Kyllä, myös ripsiväriharjan ottamiseen hylsystään on olemassa oikea ja väärä tapa! Kuva: Colourbox
Kyllä, myös ripsiväriharjan ottamiseen hylsystään on olemassa oikea ja väärä tapa! Kuva: Colourbox

Ripsarivinkki tarjoaa tuuheammat räpsyt ja rahanhukan minimoinnin samalla pyöräytyksellä. 

Jos ripsivärin käyttö on tuttua puuhaa, tiedät varmaan, että ripsiväriharjaa ei kannata pumpata ripsivärihylsyyn ja takaisin. Kyseisestä toimenpiteestä ei seuraa mitään hyvää.

Ylenmääräinen ilman pumppaus ripsiväriputeliin kuivattaa ripsariparan ennen aikojaan, ja jonkin ajan jälkeen harjaan ei enää tartu hylsystä juuri mitään. On jopa väitetty, että ripsariharjan hinkkaaminen edestakaisin edesauttaa bakteerien kasvua ripsiväriputkilossa.

Yksioikoisen ihmisen ratkaisu asiaan on tietysti kiskoa ripsariharja putelista mahdollisimman suoraviivaisesti. Tällä tavoin ilman pääsy ripsivärihylsyyn minimoituu, ja ripsiväri kestää varmasti pidempään notkeana kuin pumppaustekniikalla.

Anna pyöriä

Voisi luulla, että ripsiväriharjan hylsystä poistamiseen liittyvät tekniikat on nyt käsitelty. Mutta eivät ne ole! Marie Clairessa tiedetään, että tehokkaampikin tapa sujutella ripsariharja putelistaan on olemassa. 

Ripsiväriharjaa tulisi nimittäin pyöritellä pitkin hylsyn sisäreunoja, kun harjan ottaa pois hylsystä. Näin harjaan saa kunnolla tavaraa, vaikka maskara ei olisikaan ihan tuore – eikä pyörittely aiheuta ilman työntymistä hylsyyn. 

Yksinkertainen kikka säästää euroja, koska ripsiväri ei kuivahda yhtä nopeasti kuin pumpatessa, ja pyörittelemällä viimeisetkin ripsivärinjämät saa kaavittua harjan kautta ripsiin. Erityisen hyödyllinen vinkki on paksun, mutta paakuttoman ripsivärikerroksen ystäville. 

Kun pyörittely on hallussa, voi huomiota seuraavaksi kiinnittää siihen, millä tekniikalla siirtää värin harjasta ripsiin. Näyttäviä räpsyjä tavoittelevan kannattaa kokeilla ainakin tätä meikkitaiteilijan vinkkiä ripsivärin levitykseen.

Tätä on odotettu.

Kynsitrendien ongelma on siinä, että pääsääntöisesti ne ovat joko pelkkiä kynsilakan sävyjä tai sitten jäätävää piperrystä, jollaiseen tavallisilla ihmisillä ei ole aikaa eikä hienomotorisia kykyjä. 

Nyt muotijumalat ovat vihdoin synnyttäneet kynsimuodin, jonka kelkkaan kuka tahansa meistä voi hypätä: katastrofikynnet. Lontoon muotiviikoilla Preenin näytöksessä mallien kynnet oli lakattu harmaanruskealla sävyllä. Tai oikeastaan lakkaa oli vähän sotkettu kynsiin, tai ehkä kynnet oli ensin lakattu, ja lakkauksesta pyyhitty enimmät pois. 

Tuloksena olivat epämääräisen harmaanruskeat lakkaukset, joita Elle nimittää totaalituhokynsiksi. 

Kaikille rähmäkäpälille, joiden kynsilakkaukset eivät koskaan näytä siltä kuin Instagramissa, on nyt saatu synninpäästö.

