Räjähtänyt onkin juhlava! Erilaiset letit ja palmikot kiemurtelevat nyt kaikkien Hollywood-tähtien hiuksissa. Ne punotaan otsalle, ohimolle tai niskaan, vapaasti fiiliksen ­mukaan.
Räjähtänyt onkin juhlava! Erilaiset letit ja palmikot kiemurtelevat nyt kaikkien Hollywood-tähtien hiuksissa. Ne punotaan otsalle, ohimolle tai niskaan, vapaasti fiiliksen ­mukaan.

Räjähtänyt letti­kampaus on huolettoman kesäpäivän pelastus.

Lettikimara

Laulaja Rita Oran look on sitä parempi, mitä rennompi se on.

Kokeile! Kampauksesta ­tulee supernäyttävä, kun tökit joukkoon kukkia ja muita koristeita. Valitse pariksi simppeli asu.

Tee näin:  
Ripottele hiuspuuteria hiuksiin kauttaaltaan ja pöyhi tukkaa sormin. Tee erikokoisia löysiä lettejä, jotka kulkevat poikittain pään yli. Kiinnitä päät silikonilenkeillä.

Nostele muutama letti pään päälle ja kiinnitä pikkupinneillä. Lettien päät ja pinnit saavat jäädä sojottomaan.

Pörröpalmikko

Tuulen tuivertamaa biitsitukkaa ei tarvitse selvitellä näyttelijä Minka Kellyn kampausta varten.

Kokeile! Saat kampauksesta juhlaversion, kun sliippaat hiukset tiukasti päätä myöten ja teet punoksesta mahdollisimman muhkean.

Tee näin:
Kerää tukka löysästi toiselle ­sivulle ja suihkauta hiuksiin karhean mattapinnan jättävää muotoilu- tai suolasuihketta. Tupeeraa osio kevyesti hiusharjalla.

Tee tavallinen tai kalanruotoletti ja kiinnitä se. Letin ei tarvitse olla täysin suora vaan se saa kiemurrella rennosti.

Vetele lopuksi lettiä keskeltä ulospäin niin, että palmikosta tulee muhkea ja sekainen.

Punk-punos

Jäikö tukka pesemättä – ei haittaa! Cara Delevingne näyttää mallia, miten likaisenkin tukan saa näyttämään harkitulta yksityiskohdalta.

Kokeile! Astetta kesympi versio syntyy, kun teet letin keskelle päätä.

Tee näin:  
Vedä tiukka sivujakaus melko ylös. Kiinnitä vapaa puolisko soljella, etteivät hiukset valahda kasvoille. Voit sipaista kampauksen pohjalle hieman geeliä tai vahaa.

Aloita letittäminen mahdollisimman läheltä ohimoa osion keskiosasta. Jatka ranskalaisen letin ­tekemistä hieman korvan taakse ja kiinnitä ohuella silikonilenkillä.

Lue lisää:

Rento ja tyylikäs lettikampaus – helpot ohjeet kohta kohdalta

Näin syntyy kestävä kampaus! Ammattilaisvinkit tupeeraukseen

Näin onnistut muotoiluraudalla

Letti on pop!

■ Nukkumisen ajaksi pään päälle kiepautettu letti suojelee pitkiä hiuksia hankaukselta ja takkuuntumiselta.

■ Maailman helpoimmat kiharat syntyvät leteillä. Tee palmikoista erikokoisia, niin saat lopputuloksesta eläväisen.

■ Ohuthiuksiset huomio! Hiuslisäkkeet sulautuvat lettikampaukseen huomattavasti luonnollisemmin kuin auki hulmuavaan tukkaan.

Kiire ja meikkivoiderajat, te ette ole tervetulleita näihin juhliin. 

Ammattilaisen meikkituolissa istuminen on ihanaa, mutta tyyristä. Niinpä erityisiin juhlapäiviinkin valmistautuessa täytyy usein ottaa meikkisuti kauniiseen käteen ja loihtia juhlameikki ihan itse. 

Etenkin sellaisina juhlapäivinä, joista jää muistoksi pitkä liuta valokuvia, paineet onnistua meikin kanssa ovat kovat. Kauniin ja kestävän meikin teko itse ei onneksi ole mikään mahdottomuus.

Britannian Elle haastatteli meikkitaiteilija Trish McEvoyta siitä, miten täydellisen juhlameikin voi tehdä itse omana hääpäivänään. Samat niksit pätevät muidenkin tärkeiden päivien meikkeihin.

