Permanentteja menee nyt kuin kuumille kiville. Erityisesti niistä ovat innostuneet 20–30-vuotiaat miehet.

Jos olet mieltänyt permanenttikiharat mummojen hiustyyliksi, on aika tuulettaa käsityksiä. Permanentit ovat nimittäin jälleen palanneet muotiin, ja tällä kertaa ne on löytänyt uusi innokas asiakasryhmä.

– Nuoret, noin 20–30-vuotiaat miehet ovat alkaneet ottaa permanentteja, kertoo parturi-kampaaja Anne Hilden Helsingissä sijaitsevasta Redihairista.

Siinä missä Redihairissa on aiemmin tehty muutama permis vuodessa, on niitä tänä vuonna tehty jo kymmeniä – suurin osa miehille. Hilden kuvailee ilmiötä pieneksi sensaatioksi, sillä permiksiä on historian saatossa harvemmin nähty miehillä. 1970-luvulla niitä tehtiin jonkin verran mini vogue -nimellä, mutta nyt niitä kutsutaan rehellisesti permanenteiksi.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

– Nykyajan nuoret eivät kaipaa mitään ihmeellistä utopistista nimeä sille. Upeaa, että maailma muuttuu.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Hilden kertoo, että kevään ja kesän mittaan myös teini-ikäiset pojat ovat kyselleet permanentteja, mutta harvalla alaikäisellä on ollut siihen huoltajien lupaa. Suomessa vastuulliset parturi-kampaajat eivät tee kemiallisia käsittelyjä alle 16-vuotiaiden hiuksiin.

Helppo ratkaisu vaihtelunhaluun

Hildenin mukaan ilmiö on oikeastaan luontevaa jatkumoa sille, mitä miesten hiusmuodissa on viime vuosina tapahtunut. Tukkaa on kasvatettu päältä pidemmäksi jo pitkään. Ensin oli niin kutsuttu ananastukka, sitten venähtäneet hiukset jouduttiin jo sitomaan mutturalle eli miesnutturalle.

Villitystä selittää siis ainakin puhdas vaihtelunhalu. Hildenin mukaan moni Redihairiin saapuva nuori mies on kertonut suunnitelleensa permanentin ottamista jo pitkään.

Hilden uskoo, että innostukseen vaikuttavat myös käytännön syyt. Vaikka todella pitkiin hiuksiin tehty permanentti vaatii hyvää hoitoa, on lyhyempiin hiuksiin tehty permis melko helppohoitoinen. Sitä paitsi: tukka on nyt miehillä sitä trendikkäämpi, mitä sotkuisemmassa pörrössä se on.

– Jos on piikkisuorat ja pitkät hiukset, niin nehän ovat silmillä. Kiharana hiusta on helpompi käsitellä, koska silloin ei tarvitse niin paljoa vahaa ja hiuslakkaa.

Esimerkiksi ananastukan suosio perustui David Beckhamin kaltaisten julkkisten tyylivalintoihin. Hildenin korviin ei ole kuitenkaan kantautunut, että miesten kiharainspiraation takana olisi kukaan tietty julkisuuden henkilö.

Me Naisten toimituksessa tosin arvellaan, että ainakin nuorimpien permisintoon on voinut osaltaan vaikuttaa 20-vuotias TikTok-tähti Tony Lopez. Ainakin miesten keskuudessa suosituin kikkaratyyli on juuri sellainen kuin Lopezilla. Hilden kertoo, että häneltä on pyydetty eniten tukkaa, joka on sivuilta lyhyeksi ajeltu, mutta pitkäksi kasvatetusta päälliosasta pörröinen kihara. Sen lisäksi on Redihairissa on tehty miehille surffilaineita olkapäille ulottuvaan tukkaan.

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Henkilön Tony Lopez (LOPEZ BROTHERS) (@lopez_tony) jakama julkaisu

Permisten uusi tuleminen lienee vasta aluillaan. Innostus ei nimittäin vaikuta olevan ainakaan laantumaan päin.

– Jouduin ennen kesälomaani tilaamaan lisää permanenttiainetta, Hilden nauraa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla