Hemmotteluhoidot ovat varma keino edistää omaa hyvinvointia. Listasimme vinkit, joiden avulla pidät täydellisen spa-päivän kotosalla. 

Moni ei ole päässyt pitkään aikaan kosmetologille, jalkahoitoon tai kampaajalle. Sen saattaa huomata ihan vain peiliin kurkkaamalla, mutta vielä varmempaa on kuulostella omaa oloa.

Jos tuntuu siltä, että pieni hemmotteluhetki olisi paikallaan, kannattaa ottaa ilo irti kotona tehtävistä kauneushoidoista. Hetki itselle nimittäin parantaa mielialaa, laskee stressitasoa ja piristää kummasti. Ja saattaapa sen jälkeen hyvässä lykyssä näyttää vähän freesimmältäkin.

1. Hoida kasvot keittiön aineksilla

Ihonhoito keittiöstä löytyvillä aineksilla on paitsi edullista myös hauskaa. Yllättävän monissa jääkaapin ja kuivahyllyn tarvikkeissa on iholle hyvää tekeviä ominaisuuksia. Öljyt toimivat vartalovoiteena ja meikinpoistajana, kahvi herättää ja kuorii, hunaja kosteuttaa. 

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Kurkumasta ja hunajasta sekoitettu ihmekasvonaamio innosti taannoin kauneusguruja. Hunajalla on antibakteerisia vaikutuksia, ja se auttaa esimerkiksi ihon kuivuuteen. Kurkuman taika piilee antioksidanteissa, jotka auttavat hoitamaan aknea ja pigmenttiläiskiä. Säännöllisessä käytössä kasvonaamion luvataan kirkastavan, silottavan ja rauhoittavan ihoa. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kuorinta-aineen saa tehtyä näppärästi keittiön aineksista, kuten suolasta ja sokerista. Tässä jutussa kerromme perussäännön oman kuorinta-aineen sekoittamiseen. Kokeile myös mustikkakuorintaa, jonka ohjeen löydät täältä. Mustikassa on paljon iholle hyvää tekeviä antioksidantteja ja C-vitamiinia. 

2. Hoida kädet ja kynnet kesäkuntoon

Me Naisten toimituksen suosikkikäsivoiteista on apua, kun jatkuva käsienpesu kuivattaa käsien ihon korpuksi. Tehohoidon saat, kun rasvaat kädet ennen nukkumaanmenoa ja puet käsiin yöksi puuvillakäsineet. Muista myös kynsinauhaöljy! Lisää hyviä vinkkejä kuivien käsien hoitoon löydät täältä. 

Kynsien hoitaminen on varma tapa tuoda arkeen ripaus hyvää mieltä. Ja mikä parasta: kynsistä saa melko pienellä vaivalla siistit ja kauniit myös omin voimin. Täydelliseen kotimanikyyriin tarvitset kynsiviilan, kynsinauhaöljyä, kynsiharjan ja muutaman kynsilakan. Muotoile kynnet, hoida kynsinauhat ja pese kädet. Levitä sitten pohjalakka, pari kerrosta lempikynsilakkaasi ja päällyslakka. Katso tarkemmat ohjeet kotimanikyyriin täältä.

3. Tee jalkahoito 

Juuri ennen kesää on hyvä hetki tehdä jalkojen rasvaamisesta tapa. Pahasti kuivahtamaan ja kovettumaan päässeiden kantapäiden hoitaminen on usein harmillisen vaikeaa, joten viisainta on ennakoida: jalat kannattaa pestä joka ilta, kuivata huolellisesti ja rasvata nukkumaan mennessä. Siten suurempiin pelastusoperaatioihin ei synny tarvetta.

Jos jalat ovat jo kuivat, ota ensiavuksi vanha kunnon tuorekelmu. Voitele jalat paksusti rasvaisella voiteella, kääri ne tuorekelmuun ja vedä sukat jalkaan. Anna vaikuttaa vaikka yön yli. 

Jalkaraspia ammattilaiset eivät nykyään suosittele käyttämään, sillä hankaus saattaa vain vauhdittaa kovettumien muodostumista. Jos kovettumat ovat niin pahat, ettei voidekaan imeydy niiden lävitse, voi kovettumia satunnaisesti, varoen, hipaista hohkakivellä. Muista, että ihon pitää olla kuiva. 

4. Helli hiuksia 

Hiuksista sen näkee – siis sen, että suurin osa meistä ei ole käynyt kampaajalla tai parturissa viikkoihin. Vaikka et uskaltaisikaan itse saksia ylikasvaneita hiuksia tai värjätä niitä kotioloissa, voit silti hoitaa kuontalon astetta siistimpään kuntoon. 

Ota ensi alkuun avuksi syväpuhdistava sampoo. Panosta myös hoitoihin, kuten syväkosteuttaviin hiusnaamioihin. Jo kertakäsittely pelastaa paljon, ja naamiota tai öljyä voi pitää päässä vaikka koko päivän. Vältä ylimääräistä hankausta, unohda pyyheturbaanit ja opettele harjaamaan hiukset oikein

Lue kattavat vinkit hiusten hoitoon kotioloissa:


 

Sisältö jatkuu mainoksen alla