voi raikastaa koko ilmeen hetkessä. 

Ikääntymisen merkkejä jarruttaviin, peitteleviin ja häivyttäviin tuotteisiin voi halutessaan käyttää sievoisen summan rahaa. Anti age -voiteita suurempi vaikutus ulkonäköön on kuitenkin hiusten värillä. 

Kampaaja Erik Jordan kehottaa Byrdie-sivustolla välttämään liian tummia ruskean sävyjä ja elotonta, tuhkaan taittavaa blondausta, ellet halua vaikuttaa ikäistäsi vanhemmalta. Asiantuntijan mukaan lämpimät sävyt ja useamman värisävyn värjäykset nuorentavat ulkomuotoa. 

Jos et ole innostunut harmaista hiuksista tai muun oman värin kasvattamisesta näkyviin, tutustu värjäyksiin, joilla yleisvaikutelma piristyy alta aika yksikön. 

Luutablondi

Hiusväritrendeihin kuuluu vanhojen hyvien hiusvärien nimeäminen jännittäväksi. Niinpä tummemman pohjavärin ja lämpimän vaaleiden raitojen yhdistelmä on nimeltään luutablondi. 

Täydellinen, eloisa lopputulos syntyy, kun pohjaväri on lähellä omaa sävyäsi ja raitoja tehdään luovasti eri tekniikoilla.

Näyttelijä Kim Basingerin, 64, blondit hiukset saavat syvyyttä tummemmasta tyvestä. 

Kultamansikka

Herkulliset hedelmäsävyt, kuten hunajameloni ja mansikkablondi, ovat tylsän tukan vastakohta. Näyttelijä Christina Hendricksin, 43, haalean oranssit hiukset käyvät esimerkistä.

Liukuväri tummasta vaaleaan

Malli Heidi Klumilla, 45, on hiuksissaan kauniin luonnollinen liukuväri. 

Valitse liukuvärin sävyt ihonvärisi ja hiustesi luonnollisen tummuusasteen mukaan. 

Rosé-samppanja

Pienikin ruusuinen vivahde tekee hiusväristä heti raikkaan näköisen, ja pastellitukka liitetään nuoruuteen ja leikkisyyteen. 

Näyttelijä ja malli Sienna Millerin, 36, hiuksissa on vain aavistus pinkkiä.

Toffeeraidat

Näyttelijä Halle Berryn, 51, tumma tukka on saanut kunnolla kermatoffeen värisiä raitoja. Jos luonnollinen värisi on tumma, kokeile lämpimän ruskeita raitoja. 

Kiire ja meikkivoiderajat, te ette ole tervetulleita näihin juhliin. 

Ammattilaisen meikkituolissa istuminen on ihanaa, mutta tyyristä. Niinpä erityisiin juhlapäiviinkin valmistautuessa täytyy usein ottaa meikkisuti kauniiseen käteen ja loihtia juhlameikki ihan itse. 

Etenkin sellaisina juhlapäivinä, joista jää muistoksi pitkä liuta valokuvia, paineet onnistua meikin kanssa ovat kovat. Kauniin ja kestävän meikin teko itse ei onneksi ole mikään mahdottomuus.

Britannian Elle haastatteli meikkitaiteilija Trish McEvoyta siitä, miten täydellisen juhlameikin voi tehdä itse omana hääpäivänään. Samat niksit pätevät muidenkin tärkeiden päivien meikkeihin.

Näin onnistut:

  1. Varaa puolitoista tuntia aikaa. Kyllä, oikeasti. Mestariteokset eivät synny kiireessä.
  2. Toimi järjestyksessä. Ensin hiukset, sitten meikki ja viimeisenä juhlavaatteet niskaan. Jos paita tai mekko pitää pukea pään yli, estä meikin ja juhlavaatteen ei-toivotut kohtaamiset pitämällä ohutta huivia kasvojen päällä pukeutuessasi.
  3. Luota tyyliisi. Juhlapäivänä on tarkoitus näyttää omalta itseltä, mutta vain vähän tavallista paremmalta. Hää- tai valmistujaispäivän aamu ei ole hyvä hetki tyylipoliittisille täyskäännöksille. 
  4. Harjoittele etukäteen. Harva saa irtoripset aseteltua ja silmät rajattua täydellisesti ensi yrittämällä. 
  5. Käytä arkimeikkiäsi perustana. Jos sinulla on tapana tehdä vahva meikkipohja arkiaamuisin, tee se juhlaankin – mutta jos arkimeikkisi koostuu ripsarista ja peitevoiteesta, voi juhlameikiksi riittää muutaman irtoripsitupsun ja heleän poskipunan lisääminen arkimeikkiin.
  6. Häivytä huolella. Kehnosti häivytetyn meikkivoiteen ja kaulan ihon välisen sävyeron ei pitäisi olla potrettien keskipiste.