Näin onnistut:

  1. Varaa puolitoista tuntia aikaa. Kyllä, oikeasti. Mestariteokset eivät synny kiireessä.
  2. Toimi järjestyksessä. Ensin hiukset, sitten meikki ja viimeisenä juhlavaatteet niskaan. Jos paita tai mekko pitää pukea pään yli, estä meikin ja juhlavaatteen ei-toivotut kohtaamiset pitämällä ohutta huivia kasvojen päällä pukeutuessasi.
  3. Luota tyyliisi. Juhlapäivänä on tarkoitus näyttää omalta itseltä, mutta vain vähän tavallista paremmalta. Hää- tai valmistujaispäivän aamu ei ole hyvä hetki tyylipoliittisille täyskäännöksille. 
  4. Harjoittele etukäteen. Harva saa irtoripset aseteltua ja silmät rajattua täydellisesti ensi yrittämällä. 
  5. Käytä arkimeikkiäsi perustana. Jos sinulla on tapana tehdä vahva meikkipohja arkiaamuisin, tee se juhlaankin – mutta jos arkimeikkisi koostuu ripsarista ja peitevoiteesta, voi juhlameikiksi riittää muutaman irtoripsitupsun ja heleän poskipunan lisääminen arkimeikkiin.
  6. Häivytä huolella. Kehnosti häivytetyn meikkivoiteen ja kaulan ihon välisen sävyeron ei pitäisi olla potrettien keskipiste. 

Kesä on ihon parasta aikaa. Teoriassa. Todellisuudessa kasvoille saattaa kesäkuumalla pukata ikävää ihottumaa ja kipeää näppyä. Ratkaisimme  kesäihon yleisimmät ongelmat,

jotta voit keskittyä uittamaan varpaita laiturilta.

Näppylänaama

Ongelma: Hikeen sekoittuneet bakteerit ja ihon omat öljyt saavat ihohuokoset tukkeutumaan, ja turhan tuhti aurinkovoide näkyy seuraavana päivänä finneinä poskilla.

Ratkaisu: Kanna rantakassissa mukana puhdasta pikkupyyhettä tai pikkupakettia nenäliinoja. Taputtele hikistä ihoa pyyhkimisen sijaan, sillä pyyhkiminen saattaa pahentaa tilannetta. Pese hatut ja pyyhkeet jokaisen käyttökerran jälkeen. Kiinnitä huomiota aurinkosuojan koostumukseen: valitse tuote, joka on öljytön ja ei-komedogeeninen.

Pintakuiva iho

Ongelma: Vaikka Suomen kesä onkin yleensä kostea, saattaa iho yllättäen muuttua pintakuivaksi. Aurinko, uintireissut ja ilmastointi voivat yhdessä saada ihon kiristämään.

Ratkaisu: Käy uima-altaassa tai merivedessä pulahtamisen jälkeen pikapesulla, jotta suola ja kemikaalit eivät jää iholle muhimaan. Valitse kasvoille ”saippuaton” eli sulfaatiton putsari, joka on iholle hellävaraisempi. Levitä kosteusvoide välittömästi pesun jälkeen, jotta voide sitoo kosteuden iholle. Muista juoda riittävästi. Hehkuvan ihon takaamiseksi vettä voi kesäkuumalla juoda huoletta muutaman litran päivässä.


Pigmenttiläiskät

Ongelma: Kaikki auringossa käryttelyn haitat eivät näy iholla saman tien: kolmen-neljänkympin korvilla kasvoille voi alkaailmestyä ruskeita läiskiä, pigmenttimuutoksia.

Ratkaisu: Yleensä poskille, ylähuuleen ja otsaan ilmestyviin tummentumiin kannattaa kokeilla pigmenttiläiskille tarkoitettuja seerumeita ja täsmätuotteita, jotka vaalentavat ihoa. Uusien pigmenttimuutosten syntyä voi estää suojaamalla läiskille alttiit kasvot SPF 50 -suojavoiteella sekä suosimalla leveälierisitä hattua, joka on kaiken lisäksi trendikäs!

Aurinkoihottuma

Ongelma: Illalla kasvoille ja dekolteelle saattaa ilmestyä kuivaa, kutisevaa näppyä. Aurinko­ihottuma puskee iholle, vaikka suojavoiteita olisi käyttänytkin. Kyse on kehon ylikuumenemisesta, mitä varsinkin urheilu aiheuttaa.

Ratkaisu: Viilennä näppylöille noussut iho kylmällä, märällä pyyhkeellä ja anna ihon ilmakuivua viilennysoperaation jälkeen. Jos paikallishoidosta ei ole apua, rauhoita ihoa vartin kylmällä suihkulla. Välttele seuraavat päivät hajustettuja voiteita ja pesuaineita. Pahimpaan ihottumaan kannattaa levittää ohut kerros apteekin kortisonivoidetta.