Hiusdonitsit, pienet letit ja iso tukka ovat tulleet jäädäkseen.

Uusi vuosi, uudet hiustrendit. Siinä missä vuosi 2017 on ollut hullujen hiusvärien vuosi, tuleva 2018 näyttää hiusten osalta hitusen rauhallisemmalta ja helpommin haltuun otettavalta. 

Harper's Bazaar listasi hiljattain kymmenen tulevan vuoden kuuminta hiustrendiä, ja me kerromme, kuinka ne siirretään käytäntöön. 

1. Ihanat, boheemit letit

Tulevan vuoden trendikkäimmät lettikampaukset ovat huolettomia. Erityisen rennolta näyttää, jos vain osa hiuksista on letillä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Lettitrendi on todennäköisesti paljolti Game of Thrones -sarjan tekosia, ja sarjasta löytyykin ehtymättömästi ideoita mielenkiintoisiin lettikampauksiin. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Sarjassa lettipäinä seikkailevat yleensä pitkätukat, mutta lettikampaukset näyttävät mahtavilta myös lyhyessä tukassa. Katso vinkit lyhyiden hiusten lettikampauksiin. 

Boheemia tyyliä tavoittelevalle letittäjälle lätytys, eli letin nyppiminen paksumman ja rennon näköiseksi, on ehdottoman tärkeä taito. Saat tekniikan haltuun katsomalla ohjevideon.

2. Samettinen hiusdonitsi

1990-luvulta tutut pulleat hiusdonitsit alkoivat tehdä uutta tulemista jo vuoden 2017 kuluessa. Trendi ei suinkaan ole menossa ohi, joten vuoden 2018 alkajaisiksi kannattaa perehtyä videoon, jolla näytämme kuusi tapaa käyttää donitsia ilman liikoja ysäriviboja.

Harper's Bazaarin mukaan parhaita hiusdonitsimateriaaleja ovat luksusta henkivät sametti ja silkki.

Donitsitrendi saattaa kuitenkin joutua väistymään pian trikoisten hiuspantojen tieltä. Niin kutsuttu naamanpesupanta on nimittäin nähty jo punaisella matolla.  

3. Iso tukka

Hiusten luonnollinen tekstuuri, oli kyse sitten tiukasta afrosta tai loivemmista luonnonkiharoista, on pikkuhiljaa pääsemässä parrasvaloihin. Orange is the New Black -sarjasta tuttu näyttelijä Uzo Aduba näyttää mallia.

Suoria ja sileäpintaisia hiuksia on pitkään ihannoitu, joten pörröisen ja säkkärän tukan matka valtavirran trendiksi on pitkä – vaikka luonnollinen pörrötukka onkin ihana. Siksi on loistouutinen, että iso tukka on Harper's Bazaarin trendilistalla.

Muista, että luonnonkihara tukka vaatii omanlaisensa tuotteet ja käsittelytavat

4. Retropolkka

Selkeälinjainen leikkaus, otsatukka ja sisään tai ulos käännetyt latvat, siinä vuoden 2018 ajankohtaisimman polkkatukan resepti.

Menneiltä vuosikymmeniltä tuttu tyyli vaatii hyvän leikkauksen ja suoritusraudan, papiljotit tai muun muotoilukikan latvoihin. 

Ota mallia leikkaukseen julkkiksilta tai huijaa pitkästä tukasta polkka.

5. Tuplapinnit

Keskijakaukseen yhdistetyt ja pään molemmin puolin asetellut pinnit ovat helppo tapa näyttää tyylikkäältä.

Muotitalo Versace yhdisti kevään ja kesän 2018 näytöksessään pinnit ylitsevuotavan runsaisiin kultaisiin yksityiskohtiin, mutta tuplapinnit toimisivat minimalistisemmassakin tyylissä. 

Kokeile myös muita pelkillä pinneillä loihdittavia kampauksia!

6. Akryylia tukkaan

Läpinäkyvästä muovista valmistetut hiuskoristeet ovat Harper's Bazaarin mukaan nyt erityisen ajankohtaisia. 

Mallia otetaan Chanelin kevään ja kesän 2018 näytöksestä, jossa esiteltiin muutakin muovista – esimerkiksi reisimittaiset, läpinäkyvät muovisaappaat. Akryyliset hiuskoristeet taitavat olla huomattavasti saappaita käyttökelpoisempi idea.

7. Rento otsatukka

 

Henkilön Colleen Duffy (@cleencuts) jakama julkaisu

Otsatukka saa nyt olla vähän sotkuinen, eikä hiusten luonnollista tekstuuria vastaan pidä taistella. Tyyli tunnetaan myös 1970-lukulaisena verho-otsiksena.

Tarkista sopiva leikkaus inspiraatiolistaltamme ja lue vinkit elämään otsatukan kanssa.

8. Kuplaletti

Rihannan Fenty X Puma -muotinäytöksessä pöyheät kuplaletit kiinnitettiin pitkillä neonvärisillä kuminauhoilla. Toimisto- tai treffityyliin sopivat vielä paremmin samettinauhat, jotka myös ovat nyt muodissa

9. Poikaotsis

 

Henkilön Prada (@prada) jakama julkaisu

Huolimattoman näköisesti leikattuja tai muuten poikamaisia otsatukkia ja leikkauksia on nähty useammankin muotitalon catwalkilla. 

Muotinäytöksiä varten mallien hiuksia tuskin oikeasti pätkittiin, mutta tavikselle lyhyt tukka on yleensä varsin toimiva idea. Särmikkäästi pätkäistyjä hiuksia on nähty esimerkiksi Scarlett Johanssonilla ja laulaja Halseylla.

10. Nirvana-blondi

Laulaja Selena Gomezin vaaleat kutrit näyttävät taviksellekin soveltuvalta tyyliltä, mutta eivät välttämättä ole sitä.

Lookin luonut kampaaja Riawna Capri nimittäin kertoo Instagramissa, että täydellisen Nirvana-blondin – Kurt Cobainin mukaan – saaminen Gomezin päähän vaati 9 tuntia, 300 foliota, 8 kulhoa vaalennusainetta ja 2 hiusmuotoilijaa, jotka työskentelivät yhtä aikaa Gomezin värjäyksen kimpussa.

Selena Gomezilla oli aiemmin syvän tummanruskea tukka, joten vaalennettavia ohuenohuita suortuvia jouduttiin Caprin mukaan avaamaan yksitellen foliokääreistä ja lisäämään vaalennusainetta useita kertoja.

Jos lähtötilanteena olisi ollut vaaleampi väri, homma olisi tietysti ollut helpompi. Nirvana-blondia tukkaa tavoittelevien kannattaa joka tapauksessa suhtautua toiveeseensa kärsivällisyydellä. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla