Tuplapuhdistusvillitys se vaan ei ota laantuakseen – ja ehkä hyvä niin.

Luulisi, että hiusten peseminen on yksi yksinkertaisimmista kauneudenhoitotoimenpiteistä, mutta mitä vielä. Hiuksia ei saisi pestä liian usein muttei liian harvoinkaan.

Lisäksi pitäisi käyttää tarpeeksi hellävaraisia pesuaineita, sillä liian tymäkät aineet saattavat kuivattaa ja ärsyttää sekä hiuksia että päänahkaa. Viime aikoina esimerkiksi sulfaatittomuudesta on tullut sampootrendi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kaikesta huolimatta hiukset olisi hyvä saada välillä huolella puhtaiksi, sillä kaikenlaisen möhnän (kuivasampoon himokäyttäjät tietävät kyllä) kertyminen hiuspohjaan ei myöskään ole hyvä juttu. Markkinoille onkin tullut esimerkiksi hiuspohjan kuorintoja, joista voi hakea helpotusta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Apu saattaa kuitenkin löytyä myös lähempää kuin erikoishoidoista. Hiuspohjankin voi nimittäin tuplapuhdistaa – menetelmä on viime aikoina ollut todella suosittu kasvojen putsaamisessa.

Hiusten tuplapuhdistuksessa on kahta koulukuntaa:

  1. Pesuoperaatio, jossa hiukset vaahdotetaan sampoolla kahdesti.
  2. Hiusten ja hiuspohjan pesu ensin öljyllä hieromalla ja sen jälkeen sampoolla. Öljy toimii lian ja talin irrottajana myös päänahassa samalla lailla kuin se poistaa kasvoilta esimerkiksi vedenkestävän meikin ja epäpuhtauksia.

Veikkaamme, että öljypuhdistuksesta tulee nouseva trendi myös hiustenhoidossa. Jälkimmäistä menetelmää käytetään esimerkiksi hiusterapiaan erikoistuneessa René Furterer -kampaamossa Pariisissa, kertoo Coveteur-sivusto tuoreessa artikkelissaan.

Öljyhieronta paitsi tuntuu taivaalliselta, se myös irrottaa hiuspohjaan jääneen lian ja muotoilutuotteiden jäämät. Jutun mukaan kaikenlaisen ylimääräisen kertyminen päänahkaan voi aiheuttaa kutinaa ja ärsytystä sekä ennen pitkää saattaa jopa vahingoittaa karvatuppia, joista hiukset kasvavat. Siksi hiukset ja hiuspohja olisi hyvä pestä välillä tavallista perusteellisemmin. Öljyn etuna on myös se, että se hoitaa ja kosteuttaa päänahkaa kuivattamisen sijaan.

Oilo

Jatuli kirjoitti:
Millaista öljyä tulisi käyttää?

Hyvä, kun kysyit, se on ehkä jutun oleellisin tieto.
Käykö talousöljyt, kuten rypsi-, kookos- tai oliiviöljy, vai XZ öljyhoito?

Sisältö jatkuu mainoksen alla