Rasvaisten hiusten paras kaveri ei välttämättä olekaan kuivasampoo.

Jokainen meistä kohtaa tämän ongelman vähän liian usein: aamulla vilkaisee itseään peilistä ja huomaa, että hiukset ovat niin likaiset, että niistä voisi puristaa rasvaa irti.

Aina ei kuitenkaan ehdi – tai jaksa – käydä suihkussa, ja pahimpana hiuspäivänä kuivasampoo on tietenkin loppu.

Oikeanlaisella kampauksella voi pelastaa tilanteen yllättävän helposti. Jippona on piilottaa erityisesti hiusten juuret pois näkyvistä kampauksen sekaan, ja hiukset näyttävät heti paljon freesimmältä.

Kas tässä 6 kampausta ja muuta ideaa, joita kannattaa kokeilla, kun suihkuun ei ehdi ja kuivasampoo ei ole vaihtoehto:

1. Puoliksi kiinni, puoliksi auki

Varsinkin silloin, kun ainoastaan hiusten juuret ovat rasvaiset, riittää, että aivan kasvojen vierellä olevat hiukset taiteilee kampaukseksi taakse ja loput hiukset jättää auki. Hiussuikaleet kasvojen sivuilla voi esimerkiksi pyörittää kierteelle tai letittää ja sitten kiinnittää takaraivolle tai niskaan.

 

2. Hainhampaat apuun!

Likaiset hiukset on erityisen tärkeää saada pois roikkumasta naamalta, jolloin varsinkin hainhampaat ja muut isot pinnit helpottavat rasvaisen tukan taltuttamista. Hiukset voi asetella tiukalle kampaukselle tai esimerkiksi kasaksi niskaan tai päälaelle – tyyli on vapaa!

3. Kietaise päähän huivi tai hiuspanta

Kiireisen tyypin päivän pelastaa huivi tai hiuspanta, jolla peittää hiusten kriittisimmät kohdat. Huivia voi käyttää joko ponnarin tai nutturan kaverina, tai sitten kietomalla sen auki olevien hiusten päälle peittämään suurimman osan jakauksesta. Toimii myös lyhyen tukan kanssa!

 

4. Puolinutturalla jakaus piiloon

Mitä rennompi, sen parempi! Puolinuttura on superhelppo pyöräyttää päälaelle, olipa sitten pitkät tai lyhyet hiukset. Tarkoituksella sotkuiseksi jätetty nuttura ei jätä hiuksiin tarkkoja jakauksia, mikä tarkoittaa myös sitä, että likaiset hiusten juuret eivät näy yhtä hyvin!

5. Taiteile päähän ranskanletit tai lettikruunu

Letit ovat todennäköisesti kaikkein varmin keino piilottaa hiusten rasvaisuus. Erilaisia lettivaihtoehtoja on lukemattomia, ja sopivan kampauksen voi valita oman taitotason mukaan.

Jos kaikista tavallisimmat ranskanletit eivät jaksa innostaa, kannattaa kokeilla rennon lettikruunun taiteilua: upea kampaus taatusti kiinnittää huomion pois hiusten likaisuudesta!

6. Sliipattu ponnari on luvalla vähän likaisen näköinen

Jos kampauksen on tarkoituskin olla kiiltävä ja jopa hiukan rasvaisen näköinen, silloin likaisuudesta on vain etua! Tiukaksi vedetty ja esimerkiksi muotoiluvahalla sliipattu ponnari on parhaimmillaan todella tyylikäs, eikä tämän kampauksen tekoon varmasti kulu viittä minuuttia kauempaa.