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

SS19 #backstage

A post shared by Preen By Thornton Bregazzi (@preenbythorntonbregazzi) on

Seuraavan kerran kun olet vähällä harmistua ennen kuivumistaan suttaantuneista, pois rapisseista tai muuten epämääräisistä kynsilakoista, älä! Totea sen sijaan, että sinä ja katastrofikyntesi olette trendien aallonharjalla. 

Jos haluat tehdä trendikyntesi tarkoituksella ja erotella ne elämän myötä syntyneistä kynsilakkasotkuista, Ellessä kehotetaan viimeistelemään kynnet paksulla ja kiiltävällä kerroksella päällyslakkaa. Samalla kikalla voi tietysti kiillottaa myös vahingossa syntyneet trendikynnet. 

Alle kympillä voi saada toimivan mattameikkivoiteen, hieman kevyttä sävyä – tai päänsäryn tuhdeista hajusteista.

Jos haussa on halpa meikkivoide, markettien meikkivalikoimasta on paljon apua. Esimerkiksi muutama vuosi sitten Suomeen tulleella Essencellä on valikoimassaan useampikin meikkivoide, jonka hinta jää viiden euron paikkeille. Ehkä kaikkein edullisimmin meikkivoiteensa saa Lidlistä. 

Alle kymmenen euron hintaluokassa valinnanvaraa on jo melko paljon. Myynnissä oleva sävyvalikoima tosin on monessa edullisessa meikkivoiteessa hyvin suppea, esimerkiksi kolme sävyä. Mattameikkivoidetta etsivä löytää edullisen tuotteen todennäköisemmin kuin kuultavaa tai hehkuvaa lopputulosta tavoitteleva. 

Entä laatu? Pikatestasimme kuusi alle kymmenen euron meikkivoidetta.

Perustavaraa ilman peittävyyttä

Cien Liquid Foundation, 3,99 euroa

Sopivan meikkivoidesävyn löytäminen Lidlistä ei ole ihan helppoa, sillä testerit ja peilit puuttuvat. Onneksi pakkauksissa on läpinäkyvät paneelit, joista pilkottavia sävyjä vertailen naamaani taskupeilin avulla. 

Itse meikkivoide on monin tavoin mitäänsanomatonta. Jälki ei ole ihan mattaa eikä ihan kuultavaa, tuoksu on mieto ja voide levittyy kohtalaisesti. Tavara ei ole kovin peittävää, joten erillinen peitevoide on tarpeen.

Meikkivoide kestää sitkeästi kasvoilla läpi jopa erittäin hikisen hot joogan. Iho ei meikit naamassa hikoilusta kylläkään ilahdu.


Tujua tuoksua

Essence Stay All Day 16 Hour Foundation, 4,69 euroa

Pumppupulloon pakattu Essence tuoksuu erittäin voimakkaasti. Jos et pidä hajusteista, älä mene lähelle tätä meikkivoidetta! 

Meikkivoide levittyy miellyttävästi ja peittää hyvin. Läheltä katsottuna juonteet ja kuivat kohdat korostuvat, mutta työpaikalla lopputulos saa kehuja. 

Tuote lupaa 16 tunnin pitoa. Sekaiholle kiilto ilmaantuu iltaan mennessä, kuivuuteen taipuvainen iho taas tuntuu entistä kuivemmalta. 

Meikkivoiteet vasemmalta oikealle: Nordic G!rl, Essence, Maybelline, Benecos, Rimmel ja Cien. Kaikki testatut meikkivoiteet myydään 30 millilitran pakkauksissa, joten meikkivoiteiden hinnat ovat vertailukelpoisia keskenään.
Meikkivoiteet vasemmalta oikealle: Nordic G!rl, Essence, Maybelline, Benecos, Rimmel ja Cien. Kaikki testatut meikkivoiteet myydään 30 millilitran pakkauksissa, joten meikkivoiteiden hinnat ovat vertailukelpoisia keskenään.

Mattaa monessa sävyssä

Maybelline FIT Me!, 8,70 euroa

Halpismeikkivoiteista Maybellinen voide on ainoa, josta on tarjolla laaja sävyvalikoima. 16 sävyn joukosta löytyy myös pari tumman ihon sävyä – niitä ei ole tarjolla muissa tämän hintaluokan meikkivoiteissa. 

Meikkivoide on juoksevaa ja hyvin levittyvää eikä käyttökokemus näin ollen muistuta tunkkaisista teinivuosista. Tuoksukin on mieto. Putelin kyljessä luvataan mattaa jälkeä ja ihohuokosten katoamista. Ihohuokoset ovat kyllä tallella meikkaamisen jälkeenkin, mutta lopputulos on tosiaan sopivan matta. 

FIT Me! on perustoimiva mattameikkivoide.


Täydellistä tasaisuutta

Rimmel Stay Matte Liquid Mousse Foundation, 8,90 euroa

Rimmelin liisterimäinen meikkivoide muistuttaa teinivuosien meikkivoiteita, eli kyseessä on todella tuhti tapaus. Ennen levittämistä ajattelen, ettei tämä tökötti naamassa kehtaa lähteä ihmisten ilmoille.

Vaikutelma on jotain vahanuken ja posliininuken väliltä.

Stay Matte saa hämmästyttävän hyvin aivan kaikki epäpuhtaudet piiloon, muttei luo kuitenkaan täysin pakkelimaista efektiä kasvoille. Yleisvaikutelma on silti nukkemainen – jotain vahanuken ja posliininuken väliltä. 

Tuoksu ja koostumus ovat kummalliset, mutta tuote on pysyy hyvin sekaihoisen naamassa päivän ilman kiiltoefektiä. Tuote toimii mainiosti, jos kaipaa iholleen täydellistä tasaisuutta.

Kevyttäkin kevyempää

Nordic G!rl Best Ma(t)te Forever Matte Foundation by Lumene, 8,90 euroa

Jos olisi olemassa termi ensimeikkivoide, Lumenen Nordic G!rl sarjan meikkivoide menisi siihen kategoriaan. Mattameikkivoiteeksi nimitetty tuote on niin ohutta ja läpikuultavaa, että siitä tuskin jäisi kiusallisia meikkivoiderajoja, vaikka sitä levittäisi maalitelalla. 

Kasvot eivät ainakaan tunnu tahmeilta tai pakkeloiduilta, mutta mattavaikutuksen havaitseminen jää mielikuvituksen varaan. Nordic G!rl sopii erittäin luonnollista lookia etsivälle. 

Meikkivoiteet vasemmalta oikealle: Nordic G!rl, Essence, Maybelline, Benecos, Rimmel ja Cien. Cien-meikkivoiteen ostopaikassa Lidlissä ei ollut testereitä, joten sopivan sävyn ostaminen ei aivan onnistunut.
Meikkivoiteet vasemmalta oikealle: Nordic G!rl, Essence, Maybelline, Benecos, Rimmel ja Cien. Cien-meikkivoiteen ostopaikassa Lidlissä ei ollut testereitä, joten sopivan sävyn ostaminen ei aivan onnistunut.

Kuultavaa luonnonkosmetiikkaa

Benecos Light Liquid Foundation, 9,99 euroa

Tokmannin Benecos-valikoimaan kuuluu kaksi meikkivoidesarjaa, joista kummastakin on tarjolla kolme sävyä – mutta eri sarjoissa on eri sävyt. 

Voide on rakenteeltaan melko tuhtia ja tahmeaa, sen oloista, kuin sen sisään olisi vispattu ilmaa. Meikki ei tunnu levittyvän kovin hyvin, mutta yllättäen lopputulos on onnistunut. Meikkivoide sulautuu ihoon kauniisti.

Kasvot tuntuvat tahmaisilta pitkin päivää, mutta kaunis kuultava lopputulos säilyy iltaan asti.